Сергій Беженар: «Хотілося б ефективніше грати в атаці і більше забивати»

Сергій Беженар: «Хотілося б ефективніше грати в атаці і більше забивати»

Ще раніше осіння частина чемпіонату України закінчилася для академічних груп ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського. Настав час підбити підсумки, що ми і зробили з тренерами команд. Наймолодша група динамівців U14 набрала 19 очок в 10-ти матчах, посіла друге місце на першому груповому етапі і за клубним рейтингом вийшла до наступного, де навесні побореться за звання чемпіона. Наставник «Динамо» U14 Сергій Беженар розповів про те, як пройшла перша частина сезону для його підопічних:

- Хлопці тільки-но розпочали грати у ДЮФЛУ, у них ще йде процес навчання. Задоволені їхнім ставленням, усі стараються. Зараз більше уваги приділяємо тактиці. Шкода лише, що у нас випало два основних нападники, але хлопці все одно виходили на поле й у кожній грі старалися, хотіли добре зіграти, але це не завжди виходило. У нас був етап, коли в кількох матчах поспіль не могли виграти, але після матчу з «Металом» зловили впевненість, після чого обіграли «Шахтар» і до останнього туру не втрачали переможний настрій. Лише в заключному матчі з УФК «Дніпро» зіграли внічию - супернику потрібно було одне очко і вони його відстояли - претензій немає.

Повторюся, певна нестабільність була, а крім цього, ми ще грали чемпіонат Києва з командами на рік старшими. Тож провели достатньо ігор і повністю познайомилися з усіма хлопцями, є характеристики на кожного. Це такий вік, що хтось уже підріс, хтось ще ні - підросте на наступний рік, потрібно чекати.

- Як вам грати у новому форматі еліт-ліги? Чи відчули зміни, і в чому різниця?

- Проти всіх команд гралося важко, усі суперники високого рівня. У перших двох турах нам здалося, що ми увійшли в сезон легко, здобувши перемоги з рахунком 3:0 і 3:1. Але потім суперники чинили серйозний опір. З точки зору змагального процесу, прохідних ігор майже немає.

- Як сильно на ваші плани вплинув коронавірус?

- На щастя, протягом сезону ні у кого не було випадків захворювань. Лише травми Попова (перелом) і Богданова (хвороба Осгуда-Шляттера), через які вони випали на всю осінню частину сезону.

Якщо в цілому говорити про підсумки, хотілося б більш ефективно грати в атаці і більше забивати - у нас є проблеми і з реалізацією моментів, і з їхнім створенням. А ось в обороні вся команда зіграла надійно, ми пропустили менше за всіх - всього шість м'ячів у 10-ти матчах. З них п'ять поспіль зіграли «на нуль» - повністю друге коло. Вважаю, така непоступливість - хороша якість.

- Який матч вам найбільше запам'ятався з позитивного боку, а який був найбільш невдалим?

- Невдалий - з ДЮСШ-15, коли ми зазнали єдиної поразки. По нашим воротам суперники пробили всього три рази, а ми створили дуже багато моментів, особливо в першому таймі, але не реалізували їх. З хороших матчів відзначив би гру з «Металом» на виїзді, яка стала переломною: у першому таймі хлопці забезпечили результат 2:0, а у другому повністю тримали гру під контролем. Вийшов хороший поєдинок за змістом. А також перемогу над «Шахтарем» - ця гра стоїть осібно. Суперник створив достатньо моментів біля наших воріт, як і ми - біля їхніх володінь. Але ми дуже хотіли перемогти і в підсумку виграли 1:0.

- Навесні ви продовжите боротьбу за чемпіонство разом із найкращими командами з інших груп. Чи вже вивчали майбутніх суперників?

- Так, почали з ними знайомитися. На цьому етапі кожна гра буде, наче фінал, розкидатися очками не можна. За зимову перерву постараємося поставити гру, поліпшити наші технічні якості, щоб до другої частини сезону підійти у всеозброєнні.

- Після закінчення чемпіонату хлопці пішли на канікули?

- Ні, ми до кінця грудня тренуємося в підтримувальному режимі. А канікули будуть трохи пізніше. Плануємо зібратися в січні, але обіцяють локдаун, тому поки що не знаю, як він вплине.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер