Родольфо: «Я почуваюся в Києві по-особливому”

Родольфо: «Я почуваюся в Києві по-особливому”

16 липня життя колишнього оборонця "Флуміненсе" 21-річного Родольфо, коли він приїхав до Києва, змінилося. Тепер він виступає за "Динамо" - клуб, який є гордістю всієї України.

Особлива цікавість Родольфо до України виникла тоді, коли один з його друзів, дізнавшись, що футболіст вирушає до Києва, дав прочитати йому книгу Енді Дугана "Футбол і війна" (один із її розділів присвячений матчам в окупованому Києві, знаним як "матч смерті". - Прим. ред.).

"Я мало що знав про Україну, "Динамо". Але виявилося, що історія цього клубу і Києва сповнена драматичних подій. Я прочитав цю книжку за три дні. Просто не міг зупинитися", - зізнався Родольфо.

Гравець розповідає, що тепер він сповнений гордості: "Комусь це може здатися смішним, але, одягаючи футболку "Динамо", почуваюся якось по-особливому".

За останні кілька місяців життя Родольфо дуже змінилося. Він мешкає у Києві із нареченою Кароліною, вивчає російську мову. Його сусіди у Києві - бразильці Клебер і Діого Ринкон.

"Побачивши наш будинок з вулиці, навіть уявити собі неможливо, які в ньому великі і комфортабельні квартири. Місто дуже красиве, життя тут вирує. Щоправда, багато хто видається мені надміру серйозним, навіть молодь", - говорить оборонець "Динамо".

Свій новий життєвий досвід набуває молодий чоловік, який провів частину юності в тихому районі Шерем, у містечку Дуке-де-Кашиані, приміській зоні Ріо-де-Жанейро, разом із Карлосом Альберто, Ескердинью, Арильсоном, Дієго та іншими провідними футболістами "Флуміненсе".

"Часто згадую нашу команду. Особливо те, як важко було вранці вчасно приїздити на базу "Флуміненсе" до Ларанжейраша. Нині я дивлюся матчі свого колишнього клубу по супутниковому каналу "Глобо Інтернасьйональ". Загалом, я у курсі всіх справ", - розповідає Родольфо.

У Києві бразилець авто не користується. Перш за все, тому, що не розуміється на місцевих знаках дорожнього руху. Проте він цим не переймається. "Ми з Кароліною багато гуляємо містом, відвідуємо історичні місця Києва, магазини, різноманітні заклади. Мені дуже сподобався цирк - цікаві вистави, глядачам показують неймовірні трюки. Іноді виступають підлітки, котрі чудово жонглюють, і тоді я згадую, як у Бразилії хлопці "трюкачать" на перехрестях поблизу світлофора. Нудьгую за цим".

Щоб посмакувати південноамериканськими стравами, Родольфо та Кароліна відвідують аргентинський ресторан у Києві. Або самі готують "чураско" (бразильське барбекю) на балконі своєї квартири. До смаку гравцеві також і місцева кухня.

"Якось, за порадою Клебера та Діого, я замовив страву, російською це звучить приблизно як "ратшапуре" (напевно, Родольфо говорить про "хачапурі". - Прим. ред.). Це такий пиріжок із сиром. Однак ризик замовити не те, що насправді хочеш скуштувати, все-таки існує".

Родольфо задоволений своїм життям у Києві і виступами за "Динамо": "Звичайно, мета майже кожного футболіста - грати за "Реал". Але я дуже задоволений тим, що перебуваю в "Динамо". Зараз граю в півобороні. Це дещо незвична для мене позиція, та головне - виходити в основному складі".

Поки що погода у Києві є для Родольфо відносно прийнятною. Однак наближається зима, і зміна температури не на жарт непокоїть бразильця. Незважаючи на це, він сподівається, що надовго залишиться в Україні, вивчатиме місцеву історію та культуру і відчувати себе трохи героєм, одягаючи футболку київського "Динамо".

Антоніо Марія ФІЛЬУ.
("O Globo"; матеріал надруковано зі скороченнями).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер