Сергій ЖУРАВЛЬОВ: «Ми приїхали на цей турнір аби перевірити наших гравців у ділі»

Сергій ЖУРАВЛЬОВ: «Ми приїхали на цей турнір аби перевірити наших гравців у ділі»

- Сергію Миколайовичу, виступ на турнірі в Мінську ви розглядаєте як етап підготовки до офіційних змагань, як досвід міжнародних виступів для юнаків і підтримання іміджу динамівської академії або як можливість скаутингу, перегляду талановитих гравців?

- Передусім ми приїхали на турнір з метою добре підготуватися, тому що восени команда цього віку стартує на першості України, а за місяць вже розпочинається першість міста. Хочемо подивитися у ділі на наших хлопців – кандидатів на перебування в нашій школі. Ми тільки сьогодні провели першу гру, тому щось говорити рано. Ми не знаємо суперників. Наш-то клуб всі добре знають, а ми погано знаємо суперників. Радує, що тут присутній той же «Шахтар», добре було би з ними зустрітися. Рівень команд різний: є команди трохи сильніші, є трохи слабші. Вже у самому процесі ми зможемо порівняти свій рівень з рівнем інших команд.

- Мабуть, поки рано говорити про враження від турніру, розкажіть більше про Вашу команду. Як давно сформований кістяк цієї команди? Чи з'явилися в ній за останній час нові хлопці?

- Нові хлопці з'являються. Зараз ми поки хочемо перевірити тих, хто у цій команді вже чотири-п'ять років. Більшість хлопців уже досить давно тут знаходяться. Тому, аби не помилитися в кожному, ми і приїхали, щоб на цьому турнірі перевірити їх у ділі, перш за все. Тому що гра на першості міста – це один рівень, а гра проти команд з інших країн – зовсім інший рівень. Хотілося би, звичайно, щоб були іноземні клуби, на їх фоні перевірити себе. Подивимося, сьогодні тільки перший день. Більше інформації, вражень буде після закінчення цього турніру.

Ті хлопці, які приїхали, на даний момент становлять кістяк по 2005 року народження. З різних причин ми не змогли взяти ряд хлопців, яких ми вже переглянули. Подивимося на цьому турнірі тих, кого знаємо давно. А по приїзду додому будемо робити висновки, хто залишиться далі. Нові гравці ще з’являтимуться, нам будуть привозити велику групу на перегляд. Хочеться, аби залишилося якомога більше киян. Якщо брати когось, то ми повинні звільнити місце. Кількість гравців у команді обмежена. На даний момент у нас є 20 хлопців. Залишатимуться найсильніші – це принцип, закон спорту. Шанс даємо всім – проявляйте себе, будь ласка.

- На якому етапі підготовки зараз перебуває ваша команда?

- Команда тренується майже два місяці, отже, зараз середина підготовки. Думаю, цей турнір має піти нам на користь. Діти отримають хороше навантаження, зігравши шість матчів за три дні.

- Яке завдання ви ставите перед командою на турнір – виграти його або перемагати у кожному матчі?

- Звичайно, слід спортивного принципу дотримуватися – вигравати кожну гру, якомога більше забивати та якомога менше пропускати. Бажано грати на нуль. А перемагати будь-якою ціною – такого немає, це ж іще діти. Ми ставимо таке завдання: аби те, що ми напрацьовуємо на тренуваннях, вони показували та застосовували і в іграх. Тобто щоб не просто бігали, кому куди хочеться, а була якась структура ведення гри, розуміння один одного, розуміння того, що ми від них вимагаємо.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер