Олег БЛОХІН: «Потрібно просто вийти й виграти»

Олег БЛОХІН: «Потрібно просто вийти й виграти»

- Доведеться грати на синтетиці. У чому відмінності від натурального газону й чи були тренування в манежі Кончі-Заспи напередодні?

- Тренування не проводили, а на штучному не вмів та не любив грати. «Спартак» умів, а ми – ні. Потрібно виходити та грати. Але нічого страшного у цьому немає. Найважче, коли тиждень тренуєшся на синтетиці, а потім граємо у бруді . Гадаю, в цьому плані можуть бути проблеми з «Волинню».

- Як виглядає «Тун» на тлі інших конкурентів по групі?


- Усі суперники приблизно рівні. Якщо не виграєш, то важко з усіма.

- У Луганську ви провели якісний матч, але програли. Як вам, тренеру, пояснити гравцям, що результат важливіший за якість?

- Я не знав, що їм казати після «Зорі». Футболісти також чудово розуміють, що мали вигравати. Те, що сталося із «Зорею» – нещастя . Потрібно перелаштовуватися й дивитися вперед.

- Чи розмовляли ви з Шовковським?

- А про що розмовляти? Якби тренер міг уявити подібний випадок, то ми б соломки підстелили. Навіщо говорити йому щось? У 38 років, гадаю, він сам усе розуміє. Я не знаю, як виправляти подібні помилки. Те, що перший гол був провалом оборони – це так. Помітні помилки воротаря, але ніхто не питає про те, чому не забиваємо.

- Президент поставив завдання вийти до плей-оф із першого місця. За рахунок яких якостей «Динамо» буде перемагати у вирішальному матчі?

- Вийти та перемогти. За рахунок результату на табло. Які якості? Я втомився відповідати на ці питання. Естетика, тактика, фізика. Того немає, цього немає. Коли я забивав «Баварії», грала вся команда? А крапку хто поставив? Ну, обіграв я п'ятьох. Це індивідуальна майстерність. Команда грає, а крапку ставить одна людина. Але одна людина не може обіграти всіх.

- А що потрібно, щоб одна людина ставила крапку? Мбокані забиває за 5:0, але не за 0:0...

- Є індивідуальна майстерність, якої я навчити не можу. Якщо його купляють, то щоб забивати м'ячі . І це його робота. Значить, він погано виконує свою роботу. Я не відмовляюся від того, що це мої кандидатури. Але справа в майстерності. Моменти створює, але він просто не виконав.

- Скільки людей прилетіло й чи всі здорові?

- Прилетіло 19 людей і всі здорові.

- Ярмоленко не грав у двох останніх матчах. Яка його форма зараз?

- Хоче грати, напевно. Відпочив, судячи з усього. Тим паче, незабаром гра збірної. А з іншого боку ми привітали Сидорчука, який за півроку доріс до рівня національної команди. Значить, ми теж проводимо якусь роботу правильно.

- Лікарі обіцяли, що ближче до завершення зимової частини сезону повернеться Денис Гармаш. Чи розраховуєте ви на нього в останніх поєдинках осені?

- Йому складно. Я спостерігав за ним. Він поки тягне ногу, займається за індивідуальною програмою. Коли лікарі дадуть команду, коли скажуть, що він може грати, тоді й буде. Але я по собі знаю, що після таких травм потрібно потихеньку починати.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер