Сергій РЕБРОВ: «Було видно мотивацію гравців»

Сергій РЕБРОВ: «Було видно мотивацію гравців»

- Завжди важко грати після матчів збірних, і я вдячний хлопцям, що вони серйозно поставилися до цієї гри. «Чорноморець» є дуже важкою командою, незважаючи на те, що до цього вони програли з великим рахунком «Дніпру». Але сьогодні було видно їхню мотивацію, бажання довести, що це була прикра випадковість. Радий, що нам вдалося довести гру до логічного завершення та взяти три очки.

- Наскільки важко було підвести гравців, які грали за збірні, та тих, хто перебував у таборі команди, до спільного знаменника?

- У нас є система підготовки, якої ми дотримуємося. Щось змінювати в ній не бачу сенсу, адже подібні ситуації в нас були й раніше. Сьогодні найголовнішим було бажання футболістів працювати на команду, тому що їм, безумовно, важко у фізичному плані. Приміром, той же Ярмоленко відіграв два матчі за збірну, в Антунеша був важкий переліт, і лише в четвер увечері він повернувся до Києва, Драговичу дали сьогодні відпочити… Важко було налаштувати їх у психологічному плані, оскільки на них чекала важка гра. Три очки дають за будь-яку перемогу – як над «Шахтарем», так і над «Чорноморцем». Ми розмовляли між собою, й прийшли до думки, що легше було б налаштуватися зараз на матч із «Дніпром» чи «Шахтарем». Добре, що все завершилося добре для нас.

- Чи можна стверджувати, що «Динамо» буде грати на стадіоні імені Валерія Лобановського до завершення сезону?

- Ні. Ми сподіваємося, що на «Олімпійському» приведуть газон до ладу. Зараз, наскільки я знаю, ми домовилися, що найближчі три матчі (з «Чорноморцем» та два із «Зорею») ми граємо на стадіоні «Динамо», а тим часом на НСК будуть відновлювати трав’яне покриття. Що буде надалі – все залежить від стану газону на «Олімпійському».

- Як оціните перспективи динамівського захисника Віталійса Ягодінскіса, який є гравцем збірної Латвії й зараз виступає в оренді за «Говерлу»? Взагалі, чи слідкуєте за виступами своїх гравців у збірних?

- У Віталійса, я вважаю, хороші перспективи. Це наш гравець, але зараз грає в оренді. Звичайно, ми слідкуємо за ним – і в збірній, і в «Говерлі» я бачу, що він прогресує. Сподіваємося, що він прогресуватиме й надалі, завдяки чому отримає шанс заграти в «Динамо», якщо сам цього захоче. За іншими футболістами ми також слідкуємо, дивимося якщо не кожен матч, то моменти обов’язково переглядаємо. Думаю, це абсолютно нормальний процес.

- Від імені всіх уболівальників «Динамо» хотілося би висловити вам подяку за ту зустріч, яку днями влаштували для всіх бажаючих у цьому конференц-залі Данило Сильва та Бетао.

- Мені-то за що?! Ми же не концлагері. Ви попросіть гравців, і вони з радістю прийдуть. Зараз видно справжній колектив, і вболівальники, футболісти та тренери – це єдине ціле. Сподіваюся, що ми досягнемо тієї мети, до якої прямуємо.

- Наскільки був готовий Хачеріді, який передчасно залишив табір національної збірної, до сьогоднішнього матчу?

- Так, після МРТ, проведеної у збірній, було виявлено пошкодження. Я радий, що йому вдалося швидко залікувати травму, й він сам хотів грати. Сьогодні він вийшов та зіграв гідно.

- Наприкінці першого тайму виникли побоювання стосовно стану здоров’я Ярмоленка. Судячи з того, що Андрій продовжив гру, з ним усе гаразд?

- На щастя, все обійшлося. Не знаю, що сьогодні сталося з футболістами «Чорноморця», можливо, таблеток якихось з’їли, але вони справді билися на полі, стрибали ззаду з двох ніг, навіть після того, як рахунок подвоївся на нашу користь. Так, і ми так само граємо не завжди коректно, але я вважаю, що в першому таймі після порушення проти Ярмоленка суперника можна було вилучати, оскільки він відкрито бив ззаду. Можна сказати, що Андрій не виходив віч-на-віч, але його б’ють ззаду! Те ж саме було й у другому таймі. На мою думку, це ненормально. Можливо, арбітри побоюються давати червону картку суперникам «Динамо» чи «Шахтаря», але сьогодні кілька моментів явно тягнули на вилучення.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер