Сергій РЕБРОВ: «За підтримки наших уболівальників ми вирвали цю гру»

Сергій РЕБРОВ: «За підтримки наших уболівальників ми вирвали цю гру»

- Насамперед, вітаю жінок із 8-м березня. А чоловіки, напевно, в цій грі віддали років три зі свого життя. Радий, що ми дотерпіли та вирвали перемогу в цій грі. Я сказав хлопцям у роздягальні, що я би все одно подякував їм, навіть якби ми не виграли. Вони старалися та робили все, що могли. Тим футбол і цікавий, що він непередбачуваний. Ми протистояли хорошій команді, яка справедливо посідає шосте місце, незважаючи на те, що вона лише перший рік виступає у Прем'єр-лізі.

- Чи вплинув ранній час початку матчу на гру?

- Дуже сильно вплинув лише стан поля. В часі нічого особливого немає. Але, повторюся, поле, яке було в жахливому стані, негативно вплинуло на якість нашої гри.

- Що з Ленсом?

- Те ж саме – його вдарили в те ж місце, й у нього ще сильніше опухла нога. Захисники суперників, напевно, знають, що його потрібно бити по ногах, бо наздогнати його ніхто не може. Але на це хоч якось має реагувати суддя. У матчі з «Генгамом» було те ж саме – його винесли з поля, сьогодні знову він не міг піти з поля. Будемо сподіватися на його швидке відновлення до наступної гри, й чекати на його повернення.

- Як прокоментуєте вихід на поле Гармаша?

- Денис вийшов, нормально відіграв, які питання?

- Чи не пошкодували ви, що перебралися з поля НТКУ ім. Баннікова на «Олімпійський»?

- Я не знаю, який стан поля на Баннікова, але тут воно просто жахливе. Ви самі бачите, що «Динамо» будує свою гру на комбінаційних діях. Ми намагаємося розігрувати м'яч, створювати якісь атаки... Але на такому полі створювати просто неможливо – потрібно віддавати довгу передачу за спину та боротися. Для нас таке поле абсолютно неприйнятне. Але я вдячний «Олімпіку» за те що, він погодився грати тут. За підтримки наших уболівальників ми вирвали цю гру.

- Який стан гравців, які не потрапили сьогодні до заявки – Драговича, Мігеля, Хачеріді, Рибалки, Гусєва, Шовковського?

- Драгович, як ви знаєте, пропускав гру через перебір жовтих карток, Гусєв відіграв 90 хвилин у важкому матчі в Запоріжжі проти «Зорі», причому на позиції захисника, зараз дали йому відпочити, бо попереду дуже важливі поєдинки з «Евертоном». Хачеріді завтра повертається до загальної групи, сказав, що болючих відчуттів, начебто, не має. Мігель – те ж саме, сподіваємося, завтра повернеться до загальної групи, чекаємо на його відновлення до матчу з «Евертоном». У Рибалки, на жаль, вчора була температура 39 градусів. Звичайно, він рвався в бій, він хотів грати, але я не можу жертвувати здоров'ям футболіста, коли у нього вчора така температура, а сьогодні він уже хоче грати. Шовковський напередодні ввечері відчув біль у спині. Зараз непросто, такі поля... Ми граємо дві гри на тиждень – це абсолютно нормальний графік, але для футболістів доволі велике навантаження. Добре, що в попередньому матчі із «Зорею» зробили ротацію, деяким дали відпочити, вийшли на поле ті, хто давно не грав чи мало грав. Радий, що за ротації ми зберігаємо склад та виграємо в усіх турнірах.

- Чому футболісти рідко наважуються бити з далеких дистанцій? Чи бачите ви перспективу в такому розвитку атаки?

- Ви думаєте, ми не відпрацьовуємо на тренуваннях дальні удари? Сьогодні били і Ярмоленко кілька разів, і Гармаш. Щоправда, не знаю, куди він бив, але це було здалеку. Ці моменти є, але багато чого залежить від суперника, якщо він не дає завдавати дальніх ударів. Звичайно, можна й із центру поля бити. Сьогодні була настільки ешелонована оборона, що це було складно робити. А коли були можливості, ми завдавали.

- В останні хвилини результат стала давати доволі проста тактика закидань на Мбокані та Теодорчика. Можливо, варто було раніше змінити цю тактику?

- Я думаю, моменти створювалися не лише завдяки закиданням на Теодорчика та Мбокані. Добре, що ми забили наприкінці матчу, але я впевнений, коли суперник грає вдесятьох, не потрібно кудись поспішати. Згадайте матч у Дніпропетровську, коли ми програли 0:2 минулого сезону. Тоді вийшли два нападники, й на них почали закидати м'яча, ми не створили таким чином жодного моменту. Тож, у цьому є й негативні сторони. Я радий, що ми їх дотиснули. Звичайно, в останні 10-15 хвилин було видно, що самі футболісти втомилися. Насправді, це не так просто постійно розхитувати оборону суперника, постійно пресингувати та відбирати м'яча. Добре, що вийшли два нападники – ця тактика має право на життя. Добре, що забили після флангової передачі.

- Враховуючи кадровий дефіцит перед матчем із «Евертоном», чи є шанс побачити в Ліверпулі Гармаша та Бурду?

- Звичайно. У всіх є шанс. І в Чумака теж.

* фото В.Тимченка

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер