Сергій РИБАЛКА: «У команді всі гравці за тренера, й я думаю, у нас усе налагодиться»

Сергій РИБАЛКА: «У команді всі гравці за тренера, й я думаю, у нас усе налагодиться»

- Після кубкового матчу із «Зорею» у команди відбулася зустріч із фанатами, про що говорили?

- Ми вислухали їхні претензії, їх можна зрозуміти, й висловили свою думку. Говорили про речі, які нас не влаштовують. Думаю, кожен зробить висновки, у нас буде налагоджено діалог, будемо й надалі спілкуватися. Вважаю, така зустріч була потрібна. Можливо, якщо керівництво клубу буде частіше організовувати такі заходи, то й на матчі буде приходити більше вболівальників, у них буде більше інтересу до команди.

- Висловлювання Сергія Реброва після останніх матчів про те, що деякі гравці втратили мотивацію, якось вплинули на команду?

- Коли немає результату, всі вважають, що гравці втратили мотивацію, не допрацьовують. Можливо, ми, дійсно, не показували яскравої гри, але подивіться на голи, які ми пропускаємо: то забиваємо у свої ворота, то безглуздий гол у матчі з «Олександрією»... У футболі без успіху та везіння не можна. Коли ми два роки поспіль ставали чемпіонами, нас десь супроводжував успіх, виривали перемоги на останніх хвилинах, і всі вважали, що все добре, у футболістів є мотивація. Зараз такий період, коли удача від нас відвернулася, але, повірте, ми стараємося на тренуваннях, працюємо. Звичайно, тренерському штабу видніше, якщо наставники вважають, що хтось із гравців втратив мотивацію, потрібно говорити з ними. Можливо, взимку будуть приймати рішення щодо тих, ким вони незадоволені.

- Ви були серед тих футболістів, кого критикували. У матчах із «Олімпіком» та «Чорноморцем» не були схожими на себе, припускалися багатьох обрізок та браку в передачах. Із чим це пов'язано?

- Повірте, я сам дуже переживаю з цього приводу, намагаюся виправляти такі моменти. Буду більше працювати на тренуваннях та з кожною наступною грою постараюся діяти краще. Дійсно, я зараз граю не так, як коли тільки повернувся до «Динамо» та наступного року. Постараюся все виправити. Напевно, щось не так робив у житті, тому й ігри такі виходили. Звичайно, я дуже засмучений ситуацією, що склалася, близькі переживають. Мені прикро та соромно за ту гру, яку демонструю останнім часом.

- Помилки у простих ситуаціях пов'язані з психологією? Яку причину ви знайшли для себе?

- Коли з'являються обрізки у грі, вони тягнуть за собою невпевненість у простих моментах, в яких раніше ти ніколи не припускався помилок. Коли ця невпевненість розвивається, накручуєш себе ще більше, настрій зникає. Напевно, потрібно з цього переключитися, зібратися з думками, щоб голова була чистою, й думати лише про гру, повністю їй віддаючись. Думаю, тоді все налагодиться.

- На гру із «Зорею» ви вийшли на поле з капітанською пов'язкою та стали четвертим капітаном «Динамо» за останні чотири місяці...

- У нас є капітан – це Олександр Шовковський, та його заступники - Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко. У кубковому матчі так склалася ситуація, що грали більшість молодих хлопців. На мій погляд, капітаном мав бути Женя Хачеріді, йому вже майже 30 і він гідний капітанської пов'язки, дуже переживає за команду та результат, стільки років провів у «Динамо». А себе я капітаном не вважаю – просто вивів команду на поле.

- Після матчу Ребров сказав, що ви зіграли так, як у свої найкращі часи. Можна сказати, що колишній Рибалка повернувся?

- Сподіваюся. Повторюся, якщо голова буде чистою, а думки лише про футбол, буде зовсім інша гра. Напевно, я в якийсь момент подумав, що можу заспокоїтися, десь ризикувати. Але на моїй позиції цього не можна робити, адже кожна помилка, як на долоні, коли втрачаю м'яч – це бачать усі. Якщо втрата на фланзі, це не так помітно. Тому потрібно в деяких ситуаціях грати простіше. Я постійно намагаюся зберегти м'яч, не бити в аут чи просто вперед, можливо, цей ризик і призводить до обрізки. Потрібно працювати на тренуваннях та робити висновки, сподіваюся, все налагодиться, й я поверну колишню форму.

- Поява відразу трьох молодих футболістів у стартовому складі кубкового матчу була для вас несподіваною?

- Усі ці молоді хлопці працюють разом із нами на тренуваннях, тому добре знають, що в кожній ситуації робити. Їм дали шанс і, вважаю, вони ним скористалися, діяли добре, впевнено, не було помітно, що для них це був перший матч. Можна їх лише підтримати та подякувати за цю гру.

- У чемпіонаті Англії тренери дуже емоційно реагують на голи своєї команди, бурхливо святкуючи успіх разом із футболістами. Ребров же дуже стримано реагував на кожен гол «Динамо», був без настрою. Здалося, не вистачає комунікації з командою.

- Кожен тренер сприймає радість голів та перемог і гіркоту поразок по-своєму. Можливо, у Сергія Станіславовича такий характер. Крім того, після матчу із «Зорею» особливої ​​радості не було ні в кого, враховуючи попередні результати, просто добре, що пройшли далі в Кубку. А в Англії це, дійсно, шоу, яке створюють і гравці, і тренери. Коли грає «Челсі», Конте стрибає прямо до вболівальників. Не дарма на матчі збираються повні стадіони, а більшість футболістів мріють потрапити до цього чемпіонату.

- Чи змінився Ребров загалом у свій третій сезон на чолі «Динамо»? Зараз він працює під великим тиском...

- Не помітив, що він змінився стосовно до команди. Як працювали попередні два роки, так само працюємо й зараз. Просто у команди погіршилися результати, й критика в ЗМІ дуже впливає на настрій. Напевно, й Сергію Станіславовичу прикро та неприємно все це читати, коли після кожної гри його звільняють. Але в команді всі гравці за тренера, думаю, у нас усе налагодиться, будемо радувати вболівальників грою, а вони будуть ходити на стадіон навіть у холодну погоду. Постараємося якомога швидше виправити цю ситуацію, до якої потрапила команда.

* фото В.Раснер

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер