Роман БЕЗУС: «Сподіваюся, нас «прорве» в матчах чемпіонату»

Роман БЕЗУС: «Сподіваюся, нас «прорве» в матчах чемпіонату»

Роман подякував усім за визнання та розповів про підготовку команди до весняної частини сезону.

- Романе, вітаємо тебе з подібним визнанням. Як ти відреагував на цю новину й як ставишся до подібних нагород?


- Хочу подякувати всім! Мені дуже приємно, хоча все що зроблено – все в минулому. Зараз я вже в іншій команді. Потрібно дивитися в майбутнє, працювати та доводити.

- Хто першим привітав тебе?

- Рідні та близькі. Хлопці також не залишилися осторонь.

- Друге місце посів Максим Коваль. Не сперечалися, хто з вас кращий?

- Ми потиснули один одному руки. Я сказав йому, що вже виходжу з цього віку (серед претендентів на премію були футболісти, які не досягли 22-х років до липня 2012 року), а в нього ще є шанс виграти цю нагороду.

- Виграти звання найкращого серед «дорослих» куди складніше?

- Головне – ст.авити перед собою високі цілі й досягати їх.

- Позаду вже два збори з «Динамо», два матчі в Лізі Європи та добігає кінця третій міні-збір у Туреччині. Чи вдалося за цей час адаптуватися в динамівському колективі?

- Сезон покаже. Гадаю, адаптувався вже відсотків на 80.

- Які враження залишив збір у Туреччині?

- Хороші погода, умови для тренувань та все інше. Вважаю, на «Олімпійському» також буде гарне поле. На матч із «Бордо» ми прилетіли з Іспанії, де було тепло. І в фізичному плані ми почувалися добре. Вважаю, в поєдинку з «Кривбасом» буде так само.

- Андрій Баль казав, що контрольний матч краще, ніж просте тренування. Напевно поєдинок із «Краснодаром» був ключовим у зборі в Туреччині?

- Напевно, не лише для тренерів, але й для футболістів це краще. Якщо тренер так сказав, значить так і є. Ми провели спаринг із хорошою командою, а вже потім, розбираючи матч, зробили роботу над помилками.

- Але голів усе одно не було...

- Це так... Сподіваюся, в матчах чемпіонату нас «прорве».

- Обидва матчі з «Бордо» показали, що в обороні в «Динамо» все гаразд, а от в атаці.... У той же час більшість команд чемпіонату України, з якими вам доведеться зустрітися навесні, напевно закриються на своїй половині поля, як це зробили жирондинці...

- Незважаючи на захисну тактику суперника, ми все одно створювали моменти, як удома, так і на виїзді. Це значить, що наша команда правильно працює. Але рано чи пізно це невезіння має закінчитися, а кількість перетворитися на якість. А як тільки почнемо забивати, то з'явиться необхідна впевненість.

- До матчу з «Кривбасом» залишилося лише кілька днів. Чи можна говорити про те, що зараз «Динамо» перебуває в повній бойовій готовності?

- Ми перебуваємо в хорошій фізичній формі. Головне, щоб у психологічному плані все було гаразд, а гра вже все покаже.

- Турнірна дистанція навесні дуже коротка. Як її подолати без втрат?

- У нас є 12 ігор. Цілі в нас максимальні – виходити та перемагати в кожному матчі. Так і будемо налаштовуватися. Показувати хороший футбол та вигравати – це наше завдання. А говорити про результати будемо вже наприкінці сезону.

- А як сам відчуваєш, чи до снаги команді виконати це завдання?

- Звичайно! Ми віримо, налаштовуємося, працюємо над цим. А далі – як Бог дасть, так і буде.

- Тренери кажуть, що команда не має шансу на помилку. Чи не тисне це в психологічному плані?

- Ні, поки не тисне. А права на помилку в нас, справді, немає.

- Тебе визнали найкращим молодим футболістом 2012 року. У тому числі в «Динамо» є ще й чемпіон Африки! Є сенс вже говорити про якесь твоє порозуміння на полі з Брауном Ідейє?


- Поки ми провели разом небагато ігрового часу. Присутній також мовний бар'єр... Але на полі я з ним нормально взаємодію.

- Безпосередньо зі зборів, та ще й за кілька днів до матчу чемпіонату України, команду залишили Огнєн Вукоєвич та Андрій Богданов. Як футболісти відреагували на такі зміни у складі?

- Це нормальний робочий процес. Тренери домовилися, й хлопці самі прийняли таке рішення. Якщо в них усе складеться, то ми, футболісти, будемо за них лише раді.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер