Шестеро динамівців допомогли Україні (U-20) перемогти на чемпіонаті світу США!

Шестеро динамівців допомогли Україні (U-20) перемогти на чемпіонаті світу США!

Підопічні Олександра Петракова після попереднього матчу у Фангареї повернулися до Окленду на «North Harbour Stadium». У стартовому складі українців на матч вийшло п’ятеро динамівців, лише Роман Яремчук з’явився на полі наприкінці зустрічі.

Протягом першого тайму на полі точилася рівна гра без занадто високих швидкостей. Суперники були не надто успішними у створенні, але небезпечні моменти періодично виникали біля воріт обох команд. Найреальніші з них у складі нашої збірної, мабуть, мали Бесєдін, Харатін та Кабаєв. Перший намагався переправити м’яча у ворота після подачі кутового, але невлучно, другий небезпечно пробивав метрів із 20-ти по центру – вище воріт, а після удару Коваленка метрів з 21-го м’яч пролетів у кількох метрах від стійки!

Як і в попередньому поєдинку проти М’янми, вирішення долі матчу наші хлопці відклали на другий тайм. Після перерви активний Коваленко заробив небезпечний штрафний удар метрах у 23-х від воріт прямо по центру. Сам же й узявся його виконувати та зробив це надзвичайно вдало, у класичному стилі, спрямувавши м'яча точно в лівий нижній кут воріт! Усі старання збірної України ледь не були змарновані через три хвилини, коли арбітр помилково призначив пенальті у ворота Сарнавського, адже повтор чітко показав, що контакту не було – Полегенько навіть не доторкнувся до Аллена. Проте Сарнавський урятував свою команду – відбив одиннадцятиметровий удар, перевівши м’яча на кутовий! Незабаром той же Коваленко мав чудову можливість відзначитися ще раз після флангової передачі Соболя та чудового навісу Кабаєва, проте м’яч після його удару головою  пролетів у сантиметрах над поперечиною!

Віктор цілком заслужив та те, щоб стати автором і другого гола у ворота США: Соболь після передачі Кабаєва чудово увірвався до штрафного майданчика та прострілив до центру, звідки гравець «Шахтаря» спрямував м’яча точно в дальній кут! А ще за шість хвилин Віктор став автором хет-трику: він у дотик метрів із 10-ти влучно пробив у дальній кут. Асистентом цього разу виступив динамівець Бесєдін, який класно розібрався із суперником та зробив передачу до штрафного майданчика.

Враховуючи два м’ячі Коваленка, забиті у ворота М’янми в попередньому матчі, українець вийшов на перше місце у списку найкращих бомбардирів турніру. Збірна України з 7-ма очками та жодним пропущеним м’ячем очолила турнірну таблицю, а коло її можливих суперників у 1/8 фіналу дуже широкий. Відомо лише, що це буде збірна, яка посяде 3-є місце в одній із груп – C, D або E. Це стане відомо лише через два дні, 7-го червня, у заключний день групового етапу. На наступний матч наша команда залишається в Окленді.

Чемпіонат світу. Груповий етап. 3-й тур

Україна U-20 – США U-20 - 0:3

Україна: Сарнавський, Полегенько, Качараба, Бурда, Чумак (Габелок, 81), Харатін, Лучкевич, Кабаєв, Коваленко (Ткачук, 87), Соболь, Бєсєдін (Яремчук, 84).

Голи: Коваленко (56, 74, 80).

Попереджені: Ткачук (89) - Дельгадо (22), Келлін Перрі-Акоста (42), Аллен (65).

* виділені гравці ФК «Динамо» Київ

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер