Сергій Коновалов: «Молодь має виправдати видані аванси»

Сергій Коновалов: «Молодь має виправдати видані аванси»

Продовжуючи серію матеріалів, присвячених підбиттю підсумків виступу «Динамо» в першій половині сезону, ми попросили прокоментувати гру форвардів команди Сергія Коновалова, колишнього нападника «Динамо», який нині працює в дитячо-юнацькій школі клубу.

- Як склалася перша частина сезону для нападників «Динамо»?

- В цілому, вважаю, лінія атаки зіграла непогано, особливо добре впродовж першого кола виглядав Артем Мілевський, який відзначався стабільністю. Втім, у деяких матчах його все ж таки підводила реалізація моментів. Що стосується Бангура, він грав не так стабільно, але в окремих поєдинках демонстрував хорошу гру.

- Цього сезону в чемпіонаті «Динамо» вже забило 42 м'ячі. Це на 13 більше, ніж у найближчого переслідувача «Металіста», і на 17 – ніж у «Шахтаря»…

- Так, що стосується результативності, порівняно із минулим сезоном, прогрес очевидний. Це стосується не тільки чемпіонату України, але і Ліги чемпіонів.

- Половину командних м'ячів на пару забили Мілевський і Бангура. Вам сподобалася їх взаємодія?

- Якщо чесно, мені більше сподобалася гра Мілевського у зв'язці із Алієвим. Видно, що вони довго грали разом на всіх етапах, починаючи з юнацького футболу і закінчуючи збірною України. Тому їх зв'язка мені здається більш підготовленою.

- Чому, на ваш погляд, Бангура так і не вдалося проявити себе в Лізі чемпіонів?

- Складно відповісти однозначно. Рівень індивідуальної майстерності і розуміння гри у нього достатньо високий. Але моменти, коли партнери грали на нього, Ісмаелю часто не вдавалося реалізовувати. Гадаю, йому потрібно шукати причини в собі, вони пов'язані із психологією. А футболіст він хороший.

- У Кубку УЄФА Бангура виправиться?

- Під час підготовчого етапу він буде доводити тренерам свою профпридатність у контрольних матчах, що позитивно відіб'ється і на офіційних іграх.

- Те, що в пари Мілевський-Бангура практично немає конкурентів, добре впливає на футболістів?

- Гадаю, ні. Конкуренція має бути завжди, щоб гравці не розслаблялися. А виходити на поле, природно, має найсильніший. Якщо ми говоримо про нападників, їх головний показник – це забиті м'ячі.

- Вас не дивує, що найгрубіший футболіст за підсумками першої частини сезону – Мілевський, який отримав 9 жовтих карток?

- Більшість своїх попереджень Артем отримав не в ігрових моментах, а за дисциплінарні порушення. В будь-якому випадку, це не прикрашає нашого нападника. Але з ним, напевно, провели бесіду тренери, та й він сам розуміє, що така ситуація йому не на руку. Цей компонент не завадило б виправити.

- Останнім часом Максим Шацьких нечасто потрапляє до основного складу. Як ви гадаєте, він зможе навесні повернути собі місце в «основі»?

- Звичайно. Максим за той час, впродовж якого він грає у «Динамо», забив достатньо багато м'ячів, у тому числі і в Лізі чемпіонів. У його кваліфікації сумніватися не доводиться. Тому, якщо тренери нададуть йому шанс, він його обов'язково використає.

- Як оцінюєте перспективи молодих Ярмоленка, Зозулі і Кравця закріпитися в основному складі?

- Це перспективні хлопці, які вже заявили про себе в Україні. Найближчим часом вони мають заграти. Звичайно, діяти їм потрібно яскравіше, оскільки у них такий вік, що час переходити з розряду просто перспективних до розряд тих, хто виправдовує довіру, яку було їм надано.

- Андрій Ярмоленко в трьох матчах Кубка України забив 5 м'ячів.Чому йому не вдається відзначитися в чемпіонаті?

- Тому що він не так часто грав цього сезону. Коли йому давали шанс, він забивав. Упевнений, тренери все це бачать і будуть продовжувати довіряти. Щоб забивати, йому потрібно виходити на футбольне поле.

- Як вважаєте, виходячи на заміну, Зозулі вдається загострювати ситуацію на полі?


- Гадаю, він також має заграти в основному складі найближчим часом. Поки ті аванси, які йому видали, Рома виправдовує. В той же час, йому ще є над чим працювати. В принципі, все залежить від самих футболістів. Якщо в них буде бажання, то проявити свої найкращі якості їм ніщо не завадить.

- Але Кравець, наприклад, місяць не грав через хворобу...

- Це об'єктивна причина. Крім стану здоров'я ніщо не має заважати гравцю потрапити до заявки з 18-ти футболістів. У зворотному випадку йому потрібно додавати в усіх компонентах.

- Який матч минулого чемпіонату запам'ятався більше за все?

- «Динамо» непогано виступило в Лізі чемпіонів. Виокремив би обидва матчі із «Фенербахче» та домашню гру з «Порту», в якій «Динамо» не мало програвати.

- Як вважаєте, чого не вистачає динамівським нападникам? Над чим варто особливо попрацювати?

- Гадаю, це їм підкажуть тренери команди. З мого боку буде не зовсім коректно це робити.

- Як, на вашу думку, буде виглядати лінія атаки «Динамо» наступного сезону?

- До виходу команди з відпустки рано про це говорити. Якщо керівництво придбає ще одного нападника, здорова конкуренція нікому не завадить. Гадаю, остаточного вигляду передня лінія команди набуде під час першого збору.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер