Прес-конференція Руслана Костишина після матчу «Динамо» - «Колос»

Прес-конференція Руслана Костишина після матчу «Динамо» - «Колос»

- По грі ми доволі добре виглядали на фоні «Динамо». Хоча у нас є свої проблеми, є травмовані – Оріховський та Смирний, і це ключові позиції. І ми дійсно непогано виглядали, і могли сподіватися і на перемогу.

Я насамперед хочу вибачитися за свою поведінку на бровці біля поля. Тому що головний тренер не може так поводитися. Але на це були причини, адже ти не можеш стримуватися, коли коїться такий безлад. Я навіть епітетів не можу підібрати. Хочеться таке сказати, що журналісти потім «запікають» у відео.

Що стосується безпосередньо матчу, у нас кожна гра достойна. І якщо повернутися до поєдинку із «Шахтарем», ми перший гол пропустили після порушення правил суперниками. Хлопці молодці, я їм не можу в чомусь дорікнути. Хоча хочеться, щоб футболісти, які виходять сам на сам із голкіпером, реалізовували такі моменти. Також хочеться, щоб ми не привозили вилучення. Але й удесятьох заробили пенальті, володіли перевагою, обступили штрафний майданчик суперника. Я задоволений характером команди, тим, як вони виглядали із «Шахтарем» та сьогодні з «Динамо». Ще минулого сезону ми грали в Першій лізі, а тепер так достойно граємо з «Динамо». Завжди можна знайти претензії до своїх футболістів. Але, повторюся, ми достойно виглядаємо в першій шістці – так, ми поки що не перемагаємо, проте наші перемоги ще попереду.

- У матчі було призначено чотири пенальті. Яка ваша оцінка суддівства?

- Я можу прокоментувати лише ті два пенальті, які ми заробили. Бо у тих епізодах ВАР не дивилися. Той пенальті, коли вилучили Петрова, я не бачив. Було пенальті, який арбітр поставив і відмінив. А взагалі суддя в першому пенальті стояв на полі і п’ять хвилин вирішував. Потім дивився епізодів шість-сім біля VARа. Він дивиться, дивиться, щось шукає, але не може нічого знайти, і відміняє пенальті. Потім наступає черга наступного пенальті – він прибігає до VAR, і за один епізод швидко вирішує, що там був пенальті. Ви ж усі бачили, що людина послизнулася, і самі гравці «Динамо», до їхньої честі, визнають, що там пенальті не було, і їм самим соромно за те, що сталося. Футболісти «Динамо» – молодці, вони йдуть і кажуть: «Нам такого не потрібно, не потрібно такої допомоги. Можливо, ми грали не дуже добре, але, можливо, ми б вас дотиснули, і зробили це чесно». А ці пенальті... Не може судити чотири арбітри VAR на всю Україну. Арановський підказує Бойку – Бойко підказує Арановському. Один одному нашіптують. Можливо, вони подружжя, можливо проживають разом, я не знаю…

- Враховуючи, що ви вже не зможете наздогнати «Олександрію», що йде п’ятою, які цілі будете ставити перед командою?

- Цілі грати і перемагати. Ви бачите, ми всім даємо бій, хоча не можемо перемогти, але на те у нас є свої проблеми. І я не списую на те, що у нас є ігрові проблеми у якості, у виконанні моментів, у реалізації. Ми виходимо із «Шахтарем» і «Динамо» сам на сам і не можемо забити. І це проблема нашої команди. Ми не могли одразу піднятися вище шостого місця. У нас є завдання – грати за свою честь, щоб гідно виглядати, показувати те, за що так полюбили «Колос». Це непоступливість і характер. І ми показуємо їх у матчах, хоча не вдається перемагати. Ми граємо за преміальні від президента і за своє ім’я.

- Уже не вперше ваші гравці не реалізовують пенальті. Хто у вас штатний пенальтист та як вирішуєте, хто битиме?

- Усе розписуємо. Сьогодні була порушена дисципліна – до матчу було вирішено, що першим пенальті б’є Гавриш. Але м’яч узяв Богданов. Ми будемо з’ясовувати, як це сталося. Арні Вільхамссон добре виконує одинадцятиметрові, але сьогодні був на заміні. Повторюся, перший пенальті мав бити Гавриш, а коли вийшов Арні, він повинен був пробивати наступний пенальті, якщо такий буде, і він молодець.

Якщо пішла така канитель, хочу вам ще дещо сказати. Навіщо президентам скидатися грошима і платити за VAR? Це великі гроші, приїжджає компанія, людям, які дивляться в монітор, платять гроші, зарплати. Навіщо їм платити, коли таке відбувається? Виходить, президенти платять ні за що. Справедливості немає! Хочеться, щоб було справедливо, а в цій грі рішення за допомогою VAR були несправедливі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер