«Шахтар» - «Динамо»: післяматчева прес-конференція Луїша Каштру

«Шахтар» - «Динамо»: післяматчева прес-конференція Луїша Каштру

- «Шахтарю» сьогодні не вдалося нічого створити біля воріт суперника, хоча саме «гірники» більше потребували перемоги. Як ви можете пояснити цю ситуацію?

- Дійсно, нам потрібно було сьогодні перемогти. Але ми прекрасно розуміли, що «Динамо» буде закриватися в обороні. Сьогодні в принципі була гра без моментів - і біля воріт «Динамо», і біля наших воріт. У першому таймі у нас був шанс Соломона, і більше жодних явних гольових моментів в обох команд не було. Ми розташували наших вінгерів між лініями оборони і півзахисту «Динамо», але лінії були настільки компактними, що для наших гравців практично не залишалося простору. Було дуже складно розкривати оборону суперника. Щойно наші крайні захисники висувалися вперед, їх також дуже добре накривали динамівці, і це не дозволяло нам дістатися до завершальної стадії.

Коли «Динамо» заробило пенальті, наша команда вже почувалася невпевнено. А коли кияни забили, стало ще гірше. Динамівці були на 7 очок попереду нас і почувалися досить комфортно протягом гри, а після забитого м'яча - ще впевненіше. Психологічна складова була дуже важлива сьогодні. Ми поступалися в цьому плані, нам практично не вдавалося віддавати точні передачі. Коли ми відбирали м'яч на одному з флангів, потрібно було міняти фланг і проводити атаки на іншій половині поля. Проте, ми намагалися атакувати там же, де відбирали м'яч - і знову втрачали його. Думаю, що результат справедливий. Заслуга «Динамо» в тому, як вони закривали всі зони.

- На вашу думку, чи був пенальті у ваші ворота? І як ви загалом оцінюєте суддівство Катерини Монзуль?

- Епізод із пенальті я ще не переглядав, тому для мене складно коментувати суддівство. Марлос казав мені, що практично не торкнувся гравця суперників. Можу говорити про це тільки тоді, коли подивлюся цей момент. У жодному разі не збираюся пояснювати суддівством нашу сьогоднішню невдачу.

- З чим пов'язана відсутність Алана Патріка в заявці? І як вплинув на атмосферу в роздягальні недавній відхід Тайсона?

- Ми пережили нетиповий сезон, нам не вдавалося демонструвати стабільність. У нас була велика кількість випадків коронавірусу, ми постійно втрачали гравців, особливо в лінії оборони. До цього додалися втрати і в лінії півзахисту. На жаль, Алан Патрік позавчора травмувався, і йому довелося пропустити цей матч.

Що стосується Тайсона - він продовжує свій шлях, і «Шахтар» також продовжує йти своїм шляхом. У кожного з нас своє життя і всі ми хочемо бути успішними у футболі. Як я вже сказав, ми б хотіли провести більш стабільний сезон. Титул уже практично переданий супернику і, на жаль, залишитися на своєму рівні та повторити досягнуте в минулому сезоні нам не вдалося. Усе пішло не так, як ми очікували.

- На останніх хвилинах «Шахтарю» необхідно було виривати очки. Чому Трубін не йшов на стандарти? І ще одне питання: Мудрик - не рівень для високих завдань, які ставить перед собою «Шахтар»?

- Що стосується Мудрика, то, наприклад, на цю гру у нас були гравці для першої лінії атаки - Тете, Фернандо, Дентіньо, Судаков. Ми провели практично всі заміни на вістрі атаки, грали з двома нападниками, з двома вінгерами. У нас залишався тільки Додо позаду при стандартних положеннях, а при кутових у штрафному було вісім гравців.

Якби Трубін пропустив два м'ячі, запитували б - чому Трубін пропустив два м'ячі? Так, у футболі таке є. Ви маєте рацію, ми можемо зараз говорити про Трубіна. Але ми вважали, що у нас там достатня кількість гравців, тому що ми відпрацьовували це.

- Чи готові ви до свого звільнення за підсумками безтрофейного сезону для «Шахтаря»?

- Я готовий до всього. Моє життя завжди було побудоване на роботі. Я пішов із дому в 17 років і ніколи вже не повертався. Той, хто пропрацював у житті так, як я, не боїться нічого. Тож я готовий до всього.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер