Шапаренко та Тимчик зіграли за збірну України проти Чехії в Лізі Націй

Шапаренко та Тимчик зіграли за збірну України проти Чехії в Лізі Націй

У понеділок, 14 жовтня, в польському Вроцлаві відбувся матч 4-го туру Ліги націй у Дивізіоні В між збірними України та Чехії.

У стартовому складі «жовто-синіх» вийшов один представник «Динамо» – півзахисник Микола Шапаренко, який проводив свій 38-й матч за національну збірну. Саме у динамівця був один із найкращих моментів у першому таймі, коли на 5-й хвилині Микола замикав простріл Мудрика після прострілу зліва, але з центру штрафного майданчика пробив над воротами.

Натомість чехи свій момент у середині першого тайму використали. Після подачі з кутового «жовто-сині» не змогли далеко вибити м’яча від своїх володінь, і Черв, зігравши на підбиранні, завдав ідеального за точністю удару з-за меж штрафного майданчика, поціливши точно в кут – 0:1.

Гра була відкритою, команди відповідали атакою на атаку суперника, і українці аж ніяк не заслуговували на поразку. І на початку другого тайму підопічним Сергія Реброва вдалося зрівняти рахунок. Захисник чехів необачно зіграв рукою, не дозволивши Коноплі дістатися до м’яча після закидання з глибини, й арбітр призначив пенальті, який упевнено реалізував Довбик – 1:1.

Після цього обидві команди створили достатньо моментів, аби вирвати перемогу, але м’яч більше не побував у сітці воріт будь-якої з команд. Не допоміг «жовто-синім» і вихід на заміну на останні хвилини ще одного динамівця Олександра Тимчика (22-й матч за «жовто-синіх»). Ще троє представників нашої команди – воротар Георгій Бущан, півзахисник Віталій Буяльський та нападник Владислав Ванат – спостерігали за грою з лави запасних.

Ліга Націй, Дивізіон В, 4-й тур

Україна – Чехія – 1:1

Україна: Трубін, Конопля (Тимчик, 80), Таловєров, Забарний, Матвієнко, Степаненко (Калюжний, 64), Гуцуляк (Зубков, 22), Судаков, Шапаренко (Криськів, 64), Мудрик, Довбик (Яремчук, 80).

Голи: Довбик (53, пен.) – Черв (18).

Тож після чотирьох турів таблиця в нашій групі виглядає наступним чином: 1. Чехія – 7 очок, 2. Грузія – 6, 3. Албанія – 6, 4. Україна – 4.

У наступному турі збірна України зіграє на виїзді з Грузією (16 листопада), а поєдинок заключного туру Ліги Націй сезону-2024/2025 проведе в гостях проти Албанії (19 листопада).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер