Молодіжна першість. «Металіст» – «Динамо» – 4:2

Молодіжна першість. «Металіст» – «Динамо» – 4:2

Молодіжну команду «Динамо» «Металіст» приймав не на штучному полі ДЮФШ біля стадіону «Металіст», а в невеликому містечку Люботині. Хоч і під сонцем, але на натуральному газоні, футболісти почували себе значно краще.

Володимир Мунтян знову довірив місце в основному складі 17-ти та 18-тирічним динамівцям. Проти набагато досвідченіших харків’ян їм довелося нелегко. У перші хвилини боротьба розгорталася в центрі поля, але після короткої розвідки команди обмінялися небезпечними ударами. Цвик головою замикав передачу з флангу, але трохи схибив. У відповідь Долгий зі штрафного пробив недостатньо сильно – в руки воротарю.

А ось у своїй наступній атаці «Металіст» досяг успіху більше. Після розіграшу штрафного м’яч опинився біля Войтенка, і Іван з меж штрафного майданчика пробив точно в дальню «дев’ятку». На куражі «Металіст» провів ще кілька небезпечних атак. Усе, що вдалося зробити динамівцям в ці хвилини, - вивести до воріт Теміле, але після удару Франка низом м’яч прокотився поряд зі стійкою. Наприкінці тайму «Металіст» мав шанси забити ще, як мінімум, тричі. Спочатку Загинайлов трохи схибив, незабаром Лисенко не спромігся належним чином розпорядитися чудовим пасом Цвика, але на третій раз господарі свій шанс не втратили. Тимофеєв невпевнено зіграв за межами штрафного майданчика, а Лисенко спрямував м’яча до порожніх воріт.

Остаточно вбив інтригу в матчі Войтенко, який за п’ять хвилин після перерви довів рахунок до великого, а розгром оформив Будник, пройшовши по правому флангу і спрямувавши м’яча в дальній нижній кут, – 0:4. Але свій гол престижу, навіть два, динамівці все ж таки забили. Незважаючи на гнітючий результат, вони скористалися з приспаної пильності харків’ян, зібрали силу волі і пішли вперед. Єфремов несподівано пробив низом зі штрафного поряд зі стійкою, а незабаром Боровик віддав хороший пас на Теміле, Франк пробив, і м’яч, пролетівши під воротарем, опустився в сітку – 2:4.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Якраз у таких матчах молоді хлопці можуть себе проявити, і їм потрібно це робити. Звичайно, поки їм бракує фізичних габаритів. Так, довелося протистояти старшим хлопцям, але що поробиш, грати все одно треба. Тим паче, у порівнянні зі штучним полем академії «Металіста», тут набагато краще. Чому відразу замінив Мирослина? Він мені не сподобався. І до інших хлопців є претензії. Якби вони виконали те, про що ми з ними домовлялися, ми би не припустилися таких помилок. Очевидно, припускатися промахів їх змусив суперник. І оборона в нас поки не дуже досвідчена – гравці відкриваються, м’яч вкидається до їхньої зони, а вони губляться. Але нічого, повторюся, саме на таких іграх дорослішають і вчаться.

Бадрі Акубардія, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Важко було, зіграли свою роль сонце та спека. Добре хоч не на штучному полі грали, де дихати було б набагато важче. У «Металіста» грали досвідченіші хлопці, які підключилися з першої команди. Ми же зібралися лише після першого тайму, адже грали одним колективом хлопців 1993-го року народження. Один до одного нам не звикати, адже разом граємо вже багато років, тому легко знаходимо взаєморозуміння. Лише наприкінці, за рахунку 0:4, ми почали міркувати і бігти вперед.

Молодіжна першість. 3 тур

«Металіст» – «Динамо» – 4:2 (2:0).

«Металіст»:
Денчук, Барилко (Лозовий, 64), Литвяк, Пшеничних, Загинайлов, Будник (Шопін, 77), Войтенко, Чучман (Кушла, 70), Давидов (Поступаленко, 54), Лисенко (Яхно, 62), Цвик (Гайдаш, 46).

«Динамо»: Тимофеєв, Трубочкін, Гарбар (Калініченко, 61), Братков, Акубардія, Долгий (Буяльський, 58), Єфремов, Теміле, Рябушко (Мирослин, 56; Пивовар, 73), Калитвинцев, Панфілов (Боровик, 76).

Голи: Войтенко (18, 53), Лисенко (45), Будник (58) – Єфремов (75), Теміле (82).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер