Призери Кубку Леоніда Буряка відвідали базу на Нивках та зіграли з динамівцями

Призери Кубку Леоніда Буряка відвідали базу на Нивках та зіграли з динамівцями

Із приємним візитом сюди завітали гості з Одеси – 13-тирічні футболісти, які стали переможцями щорічного Кубку Леоніда Буряка - вихованця одеського футболу, видатного динамівця, заслуженого майстра спорту, який проходив у серпні нинішнього року. Це турнір футбольних надій та майбутніх талантів, який уже вшосте відбувся в Одесі. До Києва прибули футболісти, які потрапили до символічної збірної за підсумками турніру, це переважно вихованці СДЮШОР «Чорноморець» та ДЮФК «Атлетик» 2005-го року народження.

У столиці України на них чекала насичена програма: вчора вони відвідали стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського, у рамках екскурсії, організованої Фан-клубом, на власні очі побачили затишну арену із середини, побували у чаші стадіону, музеї та конференц-залі. А на завершення поспостерігали за матчем команди «Динамо» U-19 у Юнацькій Лізі УЄФА проти болгарського «Септемврі» та пораділи перемозі киян з рахунком 1:0.

А сьогодні юні гості зіграли товариський матч проти на рік молодших вихованців ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського (гравці 2006-го року народження), який відбувся на полі бази динамівської школи на Нивках. Динамівці здобули вольову перемогу з рахунком 3:2. Дружній матч тривав два тайма по 35 хвилин. Діями одеситів керували Віталій Смольников та Сергій Середа. Відзначимо, що під час товариської зустрічі із мікрофоном працював заслужений журналіст України Олександр Липенко, який розповів присутнім про вихованців динамівської школи, кубок Леоніда Буряка та про нього самого.

Розпочався поєдинок досить несподівано для підопічних Олександра Стужука та Павла Чередніченка: незважаючи на те, що у попередніх поєдинках одеситам перемогти не вдавалося, сьогодні саме вони забили першими. Це сильним та точним ударом зробив Солощенко, а буквально через кілька хвилин на ударну позицію вийшов Пасевич та впевнено оформив дубль. Втім, вже у середині тайму кияни один м’яч відквитали, змусивши суперника помилитися: Данило Товстик завдав удару по воротам, і захисник одеситів зрізав мяч у власні ворота. Гра вирівнялася, роботи у воротаря гостей додалося, одного разу він навіть перевів м’яч у стійку після небезпечного удару динамівця. Тим часом напруга продовжувала зростати, моменти біля володінь одеситів виникали один за одним, але м’яч так і не опинився у сітці.

У другому таймі продовжувалася більш-менш рівна боротьба. Кілька разів свою команду виручав голкіпер В’ячеслав Суркіс, демонструючи відмінну реакцію. Впоравшись зі стартовим натиском суперника, динамівці пішли вперед та завдали кілька небезпечних ударів по воротам суперника, але кожного разу не вистачало зовсім трохи. Нарешті, зусилля господарів були винагороджені, коли забитим м’ячем відзначився Пономаренко. Останні хвилини зустрічі динамівці провели біля воріт одеситів, влаштувавши фінальний штурм, і за кілька хвилин до фінального свистка той же Пономаренко вивів свою команду уперед та, як виявилося пізніше, забезпечив перемогу.

- Було приємно, що до нас завітали переможці та призери Кубку Леоніда Буряка, ми постаралися бути гостинними, - відзначив після матчу тренер динамівців Павло Чередніченко. – Суперник був на рік старшим за нас, хороша команда. У другому таймі ми випустили склад ближчий до основного та продемонстрували непогану гру. Також хороші моменти з нашого боку були і до перерви. Втім, не обійшлося і без помилок, але необхідно враховувати, що суперник мав перевагу у фізичних якостях та антропометричних даних. Наші ж хлопці проявили характер, бойовий дух та досягли вольової перемоги.

Втім, як відомо, у таких зустрічах результат не важливий. Найголовніше, що спаринг пройшов у чудовій дружній атмосфері, після матчу футболісти обох команд привітали одна одну, обмінялися подарунками та зробили спільне фото на згадку разом із Леонідом Буряком, який спостерігав за матчем з трибуни.

- Леонід Йосипович створив нам чудові умови та насичену культурну програму, - поділився враженнями директор ФК «Одеса» Віталій Тищенко. – Ми жили у готелі «Національний», погуляли по місту, у тому числі, по центральній вулиці Хрещатик, у Маріїнському парку, побували на екскурсії по стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського, поклали квіти до його памятника, побачили приміщення фан-клубу, конференц-зал, подивилися матч юнацької команди «Динамо». Готувалися до сьогоднішньої гри, але «Динамо» говорить саме за себе: у ДЮФШ зібрані хороші діти, ми теж прагнемо до такого рівня. Сьогодні у нас була збірна з двох клубів, результат, звісно, особливого значення не мав, головне – щоб наші діти побачили ДЮФШ «Динамо» та гру, до якої потрібно прагнути. Їм дуже сподобалося, у хлопців море вражень від цієї поїздки.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер