Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Уболівальники підтримають «Динамо» в будь-якій ситуації»

Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Уболівальники підтримають «Динамо» в будь-якій ситуації»

- Як зараз пам'ятаю день, коли я підписав контракт із «Динамо» – 20-е жовтня 1989-го року. Я грав у хмельницькому «Поділлі», провів хороший сезон у 2-й союзній лізі, і динамівські скаути звернули на мене увагу. На наших матчах якраз був присутній Олег Базилевич. А в той час усі хлопці мріяли грати лише за "Динамо", і я не був винятком. У підсумку, 20-го жовтня я зустрівся в Валерієм Лобановським та підписав контракт.

- Кінець 80-х – початок 90-х – перехідний період не лише для «Динамо», але й для всього українського футболу. Як Ви його пережили разом із командою?

- Хороше питання. Наше покоління 90-х справді потрапило до часів розвалу Радянського Союзу, коли Україна, як сильної у футбольному плані держави, ще не було. Всі напрацювання, які були в наявності, – відійшли Росії. Але наше покоління намагалося підтримати на хорошому рівні як київське «Динамо», так і український футбол загалом. Було непросто, адже замість того, щоб їздити до Тбілісі чи Москву, ми бували в Шепетівці та Охтирці. Звичайно, київських уболівальників на наших матчах було мало, а в згаданих містах, навпаки, багато. Ми займалися популяризацією футболу в Україні.

- Який Ваш найбільш пам'ятний момент за часів кар'єри в «Динамо»?

- Я би сказав, що це весь період мого виступу в команді. У мене дуже хороші спогади про тренерів, з якими мені доводилося працювати. Це і Валерій Лобановський, і Анатолій Пузач, і Віктор Колотов. Царство небесне їм усім, вони були великими людьми та видатними педагогами. Звичайно, коли я лише прийшов до команди, дивився знизу догори на Чанова, Раца, Михайличенка, Дем'яненка, Безсонова. Тому хочу подякувати тренерам та футболістам, які допомагали мені досягати результату.

- 85 років для футбольної команди – це багато чи мало?

- Звичайно, багато. У «Динамо» цього року гарна дата, добре, що багато різних поколінь команди присутні на сьогоднішньому святі

- Чого би Ви побажали «Динамо» в його 85-річчя?

- Хотілося би, щоб клуб «Динамо» Київ, який в Європі вважається брендом, продовжував розвиватися. А вболівальники, гадаю, у команди завжди будуть, вони будуть вірити в неї та підтримають у будь-якій ситуації, до якої би «Динамо» не потрапило.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер