Молодіжна першість. «Шахтар» – «Динамо» – 3:3

Молодіжна першість. «Шахтар» – «Динамо» – 3:3

Після того, як львівські «Карпати» стали недосяжними для опонентів, учасники молодіжної першості в останніх турах вирішують локальні задачі. Протистояння «Динамо» та «Шахтаря» принципове на всіх рівнях - у даному випадку команди Володимира Мунтяна та Валерія Яремченка боролися за друге місце.

Обмінявшись небезпечними моментами на початку зустрічі, команди продовжили нагнітати обстановку. Після розиграшу кутового Гречишкін пробив потужно, але неточно. А ось атака динамівців виявилася успішнішою. Після навісу до воротарського майданчика Калитвинцев головою впритул пробив Тетенка – 1:0! Приємно було дивитися, як динамівці використовують вільний простір – то Щедрий лівим флангом дійшов до самого штрафного майданчика, то Гармаш за допомогою сольного проходу майже від центру поля дістався до воріт «Шахтаря» - заробив кутовий.

Але головні події розгорталися після перерви. Сокол дотепно пропустив м'яча на Макаренка, той ще далі на Гармаша, а Денис гарматним ударом подвоїв рахунок! На жаль, через чотири хвилини все перекинулося з ніг на голову, коли Лапушенко жорстко зіграв проти суперника майже на лінії штрафного і побачив перед собою червону картку. Із дуже вигідного положення зі штрафного Кравченко пробив неточно. Проте Костянтин не промахнувся з пенальті, призначеного за кілька хвилин за, нібито, фол Лещенка. Окрилений успіхом, «Шахтар» помчав уперед, прагнучи використати чисельну перевагу, і після подачі кутового Ордець головою зрівняв рахунок. Природно, атакувати в меншості непросте завдання, але все ж таки динамівцям вдалося створити реальний момент. Гармаш, який постійно «возив» у середині поля суперників, у падінні пробив повз воріт.

На 88-й хвилині арбітр зрівняв склади, показавши другу жовту картку Імерекову. Коли здавалося, що гра так і закінчиться внічию, наступила драматична розв'язка. Арбітр компенсував 4 хвилини, і на першій із них динамівські захисники не втримали Юрченка, який забив, здавалося, переможний гол для своєї команди. Та ба! «Динамо» вичавило максимум із можливого: на останній хвилині компенсованого часу гості заробили небезпечний штрафний, а активний Гармаш потужним ударом у дальній кут урятував команду від поразки!

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Спеціально налаштовувати хлопців не було жодної необхідності. Крім того, ми отримали значне підсилення в центральній зоні в особі Гармаша, Петрова та молодого Калитвинцева. За рахунок цього решті хлопців було легше грати. Трохи хвилювався за захисну лінію, але, в цілому, хлопці молодці. Установки використовувати індивідуальні проходи не було, а те, що гравці їх застосовували – імпровізація. До речі, дуже хороша. А переломним і ключовим моментом у матчі стало вилучення нашого футболіста.

Ярослав Сокол, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- У цілому, вважаю, підсумковий результат 3:3 закономірний. На останніх хвилинах, коли суддя зрівняв склади, нам стало трохи легше. Враховуючи, що ми програвали, і буквально на останніх секундах відігралися, нічия – цілком прийнятний для нас результат. Сьогодні я міг відзначитися, але партнери перебували у вигіднішому положенні, тому віддавав їм м'яча.

Молодіжна першість. 29 тур

«Шахтар» – «Динамо» – 3:3 (0:2).


«Шахтар»:
Тетенко, Олійник, Імереков, Ордець, Жичиков (Голіков, 74), Гречишкін, Будковський (Луканюк, 46), Нойок (Юрченко, 22), Фомін (Кравченко, 46), Насибулін (Ямполь, 79), Тейшейра (Овчинников, 90+2).

«Динамо»: Кичак, Лапушенко, Лещенко, Козлов, Калитвинцев (Пінчук, 60), Петров (Осадчий, 90), Гармаш, Макаренко (Сокуренко, 78), Сокол (Рябушко, 76), Логінов, Щедрий (Стретович, 64).

Голи: К.Кравченко (59, пен.), Ордець (63), Юрченко (90+2) – Калитвинцев (28), Гармаш (53, 90+4).

Вилучені: Імереков (87, повторне попередження) – Лапушенко (57).

Світлана Полякова. Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер