Сьогодні згадуємо про Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО

Сьогодні згадуємо про Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО

Але пам'ять про геніального і легендарного футболіста і тренера не помре ніколи.

Щорічно у середині травня кияни та гості міста згадують видатного футболіста і чудового тренера, який всього себе присвятив грі мільйонів. Цього року виповнилося 16 років з дня смерті Валерія Васильовича. В цей день на Байкове кладовище в Києві прийшли його родичі і друзі, футболісти «Динамо» різних поколінь, колеги та однодумці, учні, шанувальники таланту видатного метра і прості вболівальники.

У неділю всі бажаючі традиційно вшановують пам'ять Метра біля пам'ятника Валерію Лобановському, який встановлений біля входу на стадіон «Динамо», там відбувся мітинг пам'яті великого тренера. Цей пам'ятник - не лише є улюбленим місцем футбольних уболівальників, а й давно став однією з визначних пам'яток Києва.

Незважаючи на хмарну і дощову погоду, в полудень вшанувати пам'ять Валерія Васильовича біля колон стадіону зібралося багато людей. Серед них - віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, президент «Динамо» Ігор Суркіс, сім'я Валерія Васильовича, голова федерації футболу міста Києва Ігор Кочетов.

Прийшли і ті, з ким йому свого часу довелося пограти, і ті, хто вважають його своїм учителем. Про Лобановського згадували відомі ветерани Андрій Біба, Володимир Мунтян та багато інших.

Навколо пам'ятника зібралися вихованці ДЮФШ «Динамо», яка носить ім'я Валерія Лобановського, їхні батьки, тренерський корпус школи, представники фан-клубу на чолі з його керівником Сергієм Михайленком, співробітники «Динамо» і журналісти. Всі зібралися, щоб згадати, пом'янути і подякувати людині з великої літери.

Присутні вшанували пам'ять тренера хвилиною мовчання, прозвучали музичні композиції, присвячені великому Метру.

Видатні люди залишаються в пам'яті народу такими, якими вони були під час своїх найбільших успіхів. Образ Валерія Лобановського завжди буде прикладом самовідданої служби своїй справі, якій він віддав усього себе без залишку.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер