Стефан РЕШКО: «Потрібно зіграти «на нуль» та забити два м'ячі!»

Стефан РЕШКО: «Потрібно зіграти «на нуль» та забити два м'ячі!»

- Зимова трансферна кампанія «Динамо» вдалася?

- На жаль, подивитися контрольні матчі «Динамо» в Іспанії не вдалося, тому сказати щось конкретне про молодих новачків мені складно. Що стосується Безуса та Селіна, то ці хлопці перевірені. Звичайно, вони мають підсилити «Динамо» й у цьому я не сумніваюся. До того ж вони пройдуть повноцінну підготовку на зборах.

- Схоже, Олег Володимирович зробив ставку саме на українських футболістів, а не на легіонерів. Як ви до цього ставитеся?


- Я повністю підтримую політику Блохіна. Так, зараз «Шахтар» на хвилі успіху, але ж успіхи гірників належать бразильцям, а не українцям! Я завжди був і є прихильником наших футболістів. Щоб саме українці виступали в провідних клубах своєї країни. Тоді й національна команда стане сильнішою. Можливо, коли він був тренером збірної України, Олег Володимирович відчував брак висококласних українських виконавців і тому хоче ліквідувати цей недолік. Потрібно потерпіти. Навіть якщо спочатку щось буде не складатися. Талановиті українські хлопці були та є. Їм просто потрібно більше довіряти.

- Майже два місяці паузи та підготовки. Чи достатньо цього часу, щоб сформувати новий боєздатний колектив?


- Яким ми самі собі бачимо «Динамо», часу не вистачить, але за цей час тренер набагато краще дізнається здібності кожного гравця. У наставника буде час розібратися в усьому та зрозуміти, як, кого та де краще використовувати. Вважаю, у весняній частині сезону ми побачимо більш свіже та рухливе «Динамо», яке бажає лише перемоги.

- У чому головні відмінності українського футболу від французького?


- Раніше вони грали в більш технічний та видовищний футбол, ніж ми. Із тривалим розігруванням м'яча. Це французька родзинка, яка залишилася й донині.

- Що скажете про «Бордо» – майбутнього суперника «біло-синіх» у Лізі Європи?

- На жаль, по українському телебаченню не так часто показують чемпіонат Франції й «Бордо» зокрема, тому похвалитися особливими знаннями про цю команду не можу. Пам'ятаю, коли збірна СРСР готувалася до Олімпіади, в товариських матчах ми їх перегравали з розгромним рахунком. Час від часу «Бордо» ставало чемпіоном своєї країни, а це говорить про великі футбольні традиції. Напевно й зараз, у Лізі Європи, клуб зробить усе можливе, щоб не осоромитися. Незважаючи на все, я впевнений, що «Динамо» до снаги перемогти «Бордо»!

- Де краще грати перший матч? Вдома чи на виїзді?

- Безперечно, в гостях. Особливо якщо погано знайомий із суперником. А вже потім, удома, коли знаєш, що потрібно робити та скільки забивати, довести справу до кінця.

- Якими ви бачите перспективи підопічних Олега Блохіна в нинішній Лізі Європи?


- Ми поки можемо лише сподіватися. Спочатку «Динамо» необхідно виграти у «Бордо», а потім і подумаємо над перспективами.

- Ваш прогноз на матч?

- Потрібно зіграти «на нуль» та забити два м'ячі, щоб із запасом їхати до Франції. 3:0 – взагалі ідеальний варіант.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер