Роман Яремчук – природжений бомбардир

Роман Яремчук – природжений бомбардир

Талант форварда в ньому розгледів Микола Дударенко, який визначив його на цю позицію. Коли Ромі виповнилося 11 років, він уже не без гордості приміряв футболку київського «Динамо», про що не шкодує й до сьогодні...

Бомбардир

Останні три роки в динамівській Академії Яремчук працював під керівництвом Олексія Дроценка, максималіста за натурою, який і зі своїх підопічних питав по максимуму: «Олексій Євгенович – досить вимогливий тренер. Він міг і вилаяти, і підказати, і вказати на помилки. Головне, що він намагався спрямувати нас у потрібне русло».

Результат не змусив чекати на себе, і Яремчук із перших матчів почав показувати, чому він навчився. 6 вересня 2008 Роман дебютує в ДЮФЛ за «Динамо» в матчі проти чернігівської «Юності», й відразу ж робить дубль. Юний талановитий форвард забив і в двох наступних матчах, в яких виходив на поле. За свій дебютний сезон у ДЮФЛ Яремчук спрямував у сітку воріт суперників «біло-синіх» 10 м'ячів у 21 матчі.

У наступному сезоні він повторив цей показник (знову 10 голів у 21 матчі), а в сезоні 2010/2011 Роман поліпшив свою результативність, забивши вже 12 м'ячів у 17 зустрічах. У цьому ж сезоні Яремчук вперше в своїй кар'єрі оформив хет-трик, а потім зробив ще один.

Але по-справжньому успішним для талановитого форварда став сезон 2011/2012, в якому він досяг гросмейстерського показника – в середньому гол за гру. Зігравши 21 матч, він провів у ворота суперників «Динамо» 21 гол. Прекрасним довершенням успішного сезону став матч динамівської команди U-17 проти однолітків із московського «Спартака», який був присвячений 85-річчю київського «Динамо». На стадіоні «Динамо» імені Лобановського за підтримки великої кількості глядачів початок розгрому спартаківців поклав саме 16-річний Роман Яремчук. Та зустріч завершилася переконливою перемогою «біло-синіх» із рахунком 4:1, а автор першого гола після гри не приховував своїх емоцій: «Перш за все, хочу подякувати вболівальникам, які прийшли подивитися нашу гру, ми відчували їхню божевільну підтримку».

Своєю грою Яремчук звернув на себе увагу не лише вболівальників, а й тренерського штабу «Динамо». Ще не закінчивши Академію, він опинився серед тих, хто взимку отримав шанс поїхати на тренувальний збір із «Динамо-2». Планувалося навіть, що Яремчук та Тищенко, з яким Роман незмінно грав разом у ДЮФЛ, полетять на тренувальний збір до Австрії разом із основною командою. Однак в останній момент тренерський штаб Сьоміна прийняв рішення дати молодим нападникам час на відпочинок, оскільки чемпіонат ДЮФЛ на той момент ледь встигнув завершитися.

Сходинками догори

Новий сезон 2012/2013 Яремчук розпочав 25 липня матчем за «Динамо» U-19 проти «Ворскли», який став для нього дебютним у чемпіонаті України U-19. А за тиждень, 2 серпня 2012 року, стався дебют Яремчука й у складі команди Олександра Хацкевича в молодіжній першості України. Динамівці на виїзді зустрічалися з однолітками з «Кривбасу». Яремчук вийшов у стартовому складі та відзначився гольовою передачею на Хльобаса, який забив єдиний гол «Динамо» в тому матчі (1:1).

За словами самого Романа, про свій майбутній дебют він дізнався безпосередньо перед грою: «Те, що буду грати у стартовому складі, дізнався за дві години до гри, на установці. Якщо чесно, навіть не уявляв собі, що опинюся в основі, адже в нас є багато досвідчених хлопців. Але тренер дав мені шанс, і я намагався його використати. Хвилювання було присутнє до першого дотику м'яча на полі, а після того, як зачепив м'яч, все стало на свої місця. Відчувається, що в молодіжному чемпіонаті рівень набагато вищий, ніж у команді U-19, де виступають наші однолітки. А тут, усе ж таки, грають деякі хлопці з Прем'єр-ліги».

9 жовтня 2012 Яремчук зробив свій перший дубль за «Динамо» U-19, забивши два м'ячі у столичному дербі з «Арсеналом».

7 листопада в домашньому матчі з «Карпатами» Роман оформив свій перший хет-трик за команду Валентина Белькевича. Загалом у першій частині чемпіонату він забив шість голів у дев'яти матчах. Весняну частину сезону Яремчук, який добре зарекомендував себе на зборах у Туреччині, розпочав уже в команді Олександра Хацкевича, взявши участь у першій весняній перемозі молодіжної команди «Динамо» над «Кривбасом» (4:1).

«Байєр» нехай почекає

І в збірній, і в клубі Яремчук переважно грав під номером 11. Його позиція на полі – центральний нападник, на якій він діє з дитячих років:

«Скільки себе пам'ятаю, завжди грав на позиції форварда, тож шукати можливості для взяття воріт та реалізовувати їх – мій безпосередній обов'язок, так би мовити, мій хліб. У разі крайньої необхідності можу проявити себе в центрі поля, на позиції центрального півзахисника, під нападниками. А ось на флангах – це не моє. Якось пробував, але недостатньо комфортно себе там почуваю».

Цієї зими Яремчук потрапив до сфери інтересів леверкузенського «Байєра», тренери якого хотіли бачити талановитого вихованця динамівської Академії в своїй команді. Попередня угода Яремчука завершувалася в жовтні нинішнього року, але Роман прийняв рішення продовжити свою футбольну кар'єру в рідному клубі та підписав трьохрічний професійний контракт із «Динамо».

Хоч пропозиція «Байєра» була привабливою, але сам футболіст упевнений, що зробив правильний вибір, залишившись у київському «Динамо»: «Рішення не їхати до Німеччини, а продовжити кар'єру в рідному клубі, я приймав спільно з батьками та своїм агентом. Вважаю, я зробив правильний вибір, залишившись у «Динамо», й буду доводити, що зробив це не дарма. Підписання довгострокового контракту для мене – це не привід зупинятися на досягнутому, а, навпаки, – додатковий стимул рухатися вперед, зростати та прогресувати. Завдання перед моєю командою стоїть одне – виграти чемпіонат України. І я буду робити все можливе, щоб допомогти їй стати чемпіоном. А якщо тренери дадуть шанс проявити себе в молодіжній команді, докладу всіх зусиль, щоб там закріпитися».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер