Сергій Кравченко: «ФК «Львів» добре побудував гру»

Сергій Кравченко: «ФК «Львів» добре побудував гру»

Футболісти «Динамо» Сергій Кравченко та Станіслав Богуш дали оцінку поєдинку з ФК «Львів».

Сергій КРАВЧЕНКО, півзахисник «Динамо»:

- Мені дуже сподобалася команда ФК «Львів» по грі. Буде дуже прикро, якщо вони вилетять до першої ліги. Команда справді грає в хороший футбол. Хоча, можливо, і ми не були на 100% мобілізованими. Але перед грою в нас не було інших думок, окрім як про перемогу, незважаючи на те, що в підсвідомості розуміли, що стали чемпіонами, і ця гра для нас нічого не вирішувала. З командами, які борються за виживання, ніколи не буває легко, і сьогоднішній матч це зайвий раз підтвердив. ФК «Львів» добре побудував гру, вони добре грали в пас і завдавали ударів. Їхній тренер молодець.

- Сьогодні у «Динамо» грав дещо незвичний склад. Швидко зігралися з партнерами?


- Так, адже ми тренуємося всі разом. Було б неправильно сказати, що ми сьогодні провели хорошу гру, і в нас все виходило. Незважаючи на те, що ми взяли три очки, якоїсь супергри не показали. Звичайно, нам трохи не вистачало взаєморозуміння, але це природно, оскільки коли грає один склад і ти нечасто з’являєшся на полі, про повне взаєморозуміння не йдеться. Вболівальників це, напевно, не хвилює, їм потрібна гра і результат, якого ми й досягли, але гру показали не найкращу. Сьогодні всі старалися, билися, грали один за одного. На полі було багато молодих хлопців, які мало грають.

- На початку матчу всі стандарти виконували ви. А чому дозволили пробити штрафний удар Гіоане, коли той забив гол?

- Просто до цього в нас було два кутових. Один я подав вдало, а другий – не дуже. Я відчув, що в цій грі мені не дуже добре вдавалися стандарти. У футболі так буває – вони або «пішли», або не зовсім виходять. Тому я сказав Тібі, щоб бив він. Так сталося, що він забив.

- У наступній грі з «Шахтарем» хочете взяти реванш за всі попередні невдачі?


- Так, такі матчі ніколи не бувають прохідними. Будь-який поєдинок із цим суперником носитиме принциповий характер, тим паче «Шахтар» вже став володарем Кубка УЄФА, тому буде вдвічі почесно його обіграти в цьому статусі. Невідомо, яким складом гратимуть «гірники», але вони зараз на ходу, і де б наші команди не знаходилися в турнірній таблиці, матчі між нами завжди особливі. Це класика жанру.

* * *

Станіслав БОГУШ, воротар «Динамо»:

- У ФК «Львів» зараз серйозна ситуація, вони борються за виживання у Прем’єр лізі, тому команді потрібні очки. Було видно, що вони не збиралися відсиджуватися в обороні і грати на нічию. Навпаки, суперник ішов уперед, атакував і мав кілька непоганих моментів для взяття воріт. Але, можливо, їм не вистачило майстерності, щоб ці моменти реалізувати.

- В останніх матчах чемпіонату у воротах стояв Шовковський. Сьогодні місце в рамці Сьомін довірив вам...

- Видно, так. Для мене це перший такий насичений сезон, тому втома вже позначається і ближче до закінчення сезону відчувається емоційне спустошення. Але необхідно боротися із собою і змушувати підтримувати концентрацію на належному рівні. В сьогоднішній грі було кілька моментів, коли я припускався помилок, але, слава богу, все обійшлося. Не сказав би, що було дуже багато роботи, але довелося трохи погримати на хлопців, та й самому попрацювати. Через погрішності, напевно, мандраж у певних епізодах передавався й команді. Головне, що виграли. Хоча ця гра й нічого для нас не вирішувала з турнірної точки зору, та зате тепер гарний настрій, все ж таки не дарма їхали в таку далечінь. Плюс преміальні ніхто не скасовував.

- Сьогодні знову відбулися зміни в лінії захисту. Легко було знаходити взаєморозуміння з партнерами?

- По-справжньому звикати не доводиться, оскільки ми одна команда і всі разом працюємо на тренуваннях. А незвичним сьогодні був весь склад, а не тільки оборона, та й схема на гру була новою. Але хлопці прагнули виконати установку тренера, і оскільки досягли результату, значить, це зробити вдалося.

- Який настрій на найближчий матч із «Шахтарем»?

- Упевнений, дуже бойовий. Нарешті виграти в них – це справа честі. Як би там не було, будемо прагнути перемогти. Я вже якось говорив, що якби в нас були товариські ігри з «гірниками», вони все одно супроводжувалися б скаженим напруженням і самовіддачею. Обидві команди хочуть перемогти.

- Після цієї гри у вас мала бути відпустка. Але через матчі збірної його доведеться відкласти...

- Так, із відпочинком доведеться почекати. Звичайно, буде два чи три вихідних, гадаю, ця пауза піде нам на користь. А потім уже тренування й матчі за національну збірну, де почнеться все по-новому. Це не менше, а, можливо, навіть більш важливо. Хотілося б потрапити на чемпіонат світу. Зараз у нас вирішальні ігри. Потрібно віддати в цих матчах всі сили, щоб досягти позитивного результату.

- Ви вже вирішили, де будете відпочивати?

- Поки що точно не визначилися, певні плани є, але всі вони на стадії розробки.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер