Збірна України U-21 із п'ятьма динамівцями у складі громить Латвію

Збірна України U-21 із п'ятьма динамівцями у складі громить Латвію

У другому турі групи 5 «синьо-жовті» зустрічалися в гостях із Латвією. На полі стадіону «Земгальський Олімпійський» у місті Єлгава у стартовому складі команди Ковальця вийшли всі п'ятеро запрошених до збірної київських динамівців – голкіпер Артур Рудько, захисник Дмитро Рижук, а також півзахисники Владислав Калитвинцев, Андрій Цуріков та Віталій Буяльський.

У підсумку латвійська молодіжка, ослаблена відсутністю свого капітана, київського динамівця Віталійса Ягодінскіса, який викликаний до національної збірної, практично нічого не змогла протиставити Україні й поступилася з великим рахунком – 1:5.

Початок розгрому поклали гравці «Динамо». На 7-й хвилині Калитвинцев майстерно навісив із кутового, а Рижук забив перший м'яч у ворота господарів поля ударом головою.

Калитвинцев став автором гольової передачі й при другому взятті воріт. І знову результативним виявився його навіс від кутового прапорця, на який цього разу відгукнувся інший динамівець Буяльський, увігнавши м'яча у ворота.

На 30-й хвилині зустрічі Калитвинцев зробив своєрідний хет-трик, знову ставши співавтором голу. Цього разу наконечником атаки «синьо-жовтих» виступив Будківський.

Будківський продовжив забивати й у другому таймі, оформивши хет-трик. На 50-й та 66-й хвилинах спрацювала його зв'язка з Костевичем, який обидва рази виступив у ролі асистента.

Все, на що вистачило латвійців, це гол престижу, який на 65-й хвилині зустрічі забив Рей.

Додамо, що Рудько, Рижук, Цуріков та Калитвинцев залишалися у грі до фінального свистка, а Буяльський, який отримав попередження наприкінці першого тайму, був замінений на 70-й хвилині.

Чемпіонат Європи-2015 (U-21).

Відбірковий раунд. Група 5. 2-й тур

Латвія – Україна – 1:5 (0:3)

Україна:
Рудько, Ордець (к), Рижук, Караваєв, Цуріков, Калитвинцев, Тотовицький, Буяльський (Ковалець, 70), Нойок (Бабенко, 15), Болбат (Костевич, 46), Будківський.

Голи: Рижук (7, гольовий пас – Калитвинцев), Буяльський (27, гольовий пас – Калитвинцев), Будківський (30, гольовий пас – Калитвинцев, 50, гольовий пас – Костевич, 65, гольовий пас – Костевич).

У наступному матчі 18 листопада команда Ковальця зіграє в гостях зі Швейцарією.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер