Студентська Ліга ФК «Динамо» (Київ) – історичний зв'язок від Лобановського до Суркіса

Студентська Ліга ФК «Динамо» (Київ) – історичний зв'язок від Лобановського до Суркіса

Всі зустрічі без винятку проходили в напруженій і впертій боротьбі, про що свідчить той факт, що доля золотих, срібних і бронзових медалей вирішувалася лише в останній ігровий день!

Неосяжний зв'язок часів

У підсумку перше місце, завдяки вирішальному голу, забитому Миколою Кибишем, завоював Національний університет харчових технологій (НУХТ). Цікаво, що в ньому колись навчався почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

Друге місце по праву заслужила команда Національного медичного університету ім. Богомольця.

Третє місце дісталося КПІ, який має глибоке футбольне коріння, адже свого часу його закінчував легендарний Валерій Лобановський.

Нагадаємо, що спільний проект ФК «Динамо» (Київ) та Студентської профспілкової організації м. Києва під назвою «Студентська ліга ФК «Динамо» (Київ)» стартував 13-го жовтня 2012 року. У нинішньому році в ньому брали участь команди 12-ти вищих навчальних закладів столиці.

Урочиста церемонія нагородження переможців почалася одразу після закінчення матчів заключного, 11-го туру. Всі без винятку учасники отримали від президента Фан-клубу «Динамо» Сергія Михайленка та Голови студентських профспілкових асоціацій міста Києва Олександра Яцуня дипломи та пам'ятні подарунки. Призери також були нагороджені медалями, а переможці отримали кубок.

Двоє футболістів отримали індивідуальні нагороди. У номінації найкращий воротар переміг Олег Войтович - студент медичного університету ім. Богомольця, він отримав свій приз з рук ведучого змагань, майстри спорту, заслуженого журналіста України Олександра Липенка, який у минулому сам був голкіпером дублюючого складу київського «Динамо».

Шляхом Андрія Шевченка

Найкращим бомбардиром став нападник з команди КПІ Сергій Чайковський, який забив у 11-ти матчах 24 м'ячі!

- Я закінчив школу № 216 на Оболоні, в якій навчався Андрій Шевченко. Зараз навчаюся на п'ятому курсі КПІ, медико-інженерний факультет, - повідомив Сергій. Футболом починав займатися у школі «Єдності», яку надалі і закінчив, а виховав мене тренер Олег Борисович Царюк, який зараз працює з дітьми з «Атлета». На перегляди я не їздив, а коли вступив до університету, почав грати за збірну студентську команду. Вона утворилася лише в минулому році, а за останній місяць, завдяки дружному колективу, нам вдалося зігратися. Перед цим турніром ми ще їздили на змагання СтудЄвро в Польщу.

Справжнім сюрпризом для хлопців стало те, що крім призів і подарунків, в якості нагороди вони отримали можливість провести тренування з професійними футболістами київського «Динамо»!

- Для мене це довгоочікуваний шанс і унікальна можливість перевірити свої сили на тлі професійних футболістів київського «Динамо». Я вже протягом 13-ти років граю у футбол, закінчив футбольну школу, і мені завжди було цікаво, чим футболісти кращі за тих же хлопців, з якими мені доводилося разом грати, але яким не вдалося нікуди пробитися. Тож для мене це, перш за все, можливість порівняти себе з професійними гравцями, це моя мрія ще з дитинства. Ця новина стала для мене великим сюрпризом, я був розчарований тим, що наша команда не змогла сьогодні перемогти і зайняти перше місце, і звання найкращого бомбардира було лише слабкою втіхою, а тут такий подарунок! - не приховував своїх емоцій найкращий голеадор змагань.

Не лише вболівати, але і грати за «Динамо»!

Сергій Михайленко президент фан-клубу «Динамо» і один з організаторів цікавого прем'єрного турніру підбив підсумки першого сезону Студентської ліги ФК «Динамо» (Київ):

- Зізнаюся чесно, я не очікував, що все вийде настільки добре і позитивно. Таких серйозних турнірів наш Фан-клуб до цього ще не проводив, тож це була перша ластівка. Змагання пройшли одночасно і в боротьбі до останнього туру, і в дружній атмосфері. Окремо хотів би подякувати арбітрам (працювали під керівництвом Олександра Солов'яна, оскільки суддівство було чесним, об'єктивним і справедливим, а також представнику медичної служби, завдяки якому хлопці отримували своєчасну та кваліфіковану медичну допомогу при травмах. Також дякую учасникам - всі команди підійшли до турніру дуже відповідально, ну і, звичайно, президенту «Динамо» Ігору Суркісу, який підтримав нашу ініціативу. У цьому році ми зробили все, щоб розвивати студентський футбол, прищеплювати хлопцям інтерес до спорту, заохочувати їхнє бажання приходити на стадіон і підтримувати головну команду «Динамо».

Наступного року ми плануємо розширювати турнір до певного формату. Під час жеребкування Ігор Суркіс сказав, що хотів би в наступному році бачити фінальний матч на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського. Будемо цього прагнути, щоб не тільки грали команди, але і вболівальники могли прийти підтримати їх. Важливо, щоб про цей турнір дізнавалося якомога більше людей і він набував масовості. Тоді і в основної команди буде більш значна підтримка.

Що стосується лауреатів, хлопці дуже добре себе проявили. Найкращий нападник забив 24 м'ячі, що є дуже серйозним показником, воротар пропустив менше за всіх голів на турнірі, так чому б їх не заохотити? Нехай на них подивляться наші тренери, хто знає, можливо, хтось із них майбутня зірка футболу!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер