»Шахтар» – «Динамо» – 1:0. У трофея новий господар

»Шахтар» – «Динамо» – 1:0. У трофея новий господар

За тур до завершення чемпіонату України став відомий його переможець. «Шахтар», вигравши в Донецьку на «Донбас Арені» у «Динамо» 1:0, відірвався від киян на шість очок і став недосяжним для найближчого суперника. Єдиний м’яч в зустрічі, який приніс гірникам перемогу, на рахунку «фахівця з «Динамо» бразильця Ілсіньо. Наприкінці зустрічі кияни великими силами пішли в атаку, могли відначитися, але могли і пропустити. Жадсон пробивав із пенальті, а Шовковський парирував його удар.

Визначити стартовий склад динамівців на звітну гру не складало труднощів. Відсутність через травми цілої групи провідних виконавців поставила перед Валерієм Газзаєвим з одного боку просте, а з іншого складне завдання. А саме як із збігом обставин фактично певного стартового складу «створити» боєздатну одиницю, здатну кинути виклик «Шахтарю», який набрав високі оберти. Складно судити, наскільки це вдалося зробити тренеру. По грі динамівці практично ні в чому не поступалися супернику, можливо, тільки не так часто пробивали по воротах П’ятова. Сплутав карти нашій команді відносно швидкий пропущений м’яч. Суперники лише пристосувалися один до одного, задали темп, а Шовковський уже виймав м’яча із сітки. На 15-й хвилині Срна зі свого флангу віддав передачу на Адріано, який перебував на ближній стійці. Бразилець пропустив м’яча на свого співвітчизника Ілсіньо, який без перешкод із кількох метрів вбив його у ворота.

Подальші півгодини пройшли за невеликої територіальної переваги гостей. Найреальніший момент для взяття воріт втратив на 26-й хвилині Мілевський. Ярмоленко подав верхом на лінію воротарського майданика, звідки Артем головою пробив поряд зі стійкою. У перерві Валерій Газзаєв зробив вельми оригінальну заміну. Замість Нінковича, який ще не остаточно одужав, вийшов Хачеріді. Заміна «оборонного плану» не послабила атакуючий потенціал киян. Женя зайняв місце в центрі захисту, а Бетао змістився на правий фланг. Сильва, який грав там, був вимушений спробувати себе на новій позиції – правого півзахисника. Хоча атакували динамівці великими силами, величезну увагу доводилося приділяти захисту. Великий відсоток браку в передачах і, як наслідок, блискавичні контратаки шахтарівських бразильців. М’ячі могли влетіти як в одні, так і в інші ворота, але ближче до взяття воріт були все ж таки господарі. М’яч після потужного удару Ілсіньо влучив у поперечину, а удар Жадсона з пенальті парирував Шовковський.

Останні п’ятнадцять хвилин зустрічі пройшли в сумбурі. Динамівці збилися на навалу, прагнучи за будь-яку ціну доставити м’яча до штрафного майданчика. У ній, проте, поборотися і завдати завершального удару не було кому. «Шахтар» уміло захищався, проводив контратаки і спокійно довів переможну для себе гру до фінального свистка. А з ним і до чемпіонства. «Динамо в нинішньому сезоні задовольнилося срібними медалями.

ШАХТАР – ДИНАМО – 1:0 (1:0)

«Шахтар»:
30.П'ятов, 33.Срна – кап, 5.Кучер, 44.Ракицький, 14.Кобін (26.Рац, 90+1), 3.Хюбшман, 7.Фернандіньо, 8.Жадсон, 11.Ілсіньо (19.Гай, 86), 22.Вілліан (20.Дуглас Кошта, 66), 17.Луїс Адріано.

«Динамо»: 1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко (49.Зозуля, 81), 10.Мілевский – кап, 17.Михалик (4.Гіоане, 76), 21.Маграо, 25.Юссуф, 36.Нінкович (34.Хачеріді, 46).

Гол: Ілсіньо (15).

Нереалізований пенальті: Жадсон (85).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер