Сергій МЯКУШКО: назустріч новим горизонтам

Сергій МЯКУШКО: назустріч новим горизонтам

Батько Сергія, також великий шанувальник футболу, який грав лише на рівні аматорів, не став заперечувати сину, коли тому виповнилося шість років, і віддав його до динамівської школи на Нивках, де майбутній півзахисник потрапив до рук дитячих тренерів «Динамо» Віталія Хмельницького, Юрія Ястребинського та Євгена Рудакова.

Здавалося б, футболіст, який подає надії, пройде звичною стежкою – динамівська школа, потім академія, молодіжна команда, але все сталося інакше. З динамівською академією у Сергія не склалося, і він змушений був шукати собі новий клуб.

Погравши певний час у столичному «Атлеті», у 14 років хлопця помітив інший київський клуб – «Оболонь», де його талант розгледів Дмитро Фетисов. «Пивовари», що також славляться своїми випускниками, на той час перебували на підйомі, постійно претендуючи на підвищення у класі, а для талановитого футболіста потрапити до команди, де завжди довіряли та довіряють молодим гравцям, – справді чудовий шанс заявити про себе.

Нові виклики

Екс-наставник «Оболоні» Сергій Ковалець був чудово знайомий із футболістами власного «дубля», і талант Сергія Мякушка не залишився непоміченим. Награвши у своєму першому ж сезоні 2010/11 17 матчів за молодіжну команду, новий футбольний рік обіцяв бути для нього ще більш насиченим. Так і сталося.

Сергія почали залучати не лише до ігор молодіжної команди, а й до поєдинків «основи», за яку він зіграв у сімох поєдинках Прем'єр-ліги сезону 2011/12. За підсумками чемпіонату «Оболонь» понизилася у класі, а для Мякушка це означало новий виклик – 1-а ліга України.

Випадок, який повернув до «Динамо»

Як відомо, через різні причини та проблеми, восени 2012-го «пивовари» припинили своє існування, й у той період, коли динамівський вихованець займався пошуком нової команди, він отримав виклик до розташування молодіжної збірної України, яка саме готувалася до Кубку Співдружності . Під час підготовки до турніру «жовто-сині» проводили спаринг на динамівській базі з «дублем» «біло-синіх». Завдяки щасливому випадку, на тому поєдинку виявився і президент «Динамо» Ігор Михайлович Суркіс.

«Після матчу моєму агенту подзвонили й запитали, чи не зацікавлений я в тому, щоб повернутися до «Динамо». Багато часу на роздуми мені не потрібно було, і я прийняв пропозицію», – так говорить про свій перехід до «Динамо» сам футболіст.

Але бажання грати ускладнювалося тим фактом, що Мякушко, раніше перебуваючи без команди, залишився без зборів, а, значить, у фізичному плані серйозно поступався своїм партнерам-конкурентам у молодіжній команді. Тим не менш, завдяки своєму віку, Сергій міг грати за «Динамо» в чемпіонаті 19-річних.

Дебютувавши в «дублі» 02.03.2013 в домашньому матчі з «Кривбасом», загалом у сезоні 2012/13 півзахисник провів 14 матчів (вісім за молодіжну команду, шість за U-19), награвши загалом 485 хвилин та забивши переможний м'яч у ворота «дубля» сімферопольської «Таврії» у 29-му турі. Тепер же в колекції Сергія, окрім «бронзи» молодіжної першості з «Оболонню», мається «срібло» чемпіонату U-21 з «Динамо» та історичні золоті нагороди з «Динамо» U-19.

Що стосується кар'єрних цілей, то вони в Мякушка максимальні. Головна з них, звичайно ж, це перша команда «Динамо»! Побажаємо ж Сергію, щоб успіх, посміхнувшись у важливий момент та подарувавши шанс повернутися до рідного клубу, посміхався йому якомога частіше!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер