Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Олімпійський» у кожному домашньому матчі буде давати своїм улюбленцям переможний імпульс»

Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Олімпійський» у кожному домашньому матчі буде давати своїм улюбленцям переможний імпульс»

- Сергію Івановичу, які висновки можна зробити з гри «Динамо» на старті сезону?

- Здобувається стабільність. Ми бачимо, що в команді з’явилися нові футболісти, які, граючи в основному складі, потроху звикають до «Динамо». Ті ж Велозу та Кранчар. Звичайно, хотілося би більш яскравої гри, але на це потрібен час. Все ж таки є результат, що також важливо. До всього цього команда пробилася до групового турніру Ліги чемпіонів, подолавши непросту кваліфікацію. Для вболівальників «Динамо», як і для фанів усієї країни, це велике свято.

Можливо, в чемпіонаті України було припущено якихось помилок, але, повторюся, влітку було зроблено багато придбань. Особливо до центральної вісі команди.

- Так скільки ж часу буде потрібно новачкам, щоб повністю адаптуватися?

- Погодуюся із тією думкою, що за футболістів було заплачено чималі гроші, тому, якщо вони професіонали, мають відразу почати підтверджувати свій статус. Але, повірте, навіть для топ-гравців необхіден певний час. Гадаю, Юрій Сьомін це чудово розуміє, тому й набрався терпіння. Приміром, у Менхенгладбасі з «Борусією» команда провела блискучий матч. Вважаю. гра, продемонстрована «Динамо» в тому поєдинку, до старту в груповому етапі Ліги чемпіонів з’явиться знову. Також будуть стабільність та надійність.

- Що скажете про перспективи нашої команди в Лізі чемпіонів?

- Київська публіка вже скучила за матчами такого високого рівня, тому заповнений «Олімпійський» у кожному домашньому матчі буде давати своїм улюбленцям переможний імпульс. Незважаючи на те, що «Динамо» буде непросто, команда все ж має виходити з групи.

- Згадайте матчі з ПСЖ у 1994-му, адже ви були безпосереднім їхнім учасником?

- У нас тоді був дуже молодий колектив. Шевченко, Ребров, Ващук, Шовковський, Косовський, Леженцев – усім хлопцям було по 19-20 років. Ми програли обидва матчі, хоча намагалися демонструвати хороший, якісний футбол. Приємно згадати, коли заповнений «Олімпійський» несамовито підтримував молоду українську команду.

- Якими обіцяють бути нинішні матчі проти парижан?

- Зараз у ПСЖ зібралося багато хороших виконавців, якими керує Карло Анчелотті, який не так давно перемагав у Лізі чемпіонів із «Міланом». Але все одно у парижан поки немає стабільної гри.

Дуже добре, що в сучасному футболі є «Барселона», адже на прикладі каталонців можна зрозуміти, як потрібно діяти всією командою як у захисті, так і в атаці. Як для «Динамо», так і для будь-якого іншого колективу, важливий симбіоз в атаці та обороні. У цьому й полягає запорука успіху. Загалом, нас очікують цікаві матчі. Що ж стосується шансів, то тут приблизно 50 на 50.

- Чи спроможна оборона «Динамо» стримати Ібрагимовича?

- У того ж Хачеріді є досвід гри проти Златана на Євро-2012. У контексті старту в Лізі чемпіонів це дуже важливо. Будемо сподіватися, що киянам вдасться впоратися з атакою ПСЖ.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер