Сергій Журавльов: «Для нас існує одне місце – перше»

Сергій Журавльов: «Для нас існує одне місце – перше»

Третьою динамівською командою, яка змогла перемогти у фінальному турнірі серед команд ДЮФЛ, стали п’ятнадцятирічні хлопці, яких тренують Сергій Журавльов та Олексій Герасименко. Шлях до фіналу виявився нелегким. Як вдалося пройти його до самого кінця і обіграти у фіналі принципового суперника – донецький «Шахтар» – розповів старший наставник команди U-15 Сергій Журавльов.

- Ми виграли суто випадково. У нас була найслабкіша команда, але десь пощастило, десь позначилася майстерність окремих гравців. Що було найважчим? Поїздка в потягу до Сак і назад, оскільки спека була нестерпною.

- А який суперник спричинив більше за всіх проблем?

- До фіналу потрапляють найсильніші команди, які виграли зональні змагання у своїх групах, тому з кожним суперником було по-своєму складно. Я не став би когось виокремлювати, хіба що «Шахтар». Недарма вони і минулого року стали чемпіонами.

- Як ви налаштовували хлопців на вирішальні поєдинки?

- Та які тут можуть бути методи... Якщо хочуть, хай виграють, це ж їхнє майбутнє. Діти мають на кожен матч ставити завдання досягти перемоги. Для нас, як для колишніх гравців «Динамо» – а я маю на увазі себе та Олексія Герасименка – існує тільки одне місце – перше. Напевно, ми змогли їм це доступно пояснити і переконати, що потрібно боротися тільки за нього.

- Що більше за все запам'яталося?

- Ми не вперше приїжджали на фінальний турнір, і можу сказати, що чудові враження залишило місце проживання дітей. Ми жили не в Саках, а на базі відпочинку у Фрунзе. У хлопців були хороші номери з телевізорами і кондиціонерами і чудове харчування. Тим паче, поряд море, де можна було поплавати задля відновлення. Раніше там жила тільки команда «Шахтаря», а цього року умови для всіх були однаковими.

- Як діти поставилися до перемоги?

- Для них це перший великий успіх, тому радощів у них, звичайно, було багато, всі святкували, раділи, але недовго. Ми їх трохи опустили на землю, адже попереду на нас чекають інші ігри. Потрібно не зупинятися на досягнутому, а рухатися вперед.

- Які плани на найближчий час?

- Діти відпочинуть до кінця місяця, вони мають побути зі своїми батьками, а з серпня розпочнеться новий етап підготовки. Ми плануємо вирушити на турнір пам'яті Морозова до Санкт-Петербургу, а з перших чисел вересня вже стартують чемпіонати Києва і України. До цього будемо тренуватися впродовж 20-ти днів.

- Як оцінюєте перспективи юних динамівців?

- У кого є голова на плечах, той може стати майстром, а в когось із плином часу, можливо, з'являться інші інтереси. Важко сказати, що буде з ними за рік чи два, але перспективні та талановиті хлопці є. Буває і навпаки, коли молодий футболіст ніяк себе не проявляє, а за два роки може значно вирости. Адже діти дуже змінюються. Говорити, що з кого вийде до 17 років, – неправильно.

«ДИНАМО» U-15 (тренери Сергій Журавльов та Олексій Герасименко) – 1 МІСЦЕ

1 тур. Динамо − Металіст – 4:1 (Хльобас-2, Хобленко, Васильєв)
2 тур. Карпати − Динамо – 2:0 (Гемега, Фаворов)
3 тур. Динамо − ДЮСШ-11 – 1:1 (Гемега)

Фінал
Динамо – Шахтар – 1:0 (Ісраїлов)

Приз найкращому гравцю турніру отримав нападник Ахлідін Ісраїлов.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер