Стратегічно важливий матч

Стратегічно важливий матч

Алчевці відносяться до категорії тих команд, які у чемпіонатах України ніколи не забирали очок у динамівців. Хотілося б продовжити цю серію у неділю.


За результатами першого кола «Сталь», здавалось, була безнадійним аутсайдером. Але після зимової перерви команда перевтілилась, отримавши декілька перемог над «Дніпром», «Металургом» (Д) та «Арсеналом».


І хоча «сталевари» продовжують замикати турнірну таблицю, це не той суперник, який у першому колі був легко переможений у Києві. Алчевці посилились та показують зовсім іншу гру. А на своєму полі вони завжди були незручним опонентом для будь-якої команди.


У контексті турнірної ситуації, що склалася, матч проти «Сталі» стає стратегічно важливим. У випадку успіху зберігається відрив від «Шахтаря» як мінімум на шість очок, і це при порівняльно сприятливому фінішному календарі. Окрім очної зустрічі три гри, що залишились, динамівці проведуть у Києві.


Зайвим буде сказано, з якою відповідальністю Анатолій Дем'яненко підходить до недільної зустрічі. «Це буде одна із головних ігор чемпіонату, - зауважив Анатолій Васильович. – Зараз «Сталь» далеко не та команда, у котрої ми в першому колі впевнено перемогли в Києві. Алчевці посилились та показують змістовну гру. Перед ними стоїть завдання залишитись у вищій лізі, кожен матч на фінішній прямій для них може стати вирішальним.»


Динамівці продовжують зазнавати серйозні кадрові проблеми. Через попередження пропускають матчі гравці основи Родріго і Тарас Михалик. Перед матчем із «Металістом» тренери неодноразово застерігали бразильця грати обережно. На полі ж вийшло з точністю до навпаки – у невимушеній ситуації у доданий арбітром час Родріго відкинув м'яч та пропустить дві наступні гри. Оригінально розпорядився вільним часом Михалик. Матч із «Металістом» він дивився разом із уболівальниками в фан-секторі.

Травмовані Валентин Белькевич, Бадр Ель Каддурі, Сергій Ребров, Тіберіу Гіоане, Артем Мілевський. Набирають форму іграми за дубль Горан Гавранчич, Мілош Нінкович та Горан Саблич. Навряд чи вони потраплять у стартовий склад в Алчевську.


Дем'яненку доведеться прийняти непросте рішення щодо пари центральних захисників. Точніше, вибір у тренера зведений до мінімуму. Саблич та Гавранчич лише набирають форму, у строю залишились тільки Ващук та Мандзюк. Якщо тренер не піде кардинальний експеримент, швидше за все вийде пара українських стоперів.

Історія зустрічей «Динамо» та «Сталі» досить скромна у кількісному відношенні. П'ять матчів, усі перемоги киян, м'ячі 16-2.

Арбітр зустрічі Євген Геренда (Івано-Франківськ), асистенти Олександр Маньковський (Одеса), Ігор Бицкало (Одеса), четвертий арбітр Ігор Покидько (Полтава).

У первшому колі в Києві динамівці перемогли 3:1. На голи Михалика, Реброва (з пенальті) та Клебера гості відповіли точним ударом Касьянова.

Орієнтований состав "Динамо" (версія www.fcdynamo.kiev.ua): Шовковський - Гусєв, Мандзюк, Ващук, Несмачний, Юссуф, Корреа, Ротань, Діого Ринкон, Клебер, Шацьких.

Початок матчу о 16:00, пряма трансляція на Першому національному, текстовий он-лайн коментарій на нашому сайті.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер