Збірна України U21: Булеца допоміг повести в рахунку, але українці втратили перемогу над Данією

Збірна України U21: Булеца допоміг повести в рахунку, але українці втратили перемогу над Данією

Перед грою в Ольборзі підопічні Руслана Ротаня йшли на 4-му місці в групі з трьома очками в активі, тричі поступившись і одного разу перемігши в 4-х поєдинках. Сьогоднішні суперники українців провели переможну серію з п'яти ігор і з 15-ма очками очолювали відбірну групу.

До вересневих кваліфікаційних матчів у складі молодіжної збірної України готувалися динамівці Олександр Сирота, Даніл Скорко, Ілля Забарний, Богдан Лєднєв і Георгій Цитаїшвілі, а також гравці, орендовані "Дніпром-1", правами на яких володіє "Динамо" - Владислав Дубінчак і Сергій Булеца.

Місце в стартовому складі на поєдинок з Данією Руслан Ротань довірив Забарному, Цитаїшвілі, Булеці та Дубінчаку, тоді як Сирота і Лєднєв почали гру в запасі (Богдан вийшов на поле вже в компенсований час).

У першому таймі обидві команди мали моменти, щоб відкрити рахунок, але до перерви матчу в Ольборзі на табло залишилися нулі. Подібна картина збереглася і на початку другого тайму - Цитаїшвілі розганяв атаки по своєму правому флангу, а Булеца додавав гостроти подачами зі стандартів.

Незважаючи на те, що територіальною перевагою володіли господарі, повели в рахунку українці. Гол Сікана на 73-й хвилині подарував збірній України надію на успіх - відзначимо, що гольову контратаку почав Сергій Булеца.

Наша команда успішно відбивала натиск данців до кінця основного часу, проте на 5-й хвилині компенсованого все ж пропустила гол - після подачі кутового і подальшого удару Дубінчак відбив м'яч на лінії воріт, але потім у воротарській дуелі ігровим снарядом заволодів Крістенсен, який прибіг допомогти в атаці, і Рійс із кількох метрів поцілив у ворота української збірної - 1:1.

Завтра українська молодіжка вирушить до Гельсінкі, де проведе наступний поєдинок відбору - проти фінських ровесників. Перемігши в цьому матчі, збірна України, що опустилася на 5-ту позицію в групі, матиме можливість наздогнати за очками Фінляндію, яка, поступившись сьогодні Румунії (1:3), йде на третьому місці та випереджає "синьо-жовтих" на три пункти (у збірної України - матч у запасі).

Кваліфікація Євро-2021 (U21)

Данія U21 - Україна U21 - 1:1 (0:0)

Данія U21: Крістенсен - Карстенсен (Ісаксен, 80), Бех, Нельссон, Кліттен (Рійс, 80) - Мадсен (Андерсен, 61), Нартей, Хольсе (Ібсен, 80), Ольсен, Дамсгор (Дрейєр, 61) - Вінн.

Україна U21: Білик - Конопля, Забарний, Чеберко, Дубінчак - Батагов, Булеца (Чех, 83), Бондаренко (Лєднєв, 90+1), Цитаїшвілі (Луньов, 70), Назаренко (Топалов, 70) - Сікан.

Голи: Рійс (90+5) - Сікан (73).

Попередження: Бех (47), Нартей (63), Рійс (84) - Сікан (65), Конопля (90+2).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер