»Шахтар» – «Динамо»: як це було

»Шахтар» – «Динамо»: як це було

Футбольне протистояння Києва і Донецька, «Динамо» і «Шахтаря» – найпринциповіше на просторах України. За часів існування чемпіонату незалежної України в кожному сезоні команди з’ясовували стосунки на футбольному полі. За цей час було проведено 36 матчів. Перевага на боці «Динамо» – 17 перемог, 12 поєдинків закінчилися нічийним результатом, і в семи перемогу святкував «Шахтар». Різниця м’ячів також на користь нашої команди – 56:37.

Найпопулярніші результати у принциповому протистоянні – 2:1, 1:1 і 1:0. Кожний із рахунків фіксувався в шести матчах. 14 поєдинків закінчилися з мінімальною перевагою однієї з команд (8:6 на користь «Динамо»). Найрезультативнішим же поєдинком став матч 13-го чемпіонату України (сезон 2003/2004), коли «Динамо» в Донецьку обіграло «Шахтар» із рахунком 4:2.

У Донецьку команди зустрічалися 17 разів. Кожна із команд записала на свій рахунок по п’ять перемог, а в семи поєдинках був зафіксований нічийний результат. Різниця м’ячів – 21:20 на користь гостей. Один матч між командами взагалі є унікальним. У сезоні 2001/2002 в Донецьку «Шахтар» виграв із рахунком 2:0, не забивши при цьому жодного м’яча! Обидва голи на рахунку динамівських захисників Федорова і Гавранчича, які поцілили у власні ворота.

Найкращими бомбардирами протистояння є Сергій Ребров та Андрій Шевченко у складі «Динамо», а також Жадсон збоку «Шахтаря» (на рахунку кожного по п’ять забитих м’ячів). Зовсім не проти буде поповнити свій голевий рахунок, а заразом і відірватися від Джексона Коельо з «Металіста» в бомбардирських перегонах і Артем Мілевський – в його активі чотири м’ячі у ворота «Шахтаря».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер