Сергій ПРОЦЮК: «Вчора грали першим номером, сьогодні – другим. У «Динамо» кілька тактик»

Сергій ПРОЦЮК: «Вчора грали першим номером, сьогодні – другим. У «Динамо» кілька тактик»

- Ми знали, що «Дніпро» - хороша команда, те, що вони програли свій перший матч - швидше, нещасний випадок. Із «Дніпром» ми грали в одній зоні, і в останньому матчі поступилися їм на виїзді 0:2. З огляду на погодні умови та кваліфікацію суперника, постаралися зіграти організовано від оборони на контратаках. Та й не було сенсу по такій спеці пресингувати на чужій половині поля. Ця тактика дала позитивний результат, особливо - у першому таймі. Другий м'яч ми забили якраз після контратаки. У цілому, в «арсеналі» команди «Динамо» повинно бути кілька тактичних схем. Якщо вчора з «Карпатами» ми грали першим номером, то сьогодні взяли до уваги стан футболістів і зіграли другим номером.

- Ви задоволені фізичним станом ваших гравців і їхніми діями в обороні?

- Виграє та команда, яка вміє терпіти і реалізує свої моменти. У «Дніпра» також були хороші можливості, особливо, у другому таймі – вони також нагнітали ситуацію та володіли ініціативою. Ми витримали до кінця, могли як забити третій м'яч, так і пропустити. Головне, що всі живі та здорові, окрім Хондака, який не зміг вийти на поле у стартовому складі через пошкодження, яке отримав у першому матчі. Його спочатку внесли в протокол, а потім довелося замінити, оскільки він відчував біль. Потрібно дати йому можливість повністю відновитися.

- Звертає на себе увагу майстерність захисників, зокрема Біловар, який двічі вибивав м'яч, що летів у ворота, також приголомшливий сейв зробив воротар Моргун...

- Звичайно, певні помилки є у всіх: крайні захисники іноді пропускають передачі за спину, але ми вчимось у кожній грі. Йде процес навчання, і ви ж розумієте, що зіграти в такому віці без помилок майже нереально. Всі помиляються, у тому числі і футболісти «Дніпра», коли заробили пенальті на Дерогані – це була не вимушена помилка. Увага, концентрація, вибір позиції, мислення – усе це має великий вплив.

- Сьогодні у нападника Дерогана було багато роботи без м'яча?

- Форвард повинен допомагати захисникам. Іван виконав великий обсяг роботи, так само, як і Волошин. Вони змінювалися, перекривали початок атак суперника – це входить до їхніх обов'язків у рамках командних дій. Якби вони це не виконували, думаю, ми б грали у меншості.

- Заміна Максима Завгороднього пов'язана з тим, що у нього вже була жовта картка?

- Хтось може витримати два тайми, Максим - атакувальний гравець, тому менше працює в обороні, зате він забив другий м'яч і свою роботу виконав. А що стосується моменту з попередженням, він не відпрацював у захисті, як на початку гри – в результаті посадив себе на картку, тому довелося його замінити.

- У другому таймі вам довелося понервувати, коли команди грали майже без центру поля, обмінюючись небезпечними атаками?

- Ми нервували і раніше, оскільки знали, що собою являє «Дніпро». Вважаю, вони повинні грати у півфіналі і по командній грі, і по підбору футболістів. Вирішальним буде останній тур, у нас така ситуація у групі, що три команди можуть набрати по три очки, і тоді буде вважатися різниця забитих і пропущених м'ячів, тож вони ще можуть вийти з групи.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер