Із надією на Мбокані!

Із надією на Мбокані!

Враховуючи цей базовий фактор, напевно резонно звернути увагу на основних форвардів клубів-суперників – Дьємерсі Мбокані та Євгена Селезньова.

Дьємерсі Мбокані: нова небезпечна «зброя» «біло-синіх»

Дьємерсі Мбокані з перших турів та перших поєдинків за «біло-синіх» почав виправдовувати свій трансфер. У стартових трьох зустрічах чемпіонату конголезець записав на свій рахунок п'ять м'ячів, забивши по разу у ворота «Волині», «Севастополя» та запорізького «Металурга», а також оформивши дубль у грі з «Говерлою».

Незважаючи на те, що Олег Блохін не так часто випускає на поле з перших хвилин більше одного нападника, саме Мбокані є його головною зброєю попереду, посадивши на лавку головного бомбардира «Динамо» в минулому сезоні Брауна Ідейє.

Після бурхливого старту в чемпіонаті України Дьємерсі взяв паузу в гольовому реєстрі, що тривала три поєдинки. Знову забити у ворота суперника Мбокані зміг у гостьовому поєдинку проти запорізького «Металурга». Забивав Мбокані за «біло-синіх» уже й в єврокубках, відзначившись у домашній грі з «Актобе».

Що стосується сильних якостей конголезького нападника, то, завдяки серйозним антропометричним даним, Дьємерсі сильний як у боротьбі корпусом, так і на другому поверсі. Той самий гол у ворота «Актобе», який було забито чудовим ударом головою метрів із 12-ти, є найкращим підтвердженням .

Позаду лише вісім турів, а в новачка «Динамо» вже була можливість продемонструвати свої чудові швидкісні дані (матч із «Говерлою») та незвичайну техніку (гра із «Севастополем»). Доводилося чути думку, що в деяких епізодах Мбокані не ділиться м’ячем, віддаючи перевагу удару, а не, наприклад, передачі. Але форвард, як ми знаємо, навпаки, має проявляти ініціативу та брати гру на себе, що підвищує його шанси забити.

У майбутній зустрічі з «Дніпром» Мбокані потрібно подолати оборонні редути «Дніпра», які туром раніше звели нанівець усю атакуючу міць бразильців «Шахтаря». Чи зможе Дьємерсі проявити себе в усій красі? Відповідь дізнаємося вже незабаром.

Євген Селезньов: дніпропетровський «таран»

Екс-гравець «Шахтаря» Євген Селезньов, який встигнув проявити себе в столичному «Арсеналі», разом із «гірниками» виграв практично все, в тому числі й Кубок УЄФА. Проте, по-справжньому проявити свої найкращі якості йому вдалося не в Донецьку, а в Дніпропетровську, до того ж двічі.

У свої 28 років Євген уже вигравав звання найкращого бомбардира чемпіонату України. Було це в сезоні 2010/11, коли він забив 17 м'ячів. А зовсім нещодавно Селезньов став ще й членом клубу «100» українських бомбардирів імені нинішнього головного тренера «Динамо» Олега Блохіна – форвардів, які забили за свою кар'єру більше 100 м'ячів.

Високими швидкісними даними Селезньов не володіє, хоча є достатньо фактурним форвардом таранного типу. Тим не менш, це не заважає йому регулярно розписуватися у воротах суперника. Варто визнати, що левову частку своїх м'ячів він забивав із меж воротарського майданчика, що говорить про розвинене гольове чуття та вміння обирати позицію. Сильний Євген й у грі на другому поверсі.

Найчастіше в нинішньому сезоні наставник «Дніпра» Хуанде Рамос на вістрі атаки своєї команди використовує або екс-динамівця Зозулю, або бразильця Матеуса, оскільки ці виконавці володіють високою стартовою та дистанційною швидкістю. Що ж стосується Селезньова, то йому довелося дещо «опуститися» на позицію «під» форвардом. Схоже, на цьому місці Євген почувається не менш комфортно, а на його бомбардирських показниках це ніяк не позначилося.

Статистика в сезоні 2013/14:

У нинішньому сезоні Дьємерсі Мбокані взяв участь у семи іграх Прем'єр-ліги, забив п'ять голів та віддав один результативний пас. У Лізі Європи на його рахунку один матч та один гол.

Євген Селезньов у Прем'єр-лізі забив уже шість м'ячів у семи поєдинках, а в Лізі Європи записав на свій рахунок гол та два результативні паси. Варто відзначити, що з усіх голів лише один він забив із пенальті – у 7-му турі в матчі проти свого колишнього клубу – "Шахтаря".

Історія зустрічей Мбокані – Селезньов:

Поєдинок «Динамо» – «Дніпро» стане першою очною дуеллю цих футболістів.

Пряма мова:

Дьємерсі Мбокані:


«Моє завдання  – стати найкращим бомбардиром, але поки я не хотів би називати конкретну цифру».

Євген Селезньов:

«Моє кредо – непереможних команд не буває».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер