Сергій РЕБРОВ: «Незалежно від суперника, ми маємо виходити до фіналу»

Сергій РЕБРОВ: «Незалежно від суперника, ми маємо виходити до фіналу»

- Що стосується гри, то, гадаю, всі задоволені, адже ми пройшли до півфіналу. Матч був непростим, як і всі попередні. Важливо було, щоб хлопці забули про ту перевагу, яка була після першого матчу, та грали у свій футбол. Вони старалися, забили два м’ячі… Звичайно, були помилки, але вони є в усіх іграх. Головне, що ми пройшли далі.

- Головний тренер «Зорі» високо оцінив гру дебютанта Богдана Михайличенка. Чи виправдав він ваші очікування?

- Будь-якому футболісту непросто грати перший матч за основну команду. Я вдячний Богдану – він віддав усі сили на полі. Щось вдавалося, щось – ні, але я впевнений, що у тих хлопців, які зараз з’являються в основному складі, працюють у молодіжних командах, є стимул. Це стосується не лише Михайличенка – той же Кузик, приміром, міг сьогодні опинитися в резерві… Сподіваюся, що вони й надалі будуть зростати та прогресувати.

- Чому сьогодні не було Мігеля?

- На жаль, Мігель вимушено полетів до Італії на обстеження. Травма Ахілла, яка у нього була, дає про себе знати, й він відчуває біль. Сподіваюся, що з ним буде все гаразд і незабаром він повернеться до гри. Це не така серйозна травма, але потрібен час.

- На півфінальній стадії «Динамо» та «Шахтар» розведуть. На кого буде легше налаштувати своїх підопічних – «Дніпро» чи «Олімпік»?

- Думаю, сама участь у півфіналі має налаштовувати футболістів, незалежно від суперника. Той же «Олімпік» на шляху до півфіналу пройшов доволі сильних суперників. Напевно, легше налаштовувати на «Дніпро», оскільки це давнє протистояння, й хлопці за повних трибун завжди віддають усі сили в матчах із дніпрянами. Якщо буде «Олімпік» у суперниках, сподіваюся, вболівальники так само прийдуть та підтримають команду. Але різниці немає, з ким грати – ми маємо проходити до фіналу та боротися за Кубок.

- Чи вдалося вам подивитися вчора матч Кубка Італії між «Фіорентиною» та «Ювентусом»?

- Так, я дивився. Якщо чесно, мене вразила гра «Ювентуса», і його перемога була цілком заслуженою. Напевно, давно «Фіорентина» не грала з таким сильним суперником. Мабуть, трохи розслабилися, маючи перевагу після першого матчу, й віддали ініціативу «Ювентусу», не показавши тієї гри, яку демонстрували в останніх іграх. Але цей матч ні про що не говорить – це інформація для нас, для тренерів, яку ми маємо донести до футболістів. Попереду ще одна гра, з «Наполі», яка так само має величезне значення для «Фіорентини». Обов’язково переглянемо її та підготуємося до протистояння з флорентійською командою.

- Учора «Ювентус» грав із двома нападниками. Сьогоднішній вихід Кравця в пару до Теодорчика – це спроба награти схему з двома форвардами?

- (посміхається) Якщо ви побачили, коли вийшов Кравець, то структура гри не змінилася – Артем не грав другого нападника. Якщо так грав «Ювентус», це не значить, що нам терміново потрібно переходити на іншу систему гри та обов’язково використовувати двох нападників попереду.

- За три дні знову доведеться зіграти із «Зорею», цього разу в чемпіонаті. Чи маєте чим здивувати суперника в неділю?

- Ми готуємося до кожного матчу, аналізуємо гру суперника. Обов’язково подивимося сьогоднішню гру, проаналізуємо та донесемо до хлопців усе хороше, що було у грі, а також слабкі якості, які були у суперника. У неділю буде зовсім інша гра й зовсім інший суперник. Ми всі це розуміємо – нам не можна втрачати очки ані в чемпіонаті, ані в Лізі Європи. А за якою схемою будемо грати, ви побачите в неділю.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер