Шевченко і Шовковський – про матч із «Шахтарем»

Шевченко і Шовковський – про матч із «Шахтарем»

Після поразки від донецького «Шахтаря» знайшли в собі сили прокоментувати поєдинок досвідчені футболісти «Динамо» – Андрій Шевченко та Олександр Шовковський.

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Перш за все, хотілося б привітати «Шахтар» із перемогою і з виграшем чемпіонства. У нас був шанс, але ми його не використали. Справді, гра була дуже важкою, на жаль, у нас було не дуже багато моментів. Але я гадаю, хлопці старалися і боролися до кінця. Хочеться подякувати уболівальникам, які приїхали до Донецька підтримати команду такою значною групою. Я впевнений в тому, що хлопці постаралися, щоб результат матчу був абсолютно іншим, але це футбол, тому привітаємо «Шахтар».

- «Золотого матчу» вже не буде, «золото» вже у «Шахтаря»...

- Так, це факт. Будемо готуватися до наступного сезону.

- Наскільки пропущений гол змінив плани команди? Адже «Динамо» необхідно вже було забивати не один, а два м’ячі...

- Я гадаю, там була наша помилка. Після невдалого пасу поперек поля пішла контратака, наслідком чого став гол у наші ворота. Було дуже важливо не пропустити в першому таймі, оскільки відіграватися проти цієї команди дуже важко. Вони завжди дуже вдало використовують простір, особливо швидкі гравці передньої лінії. У нас були деякі моменти, які, на жаль, ми не змогли використати. А, в цілому, окрім бажання боротьби, хорошого футболу ми не показали.

- Пам’ятаєте момент у Мілевського? Якби він пробив трохи краще, трохи точніше...


- Гра завжди складається з епізодів. Ті моменти, які в нас були, могли вплинути на гру. Ми не використали свої можливості, на відміну від «Шахтаря», що й зумовило результат гри.

- Як оціните дії арбітра, з яким, до речі, ви могли говорити однією мовою?

- Я ніколи не обговорюю рівень і кваліфікацію суддівства. Це не в моїй компетенції. Моє завдання – грати у футбол. Мені приємно, що сьогодні судив італієць, суто по-людськи.

- Отримавши жовту картку, ви потиснули йому руку...

- У тому моменті я намагався провести підкат. Можливо, зіграв у м’яч чи трохи зачепив суперника, але це ігровий момент.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Сьогодні була рівна гра, але долю матчу вирішила одна-єдина помилка нашої оборони, яка і призвела до взяття воріт. Хотів би привітати «Шахтар» із перемогою. Безумовно, у весняній частині чемпіонату вони виглядали кращими, ніж «Динамо», але, на мою думку, більшою мірою це ми програли чемпіонат. Маючи за плечима запас у сім очок, ми розтринькали свою перевагу і до вирішального матчу підійшли з показником «мінус три». Я вітаю вболівальників донецької команди і в той же час хочу вибачитися перед нашими шанувальниками за те, що програли цей чемпіонат. Повторюся, за всієї пошани до «Шахтаря», це наш програш.

- Повернемося до епізоду з відбитим пенальті. Погоджуєтеся, що цей момент міг стати переломним у матчі, хоч і залишалося не так багато часу до завершення? Можна було організувати контратаку, а там як Бог дасть...

- Бог не дав... Ми всі сподіваємося на Бога, всі говоримо, що віримо в Бога, але Бог і так для нас багато чого робить. Він хоче, щоб люди виходили і показували свою майстерність. Недаремно говорять: «на Бога сподівайся, а сам не плохуй». Я вважаю, що в сьогоднішній грі нічого надприродного не сталося. Грали дві рівні за силою команди, які вважаються грандами українського футболу. Сьогодні фортуна більше посміхнулася донецькій команді, як, у принципі, в усій весняній частині чемпіонату. Вони справді грали краще, але це наша поразка, ми віддали їм чемпіонство.

- На кону стояло не лише чемпіонство, але й вихід до групового турніру Ліги чемпіонів...


- Я про це не думав. Мої думки були лише про чемпіонат.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер