Студія «Квартал-95»: «Бажаємо «Динамо» давати нам менше приводів для жартів!»

Студія «Квартал-95»: «Бажаємо «Динамо» давати нам менше приводів для жартів!»

Незважаючи на те, що хлопці родом із різних міст, уболівають вони за «Динамо». Із Юрієм Корявченковим (Юзік) та Євгеном Кошевим (Лисий) ми говорили про дружбу з динамівцями, походи на футбол та жарти над футболістами:

- Яке місце у вашому житті займає футбол, і як вдається знаходити для нього місце в вашому щільному графіку?

Є.К.: Футбол займає значну нішу у нашому житті. Коли видається можливість, чи є вільна годинка, Юра прагне вивести нас «в народ», маю на увазі, на стадіон.

Ю.К.: Я такий собі профорг, який намагається залучити наших акторів до масових заходів. На жаль, це не завжди виходить. Багато матчів «Динамо» доводиться пропускати через роботу. Вона у нас також переважно, у вечірній час та по вихідним, як, власне, ігри команди. Дуже прикро, що не змогли на стадіоні подивитися матч «Динамо» - «Шахтар», який перенесли з 22 квітня на 21-ше. Ми 22-го лише повернулися з Ізраїлю, тож довелося слідкувати по телевізору.

Є.К.: Коли є можливість, звичайно, ходимо на стадіон, а коли не виходить, телевізор нам у поміч. Але все одно за усіма результатами слідкуємо, і, якщо не вдається подивитися поєдинок наживо, робимо це наступного дня у повторі чи в огляді. Виїзні ігри дивимося вдома, дружини у курсі, дозволяють, тож усе добре (посміхається). А взагалі, потрібно, щоб Прем’єр-ліга узгоджувала з нами дати та час початку матчів, врешті-решт, ми ж найголовніші уболівальники команди (посміхається).

- Чому ви вболіваєте саме за “Динамо”?

Є.К.: Взагалі, я з дитинства великий прихильник «Динамо» - мені тато передав цю любов, адже сам був відданим уболівальником київської команди. З якого саме моменту почав підтримувати динамівців точно не скажу, але пам’ятаю, що тоді мені було років 8-9. З тих пір і вболіваю.

Ю.К.: Я також давній уболівальник «Динамо». Спочатку підтримував команду мого рідного міста – криворізький «Кривбас», який у радянські часи виступав у другій лізі. Звісно, рівень був не той, але ми все одно їздили на стадіон, дивилися матчі. А «Динамо» у мене асоціюється із періодом 1986-1988 років, «золотими роками» клубу. Тоді ж збірна СРСР, основну частину якої складали динамівці, посіла друге місце на чемпіонаті Європи. А після того, як ми переїхали до Києва, вільного часу спочатку було більше, тож стали постійно відвідувати матчі.

- Хто з вашого колективу вважається знавцем футболу?

Є.К.: У нас є колектив знавців і колектив гравців. Коли збираємося пограти у футбол, я дію у нападі, Юра та Олександр Пікалов – у захисті. За Юрою, як за кам’яною стіною, він захисник знатний. Юрій Крапов – півзахисник, Вова Зеленський та Міка Фаталов – форварди. Олена? Вона продає квитки (посміхається). А взагалі, я можу грати за усю команду – дома маю Play Station. Зазвичай там граю за «Манчестер Юнайтед», тому що української Прем’єр-ліги немає – це суттєве недопрацювання розробників. Якби була українська версія, «Манчестер» змінився б на «Динамо» за секунду, і воно просто б розривало усіх суперників у Лізі чемпіонів – дайте лише джойстик! (посміхається).

Ю.К.: Наш колектив нараховує близько 150 людей, і серед них є уболівальники різних команд. Наприклад, Євген родом із Луганська, тому вболіває за «Зорю», так само, як я за «Кривбас». Є хлопці – прихильники «Шахтаря». У нас є навіть іноземці. Уявляєте, один хлопець вболіває за «Ювентус», та навіть татуювання емблеми клубу собі зробив! Тож футбольні уподобання абсолютно різні.

- Не сваритеся?

Є.К.: До бійки ще справа не доходила, але, думаю, скоро влаштуємо (посміхається). Футбольні смаки різні, і у цьому є свій інтерес. Звичайно, можна збиратися і обговорювати одну команду, але якщо усі вболівають за різні колективи, можна десь посперечатися чи «заїхати в рило» (сміється).

- Як почалося ваше знайомство з футболістами?

Є.К.: Це Юра нас знайомив. Коли артист виступає на сцені, хочеться піти до нього за лаштунки, привітатися, тому шукаєш якісь ходи, щоб підібратися ближче. Так само і з футболістами – нам хотілося потрапити до роздягальні, поспілкуватися. Часом після матчів чемпіонату України це вдавалося.

Ю.К.: Знайомство відбувалося поступово. Гравці стали приходити на наші концерти, а ми – про них жартувати (посміхається). Також знаходимо можливість пробратися до них. Але у той же час розуміємо, що інколи як нам після виступу хочеться побути самому у гримерці, перевести дух та нарешті розслабитися, так і у них є бажання, щоб ніхто не смикав після матчу. Одна справа, коли поєдинок склався вдало, і настрій гарний, а ось у разі невдачі краще просто відправити смс зі словами підтримки. Набридати своїми запитаннями у такий момент просто неетично.

- Чи часто на ваших концертах бувають футболісти?

Ю.К.: Так, причому, і «Динамо», і «Шахтаря», і «Дніпра» (коли у Дніпрі виступаємо) - словом, ходить уся українська Прем’єр-ліга. А також тренерський склад, зокрема Олексій Михайличенко, Михайло Михайлов, Андрій Шевченко, який бував на наших концертах і у якості гравця, і тренера збірної України, також ходить Олександр Шовковський...

Є.К.: Динамівці часто приходять цілими сім’ями: зокрема подружжя Гармашів, Рибалок, Кравців, Рибок та інші.

- Як реагують на жарти про них?

Є.К.: Бували випадки, коли ображалися. Пам’ятаю, ми жартували про Артема Мілевського після ряду його «залетів», а коли пізніше запрошували на концерт,  і у передачу «Вечірній Київ», він через це відмовився. Взагалі, коли кепкуємо про «Динамо» чи «Шахтар», гравці або у крісло вдавлюються, або аплодують, дивлячись, «пройшов» дотеп чи ні. Усі хлопці з хорошим почуттям гумору, тож нормально реагують. Бажаємо їм здоров’я та успіхів, щоб не давали нам приводу жартувати, адже якщо команда грає добре, дотепи придумати складніше.

- Роль якого футболіста вдається вам найкраще на сцені?

Є.К.: Я грав Шевченка. До речі, він за це трохи образився. Андрій тоді був у політиці, а не жартувати про політиків – просто гріх для нашого колективу. Хачеріді? Женю важко зіграти, бо, якщо вийде не дуже добре, то він потім може і в носа дати, це лише на перший погляд він усміхнений (сміється). Якщо серйозно, то усі хлопці нормальні – кого дадуть, того і зіграємо. Але, повторюся, нехай краще вони добре грають, а не гуморять на полі, а ми будемо добре жартувати на інші теми, а не сміятися з них.

- Чи доводилося зустрічатися із Сергієм Ребровим? Яке враження він справив?

Ю.К.: Так він приходив на наші концерти і коли був гравцем, і після того, як став тренером. Але оскільки зараз робота займає більше часу, став з’являтися трохи рідше. Проблема у тому, що свої концерти ми плануємо на півроку наперед, існує жорсткий графік. І часто виходить так, що саме у цей день «Динамо» грає матч. Але співробітники палацу «Україна» за лаштунками мають телевізор, і у перерві між номерами ми одним оком заглядаємо туди.

Є.К.: Пам’ятаю, коли був матч Ліги чемпіонів із «Челсі», ми у Пущі-Водиці знімались в якомусь лісі, але все одно увімкнули телевізор, а режисер постійно робив зауваження: «Куди ви заглядаєте? Дивіться в кадр!»

- А з президентом клубу Ігорем Суркісом перетиналися?

Ю.К.: Колись зідзвонювалися, і він мав прийти на концерт. Здається, його сім’я була, а у нього самого щось не вийшло.

Є.К.: Ми завжди раді усіх бачити, особливо, якщо це стосується футбольного клубу «Динамо».

- Олег Блохін бував на ваших виступах?

Є.К.: Так, якось він прийшов на наш концерт, у нас якраз був номер про його дочку Ірішу Блохіну. Начебто, йому сподобалося, бо він потім підійшов, сказавши «В точку, в точку».

Повну версію інтерв’ю читайте у свіжому номері журналу «Динамо Київ» (№2, 2017)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер