Станіслав Богуш аналізує пропущений м'яч

Станіслав Богуш аналізує пропущений м'яч

Після матчу з «Шахтарем» з роздягальні динамівці виходили не в доброму гуморі, тому відповісти на питання численних журналістів, присутніх у мікст-зоні, погоджувалися далеко не всі.

Станіслав БОГУШ, воротар «Динамо»:

- Стасе, «Динамо» сьогодні вдалося доволі швидко забити, але не вдалося втримати перемогу. Чому?

- В першому таймі ми справді грали «веселіше», в кількох епізодах могли збільшити перевагу. Нам просто не пощастило. В другому таймі заважала думка про те, що треба не пропустити. Це зіграло з нами злий жарт.

- По тобі видно, що не задоволений результатом…

- Я не задоволений, перш за все тим, що супернику вдалося забити м’яча на нашому полі. Але ніхто не опускає голови, в нас ще є другий тайм у Донецьку, де потрібно буде віддати всі сили і зробити все, щоб пройти далі.

- Одним словом, повторюється сценарій протистояння з «Валенсією», тільки цього разу не буде Кравця…

- В принципі, так. Ми вже були в подібній ситуації, а іспанці, вважаю, об’єктивно сильніші за «Шахтар».

- Чи міг ти врятувати команду, коли забивав «Шахтар»?

- Складно сказати, треба подивитися епізод ще раз. Так сталося, що Вілліану ніхто не зміг завадити зробити націлену передачу з лівого флангу. Він не знаходився під пресингом, підняв голову, подивився і віддав пас, а Фернандіньо в підкаті зачепив м’яча, відправивши його до воріт. Я міг наперед зміститися до центру, але тоді б відкрив ближній кут, і Вілліан зміг би просто покотити м’яча туди.

- Коли забивався гол, був офсайд. Але все ж таки чому Бетао не дограв до кінця?

- Знову був офсайд?! Виходить, цей гол був ідентичний тому, який нам забив «Шахтар» у Донецьку восени в рамках чемпіонату України. Бетао боровся до кінця, лягав у підкат, але трохи не встиг.

- Коли ти зближувався з Вілліаном, яка думка була – перекрити простір, кидатися в ноги, чи закрити ближній кут?

- Кинутися в ноги він би мені не дозволив. Моїм завданням було, перш за все, закрити ближній кут. Кинутися кудись раніше, ніж він зробить певні дії, я просто не мав права. Інакше отримав би м’яча в ближній кут.

- У воротах ти відчував тиск «Шахтаря», чи не було нічого особливого?

- Чесно кажучи, в Кубку УЄФА в нас були і складніші матчі. В жодному випадку не хочу зменшувати переваг «Шахтаря», але все ж таки вважаю, що ті ж «Валенсія» і «ПСЖ» були сильніші. А ситуація з іспанцями була практично ідентична нинішній, тому вважаю, що в нас залишаються хороші шанси пройти далі.

- Складно буде досягти перемоги на чужому полі?

- Це ніколи не буває легко. Ми будемо прагнути зробити те, що нам потрібно, а «Шахтар» докладе всіх зусиль, щоб не дозволити нам перемогти.

- В цілому, «Шахтар» тебе нечасто турбував...

- Погоджуюсь. У цьому розиграші Кубка УЄФА ми грали і з сильнішими суперниками, з честю виходячи зі складніших ситуацій.

- Є відчуття, що ще нічого не втрачено?

- Абсолютно нічого не втрачено. Попереду друга гра.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер