Прес-конференція Руслана Костишина після матчу з «Динамо»

Прес-конференція Руслана Костишина після матчу з «Динамо»

Прес-конференція головного тренера ФК «Колос» після розгромної поразки від київського «Динамо» (0:7) на «Олімпійському».

- Сьогодні грала лише одна команда, а інша тільки знаходилася на полі. Хочеться вибачитися перед уболівальниками, перед президентом клубу. Ми не схожі самі на себе у цьому сезоні і повинні шукати проблему. Проблем багато. Завтра о дев’ятій ранку в мене зустріч із президентом, буде розмова. Соромно за таку гру, насамперед мені, як головному тренеру.

- У такі моменти повний відчай чи хочеться сварити гравців, кричати?

- Звісно, хочеться кричати, усе рознести. Але якщо аналізувати, проблема не з’явилася сьогодні. Вона з’явилася набагато раніше. Це проблема підготовки, відношення у міжсезоння. Помилок багато, насамперед моїх. Коли немає результату, головний тренер повинен за це відповідати. У мене буде зустріч із президентом. У мене є з ним домовленість, адже для мене це рідний клуб, у якому я працюю сім із половиною років. Цю команду я очолив ще в чемпіонаті області. Зустрінемось із президентом і про щось домовимося. Завтра будуть висновки.

- Подібні поразки завжди боляче б’ють по психології гравців. Що робити після таких ігор?

- Завжди винен головний тренер, якщо команда так грає. Два роки тому ми так само програли «Шахтарю» - 0:6, у першому таймі 0:5. Але тоді команда принаймні створювала моменти, ми атакували. Так, після гри був «рознос» у роздягальні, але у нас була купа моментів біля воріт суперника. А сьогодні навіть не було якихось моментів у нападі, не було пристрасті.

Ця поразка принесе багато користі. Для всіх нас, для тренерів, а насамперед для президента команди. Ми бачили проблеми, але не програвали, а після сьогоднішнього матчу розуміємо, що команда впала дуже низько і їй треба підніматися. Може, це і на краще, що ти опускаєшся на таке дно і розумієш, що потрібні кардинальні зміни.

- Пауза на матчі збірних буде хорошою можливістю для перезавантаження?

- Побачимо, які будуть рішення. Пауза нам потрібна в плані багатьох рішень, які будуть відбуватися цими днями.

- Можливо, гравці ще не оговталися після єврокубків?

- Це не виправдання, адже вони – професіонали. Та ж «Ворскла» оговталася. Це ще у першій грі після єврокубкового матчу в Караганді, у грі з «Рухом» можна було говорити про психологію. А зараз минуло вже три тижні. Такого виправдання не може бути. Якщо пригадувати про поразку від Караганди, можна на останньому місці йти весь сезон.

- Якщо повернути час назад, як інакше ви би зіграли, які зміни внесли?

- Я кажу не лише про сьогоднішню гру, а в цілому. Але це внутрішня кухня. Єдине, що хочу сказати – дякую нашим ковалівським уболівальникам, які продовжували підтримувати команду навіть за такого рахунку. Їх було мало, але вони молодці. І хочу вкотре перед ними вибачитись.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер