Шестеро динамівців зіграли за збірну України U19 проти Англії U18 у міжнародному турнірі

Шестеро динамівців зіграли за збірну України U19 проти Англії U18 у міжнародному турнірі

У понеділок, 14 жовтня, юнацька збірна України U19 (футболісти не старші 2006 року народження) провела матч за третє місце на міжнародному турнірі за участі чотирьох команд в іспанській Марбельї, який є для нашої збірної підготовкою до кваліфікаційних матчів Євро-2025. Змагання проходили за олімпійською системою, причому три учасники мали у заявці гравців вікової категорії U18.

Суперником «жовто-синіх» стала команда Англії, представлена віковою категорією U18, яка напередодні у півфіналі програла одноліткам зі Швеції 0:2. Підопічні Дмитра Михайленка поступилися з рахунком 1:3.

Перший м’яч наша збірна пропустила вже на 7 хвилині, коли Броджо прострілив на край воротарського майданчика, де Олусесі майстерним ударом обвів нашого голкіпера.

У першому таймі міг зрівняти рахунок динамівець Коробов, який протягнув м’яч по центру, обігрався з ще одним представником нашого клубу Пономаренком, але трохи не влучив у дальній кут воріт. А після подачі кутового Пономаренко пробив повз ворота.

Попри інші хороші можливості відзначитися, наші хлопці пропустили знову: той же Олусесі без перешкод з меж воротарського майданчика головою переправив м’яч в сітку після навісу Санусі.

Незабаром Синчук зміг відквитати один м’яч – після довгого пасу Шершня він змістився в центр та чудовим ударом поцілив у дальній кут. До перерви ще можна пригадати удар Пономаренка у площину воріт.

У другому таймі перспективним фланговим проходом запам’ятався Коробов, який викотив м’яч під удар партнеру по «Динамо» Осипенку, та той пробив вище. Але останнє слово залишилося за англійцями: під завісу поєдинку Голамбекіс після розіграшу кутового встановив остаточний рахунок – 3:1 на користь британців.

У цьому поєдинку взяли участь шестеро футболістів «Динамо». Захисник Владислав Захарченко зіграв увесь матч, захисники Денис Дикий та Максим Коробов вийшли на поле у стартовому складі та були замінені на 84-й хвилині, півзахисник Данило Іщенко та нападник Матвій Пономаренко зіграли перший тайм та були замінені у перерві, а півзахисник Кирило Осипенко з’явився на заміну та провів на полі другий тайм.

Зазначимо, що переможцем же турніру стала збірна Нідерландів, яка у фінальному поєдинку перемогла Швецію – 2:1.

Нагадаємо, у листопаді підопічні Дмитра Михайленка у кваліфікації до Євро-2025 зіграють з Казахстаном, Словенією та Нідерландами.

Турнір юнацьких збірних у Марбельї

Англія (U18) – Україна (U19) – 3:1 (2:1)

Україна (U19): Макаренко, Коробов (Копил, 84), Шершень (Гавриленко, 84), Захарченко, Дикий (Калінець, 84), Іщенко (Будко, 46), Синчук, Караман (Лень, 46), Цуканов (Осипенко, 46), Гусол (Шевченко, 46), Пономаренко (Ломага, 46).

Голи: Синчук (36) — Олусесі (7, 30), Голамбекіс (86).

*Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер