П'ятеро гравців та тренер «Динамо» (Київ) – у символічних збірних 14-го туру УПЛ!

П'ятеро гравців та тренер «Динамо» (Київ) – у символічних збірних 14-го туру УПЛ!

Сайт Football.ua другий тур поспіль включає до своєї збірної туру захисника Євгена Хачеріді. Окрім Жені, до збірної за версією видання потрапили автори голів у ворота полтавчан, Андрій Ярмоленко та Дьємерсі Мбокані.

Євген Хачеріді  

«Важке поле не завадило Хачеріді показати блискучу гру в обороні, повністю перекрити шляхи до воріт Шовковського достатньо добре організованій атаці Ворскли. Ковпака, Баранника та компанію динамівці зупинили багато в чому завдяки блискучим індивідуальним діям Євгена.

Цікавий факт. 45 із 49-ти ТТД в обороні Хачеріді були успішними, в цьому числі на його рахунку 13 виграних єдиноборств, 16 підбирань та 16 перехоплень».

Андрій Ярмоленко

«Ярмоленко провів не найкращий свій матч, якщо брати до уваги активність, але став одним із героїв зустрічі завдяки забитому м'ячу та участі в інших двох гольових атаках команди. За такої погоди та важкого поля, це просто блискучий результат.

Цікавий факт. Лише 31% своїх єдиноборств виграв Ярмоленко – найгірший показник серед гравців стартового складу «Динамо».

Дьємерсі Мбокані

«Провідний форвард Динамо Мбокані показав, наскільки може бути різною гра команди в атаці з ним та без нього. На його рахунку в Полтаві два забитих м'ячі в стилі типового центрфорварда та скидка на Ярмоленка в першій гольовій ситуації.

Цікавий факт. Двічі по воротах Ворскли пробив Мбокані, й обидва удари призвели до забитих м'ячів».

Портал UA-football.com, окрім 11-ти найкращих гравців туру, визначає ще й тренера символічної збірної. Вже втретє звання «тренер туру» сайт присуджує наставнику «Динамо» Сергію Реброву.

Євген Хачеріді (2-е потрапляння)

«Розпач на обличчях Ковпака, Баранника та Громова читався по ходу всього матчу між «Ворсклою» та «Динамо». А причиною невдалої гри атакуючих гравців полтавчан стали впевнені дії Євгена Хачеріді. Центральний захисник киян встигав за швидкими футболістами, вигравав позицію за рахунок досвіду та став справжнім господарем у штрафному майданчику «Динамо». Традиційно 34-й номер «біло-синіх» підключався до атак своєї команди під час стандартів та мав кілька можливостей відзначитися: але перший раз Женя пробив головою неточно; а в другому таймі ворскляни завалили фактурного динамівця у своєму штрафному майданчику, хоча арбітр порушення в моменті не помітив».

Андрій Ярмоленко (6-е потрапляння)

«Важко уявити нинішній столичний клуб без Ярмоленка, гравці «Динамо» часто підсвідомо шукають на полі лідера киян, який, отримавши пас, примудряється регулярно загострювати гру та засмучувати воротарів команд-суперниць «біло-синіх». Зустріч із полтавською «Ворсклою» не стала винятком, і Андрій зміг забити свій 13-й гол у цьому сезоні (у всіх турнірах із урахуванням матчів збірних), а також віддати блискучу гольову передачу. Взагалі гра на команду та разом із командою є найбільш сильними якостями Ярмоленка останнім часом. Практично не буває таких ігрових епізодів, щоб «десятка» киян перетримав м'яча або поскупився, не віддавши передачу партнеру, який перебуває у кращих умовах».

Дьємерсі Мбокані (1-е потрапляння)

«У чемпіонаті України конголезький форвард киян в основному складі не виходив на поле майже сім місяців. А забивав Мбокані у Прем'єр-лізі востаннє ще на початку квітня. Але повернувшись після травми в 14-му турі, Дьємерсі зміг у короткий період згадати награні поєднання та стати наконечником атак «біло-синіх». Форвард відзначився дублем у ворота «Ворскли» та віддав гольову передачу, причому зробив це нападник за погодних умов, зовсім не найсприятливіших для африканця, й на полі непростого суперника, де будь-якій команді грати дуже непросто».

Тренер – Сергій Ребров (3-тє потрапляння)

«Головний тренер киян після матчу з «Ворсклою» дещо ображено поскаржився на суперника, який не пішов на поступки «Динамо» та не погодився перенести гру на більш пізній термін. Утім, як і в матчі п'ятого туру Ліги Європи з «Ріу Аве», у протистоянні з полтавчанами підопічні Реброва показали себе з найкращого боку, впевнено на класі переграли суперника, зберігши свої ворота сухими. Тепер на зимову паузу «Динамо» точно піде на першому місці в турнірній таблиці, як би не пройшов 10-й перенесений тур УПЛ.

Більше за всіх динамівців делегував до своєї збірної туру Футбольний клуб – четверо гравців, а також головний тренер. Редакцію сайту вразила гра в Полтаві двох центральних півзахисників «Динамо», Сергія Рибалки та Мігеля. А Сергій Ребров, до речі, за кількістю викликів випереджає всіх своїх колег по тренерському цеху з інших клубів».

Мігель (2-е потрапляння)

«За відсутності Беланда, який захворів та не приїхав до Полтави, узяв на себе левову частку його обов'язків по організації гри киян, паралельно допомагаючи в руйнуванні парі двох інших центральних хавбеків. Був активним та вдало діяв. Власне саме блискучий крос португальця від лівої бровки призвів до першого взяття воріт «Ворскли». Навіть за рахунку 3:0 Велозу зберіг свіжість та мотивацію, не забував підбадьорювати партнерів».

Сергій Рибалка (1-е потрапляння)

«Українець зіграв дуже корисно та став ледь не головною дійовою особою в битві за центральний плацдарм у грі з «Ворсклою». Навіть будучи небезгрішним у передачах (що, втім, легко списати на вади зимового футболу), зі своєю роботою Сергій упорався чудово, грамотно переміщуючись, створюючи на гарячих ділянках чисельну більшість для «Динамо», перекушуючи чужі комбінації та своєчасно діючи на підстраховці».

Андрій Ярмоленко (8-е потрапляння)

«Лідер киян у Полтаві виглядав дуже переконливо. Саме він на початку другого тайму поклав початок розгрому суперника, забивши 62-й гол у футболці столичного клубу в еліті, що дозволило йому обійти у списку найкращих бомбардирів «Динамо» Віктора Леоненка (61). Андрій асистував Мбокані, надавши тому можливість відкрити свій особистий лік голам у поточному сезоні, а потім блискучим пасом розпочав і третю результативну атаку киян».

Дьємерсі Мбокані (1-е потрапляння)

«Будьте обережні, адже я повернувся сильним, як ніколи», – написав конголезець в одній із соціальних мереж після завершення матчу з «Ворсклою». І справді, після тривалого перебування в лазареті нападник видав блискучий матч, оформивши дубль, а також узявши безпосередню участь у голі Андрія Ярмоленка. Не можна не відзначити ефективну гру нападника без м'яча, в тому числі й під час оборонних дій своєї команди».

Тренер – Сергій Ребров (4-е потрапляння)

«Виїзний успіх, що продовжив безпрограшну серію киян у чемпіонаті до 13 матчів, став результатом величезної роботи, виконаної динамівським тренером. Справа не лише у правильно обраному плані на гру, який запрацював та приніс перемогу в другому таймі, не лише у вірних кадрових рішеннях, але й у чудовій психологічній підготовці підопічних. Ані антифутбольна погода, ані важка дорога з пригодами не позначилися на настрої біло-синіх, які нагнітали темп та гризли завмерлий полтавський газон усі 90 хвилин. І це – менше ніж через три доби після завершення поєдинку Ліги Європи».

Практично тих же виконавців включив до лав своєї символічної збірної Matchday.ua. Відзначимо, що до збірних відразу всіх сайтів потрапили двоє – Андрій Ярмоленко (гол та гольовий пас) та Дьємерсі Мбокані (два голи та гольовий пас).

Євген Хачеріді

«Черговий хороший матч від Євгена. За великим рахунком, «Ворскла» небагато створила біля воріт киян. Причина – надійна гра центрального захисника «Динамо», який встигав партнерів по обороні страхувати, вигравати персональні дуелі в Баранника та Ковпака, одного разу класно не давши пробити останньому, а також підключатися до атак».

Сергій Рибалка

«Опорний хавбек «Динамо» в матчі з «Ворсклою» виконав великий обсяг роботи. Сергій частіше, ніж зазвичай, підключався до атак, але при цьому встигав добре відпрацьовувати у своїй зоні. За великим рахунком, у Рибалки можна згадати лише одну помилку, коли його обрізка в центрі поля ледь не призвела до швидкої контратаки полтавчан. В іншому молодий півзахисник киян відіграв надійно та впевнено».

Андрій Ярмоленко

«Хавбек киян узяв участь у всіх трьох голах своєї команди. Забив сам, зробив «ассист» на Мбокані та розпочав атаку, яка завершилася голом того ж Мбокані після пасу Сильви. Необхідно визнати, що активні дії Ярмоленка в дебюті другого тайму визначили підсумкову перемогу «біло-синіх» над «Ворсклою».

Дьємерсі Мбокані

«Повернувшись до гри після тривалого відновлення, конголезький форвард киян довів, що не втратив ані гольового чуття, ані футбольних навичок. На непростому полі Мбокані забив двічі, опинившись у потрібному місці в потрібний час, та вдало асистував Ярмоленку».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер