Студентська Ліга ФК «Динамо» Київ повертається після зимової перерви

Студентська Ліга ФК «Динамо» Київ повертається після зимової перерви

У грудні минулого року студенти зіграли завершальні ігри групового етапу і визначили чотири пари команд, які візьмуть участь в 1/8 фіналу ювілейного п'ятого сезону Студентської Ліги.

Дворазовий переможець турніру Національний університет харчових технологій поміряється силами з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка зіграє з Київським національним університетом будівництва і архітектури. Впевнено вигравши свою групу Київський національний університет технологій та дизайну буде намагатися продовжити переможну серію у грі з Національним педагогічним університетом, а Київському університету імені Бориса Грінченка для проходу до чвертьфіналу потрібно обігрувати Київський національний економічний університет. А ось чемпіон минулого сезону Національний університет державної податкової служби України в 1/8 фіналу не пройшов.

Родзинкою турніру є місце проведення матчів за третє місце і безпосередньо фіналу - стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Саме на цій легендарній арені в останніх числах травня студенти вирішують суперечку, хто ж стане володарем чемпіонських медалей і кубка, а також борються за грошову премію від президента ФК «Динамо» Київ Ігоря Суркіса.

Дуже точно рівень турніру охарактеризував віце-президент Федерації футболу України, президент Федерації Футболу м. Києва Ігор Кочетов: «Турнір чудовий, проходить вже багато років. Традиційно користується великим попитом у студентських футбольних команд. Найголовніше - це те, що він проходить в безкомпромісній боротьбі. За пристрастями, що вирують на полі, здається, що знаходишся на матчі Ліги Чемпіонів!»

За час проведення Студентської Ліги деякі представники ВНЗ вже встигли поміняти свої амплуа, як, наприклад, незмінний капітан команди Національного університету харчових технологій, Вадим Степанюк, який тепер керує своєю командою з тренерської лави: «Турнір дуже хороший, проходить на відмінних полях академії «Динамо» і навчально-тренувальної бази в Конча-Заспі. Організатори турніру роблять все можливе для підтримки та розвитку студентського футболу. Що сказати: адже фінальні ігри проходять на легендарному стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського і збирають з кожним роком все більше і більше уболівальників. Хочу зазначити, що для команд-учасниць - це безкоштовний турнір, що дуже важливо в нинішній час. Наш університет бере участь у Студентській Лізі вже чотири роки, з кожним роком боротися за перше місце стає важче. Наша команда вже двічі вигравала турнір і один раз посіла третє місце. У цьому розіграші Студентської Ліги ми теж ставимо перед собою найвищі цілі. Ще буквально вчора я грав в цьому турнірі, в цій команді, а сьогодні вже тренер. Сказати в якому амплуа мені більше подобається не можу, адже бути студентом і грати за рідний вуз, надягати футболку з емблемою на грудях і написом на спині - це одне, а ось бути тренером команди університету - це вже велика відповідальність перед керівництвом і самими гравцями. Окрему подяку хотілося б висловити Фан-клубу ФК «Динамо» Київ, головному організатору і ініціатору даного турніру».

Президент Фан-клубу ФК «Динамо» Київ Сергій Михайленко: «Я вважаю, що Студентська Ліга є одним з найсильніших турнірів в Києві, з кожним новим сезоном росте як рівень організації проведення турніру, так і рівень команд-учасниць. Для участі в турнірі, головне - мати бажання, всім іншим забезпечує клуб. За це спасибі Ігорю Михайловичу Суркісу, який в цей нелегкий час підтримує студентський футбол. У перспективі хотілося б бачити Студентську Лігу ФК «Динамо» Київ всеукраїнським турніром».

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер