Відбулася презентація офіційних костюмів «Динамо» від ТМ Arber

Відбулася презентація офіційних костюмів «Динамо» від ТМ Arber

Під час презентації на запитання представників ЗМІ відповіли директор торговельної мережі Arber Вадим Золотаревський, віце-президент «Динамо» (Київ) Олексій Семененко та португальський півзахисник клубу Мігель.

Вадим ЗОЛОТАРЕВСЬКИЙ, генеральний директор торговельної мережі Arber:

- Торгова марка Arber рада оповістити всіх про те, що в нас стартує спільний проект із футбольним клубом «Динамо» Київ, який передбачає партнерство впродовж півтора роки. Це партнерство полягає в тому, що ми виступаємо офіційним модним партнером цього легендарного футбольного клубу. На наш погляд, «Динамо» Київ є найбільш впізнаваним українським спортивним брендом, і ми, як найбільш упізнаваний бренд чоловічого одягу в Україні, вважаємо таке партнерство закономірним.

Наша робота у спортивному маркетингу з провідними спортивними командами розпочалася ще в 2006 році, коли ми готували офіційний дрес-код для Федерації футболу України, для збірної України на ЧС-2006, найуспішнішого світового форуму для нашої збірної за весь час її існування. Крім того, ми виступали офіційним партнером збірної та ФФУ на Євро-2012.

Тепер у нас перший досвід співпраці з футбольним клубом. Традиція формування офіційного дрес-коду є важливою для будь-якого європейського топ-клубу. Провідні європейські клуби приділяють цьому велику увагу, для них це є офіційним атрибутом для офіційних делегацій, футболістів, коли вони виходять із фірмового автобуса чи присутні на офіційному заході.

Той комплект одягу, який ми розробили для наших футболістів, для керівництва футбольного клубу, для офіційних осіб, стане гідною прикрасою футбольного клубу та додасть їм упевненості й на футбольному полі. Тому розраховуємо, що наша співпраця буде ефективною, взаємовигідною, й офіційний дрес-код ФК «Динамо» матиме найкращий вигляд. Будемо радіти не лише перемогам наших футболістів, але й тому, як вони будуть виглядати поза футбольним полем.

Сподіваюся, що це стане обов'язковою традицією, на виїзні та домашні матчі з'являтися в офіційному одязі, й той досвід, який є в іноземців, буде прищеплений і нашим футболістам. Виходячи з нашого досвіду, іноземці більш відкриті, вони до цих нововведень ставляться з великим інтересом.

Знаю, що позиція Ігоря Михайловича Суркіса полягає в тому, щоб на офіційні заходи футболісти та керівництво клубу з'являлися у дрес-коді, розробленому нашою компанією.

Ми підготували комплект, який складається з чоловічого костюма, двох варіантів краваток, двох варіантів сорочок (блакитна та біла), пальта та трикотажу (темно-синій светр із вирізом).

Олег Володимирович теж виглядає ефектно в такому костюмі, тому що цього разу ми підготували італійського силуету піджаки, які додають стрункості й омолоджують будь-яку фігуру.

- Чи буде ТМ Arber надавати також взуття?

- Ні. В нас був досвід із ФФУ, який показав, що наші футболісти доволі примхливі, у кожного свої уподобання. Наприклад, Шевченко любить ходити у м'якому взутті, майже в тапках. Тому цього разу ми домовилися з клубом, що взуття ми не надаємо, а гравці будуть брати чорне взуття на свій смак.

- Із чого почалася співпраця?

- Ми один одного давно й добре знаємо, оскільки спілкуємося в одних колах. Була ініціатива керівництва «Динамо». Вони звернулися до нас, і ми доволі швидко прийшли до угоди про співпрацю.

- Які відгуки про костюми інших футболістів команди?

- Багато було цікавих історій, як у збірній, так і в «Динамо». Цього разу, який уже третій для нас, усім усе сподобалося. Головне, щоб костюми сподобалися уболівальникам, аудиторії. Цього разу особливих нарікань гравців не було, зі збірною було набагато складніше. Всім іноземцям сподобалося все відразу, адміністрації теж.

Якщо говорити про особливості, головна проблема при розробці костюмів для футболістів – накачані ноги. Тому доводилося змінювати стандартні розміри штанів, змінювати модель, робити більший розмір, вкорочувати. Безумовно, пошиття костюма для кожного футболіста – то індивідуальна робота. Робилися окремо обміри, підбиралися з урахуванням специфіки фігури, і на нашій фабриці вироблялися ті комплекти, які ідеально на них сідали б. Уперше в нас не було майже жодної переробки. Єдиний випадок був, із Ярмоленком, який сказав, що він не змінився з моменту останнього обмірювання, не прийшов цього разу, а костюм виявився на нього завеликий. Напевно, він схуд чи набрав кращу спортивну форму. Тому йому єдиному довелося перешивати.

- На якій фабриці шилися костюми?

- У нас у компанії чотири фабрики: дві в Одеській області, одна у Вінницькій та одна в Донецькій. Основні костюми для наших споживачів виробляються на одеській фабриці. Це нова, єдина в Україні фабрика, побудована з нуля, за всіма європейськими зразками. Костюми для футболістів «Динамо» шилися в конструкторському бюро нашої компанії на одеській фабриці. Це окрема лінія, яка займається індивідуальним пошиттям.

- Гравці отримали по одному костюму?

- Поки по одному, але потім ми плануємо розробити більш літній варіант, в інших кольорах. Перед Євро-2012 футболісти та тренери нарікали, що важко носити костюми в спеку.

- На яких саме заходах буде використовуватися цей одяг?

Віце-президент «Динамо» (Київ) Олексій СЕМЕНЕНКО:


- Усі події, в яких беруть участь гравці «Динамо» Київ, є офіційними. Наприклад, завтра буде захід, присвячений 20-річчю банку «Надра». Звична річ, представники туди прийдуть у костюмах ТМ Arber. На мій погляд, навіть на прес-конференції, які не присвячені матчам, представники клубу мають приходити в діловій формі. Та й зустрічам із уболівальниками, які проходять у цьому залі, шарму додасть те, що футболіст прийде в офіційному костюмі.

Півзахисник «Динамо» (Київ) МІГЕЛЬ:

- Мені дуже сподобався цей костюм, і колір відповідний. Гадаю, що це чудова ідея, щоб гравці почувалися дуже комфортно, що є важливим чинником, коли гравці збираються на якусь офіційну гру. Ну а з'явитися на заході в офіційному костюмі, безумовно, додає великої впевненості.

- Із вашого досвіду, виступаючи за попередні клуби, а також у збірній, на виїзні ігри ви їздили у спортивних костюмах чи в ділових?

- У тих клубах, за які я грав, ми завжди їздили в офіційних костюмах. Як я вже казав, у костюмі почуваєшся приємніше, комфортніше, впевненіше.

- Якщо ти йдеш на захід без встановленого дрес-коду, якому стилю одягу ти віддаєш перевагу, діловому чи спортивному?

- Оскільки гравці представляють обличчя клубу, я вважаю, що найкраще з'являтися на таких заходах у діловому стилі, щоб підтримувати імідж клубу.

- Чи підвищує нова форма шанси «Динамо» у двох майбутніх матчах проти швейцарського «Туна»?

- Гра це одне, і стиль одягу до цього не має відношення. Лише гра покаже.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер