Прем’єр-ліга. 9-й тур. «Динамо» - «Карпати». Прев’ю

Прем’єр-ліга. 9-й тур. «Динамо» - «Карпати». Прев’ю

У стартовій грі 9 туру «Динамо» чекає в гості на НСК «Олімпійському» львівські «Карпати». Матч киян відбудеться вже в перший день туру в зв'язку з тим, що у найближчий вівторок «біло-синім» доведеться зіграти в Парижі поєдинок групового етапу Ліги Чемпіонів проти місцевого «Парі Сен-Жермен». Це означає, що волею-неволею наставнику киян Юрію Сьоміну доведеться розглядати найближчу гру чемпіонату з прицілом на гру проти французів, в якій у нього з'явиться можливість перевірити стан гравців, які повернулися зі своїх національних збірних.

Щодо участі в матчі із «зелено-білими» динамівських збірників Юрій Сьомін ще не прийняв остаточного рішення. «Що стосується збірників, то, як ми знаємо, українці в матчі з Англією провели всі 90 хвилин, тому вони проходили відновлювальні процедури. А от іноземці зіграли по-різному. Хтось більше, а хтось - менше. Не всі з них пройшли перед грою повноцінну підготовку після повернення в розташування «Динамо», а тому говорити про їх стан та можливу участь в грі складно».

З тими, хто залишався в розташуванні клубу, все більш-менш ясно - ці гравці планомірно готувалися до гри з «Карпатами», про що незадовго до гри і повідомив головний тренер команди. «Група хлопців, які працювали на базі весь цей час, пройшли хороший цикл тренувань, провели спаринг з молодіжною командою. 12 вересня перше тренувальне заняття в повному обсязі провів Тарас Михалик. Подивимося ще, чи зможе він взяти участь у матчі з «Карпатами». Цілком можливо, що якийсь час буде грати Богданов».

Костов - реаніматор «Карпат»

У повному складі команда збереться 12 вересня, на наступний день після матчів збірних, і продовжить підготовку до матчу в п’ятницю. Суперники «Динамо» також часу дарма не втрачали, і паузою в чемпіонаті скористалися сповна. У неділю «Карпати» провели контрольний поєдинок проти луцької «Волині». Поступаючись за ходом зустрічі з різницею в два м'ячі, львів'яни знайшли в собі сили і бажання звести матч у нічию. Такий хід поєдинку показує, що проблеми в грі підопічних Костова є (сам тренер скаржився на брак концентрації та впевненості в діях своїх гравців), однак з психологією і морально-вольовими якостями у команди все гаразд.

У матчі з «Карпатами» навряд варто чекати легкої прогулянки. Незважаючи на турнірне становище (на даний момент львівський клуб знаходиться на 14 місці), львів'яни після не надто впевненого старту поступово додають. Гра команди помітно пішла на поправку після зміни тренера. Після того, як на тренерський місток галицького клубу прийшов амбітний болгарин Ніколай Костов, «Карпати» показують змістовний футбол, майже в кожному матчі досягаючи прийнятного результату. Винятком стали обидва матчі проти донецьких команд. На «Донбас-Арені» долю протистояння з «Шахтарем» вирішила наперед провальна десятихвилинка, під час якої «зелено-білі» пропустили тричі. А в матчі проти своєї колишньої команди, ключову роль для Костова і його підопічних зіграло вилучення Касьяна на самому початку зустрічі, внаслідок чого львів'яни практично весь матч грали у меншості. За свідченням півзахисника «Карпат» Андрія Ткачука методи роботи з командою болгарського наставника відрізняються від попередніх тренерів «зелено-білих».

- Ніколай Костов дуже спокійна людина як в побуті, так і на тренуваннях. Він ніколи не підвищує голос, говорить все розумно, виважено і навіть тихо. Однак усім зрозуміло, чого наставник від нас вимагає. Така співпраця є дуже легкою і приємною.

Найбільш успішною грою «Карпат» у цьому сезоні варто назвати домашню гру проти «Таврії», першу після приходу до Львова болгарського тренера. У цьому матчі «Карпати» проявили свої кращі морально-вольові якості, утримавши перемогу, граючи удев'ятьох. Подібної самовіддачі варто очікувати і в п'ятницю, адже на матчі з «Динамо» всі команди налаштовуються, як на вирішальний бій. До того ж атмосфера «Олімпійського», яка завжди нагадує футбольне свято, сприяє активній грі й належному налаштуванню на гру футболістів обох команд. Чи буде команда Костова грати ризиковано, скоріше навіть розкуто, враховуючи різницю в рівні гравців команд, покаже тільки гра.

З присмаком історії

Останній матч у чемпіонаті України між «Динамо» і «Карпатами» відбувся 10 грудня 2011 року. Цей поєдинок увійшов в історію, оскільки це був перший матч «зелено-білих» на стадіоні «Львів-Арена». Забиті вщерть трибуни стали свідками напруженого, переповненого емоціями протистояння, в якому «Динамо» вирвало перемогу на останніх хвилинах завдяки єдиному голу Брауна Ідейє.

10.12.2011. Карпати - Динамо 0:1 (0:0)

«Карпати»: Тлумак, Ерік (Гірський, 78), Ощипко, Гомес, Балажіц, Ткачук, Федецький, Худоб'як, Кополовець, Лукас, Батіста.

«Динамо»: Коваль, Бетао, Хачеріді, Алмейда, Гусєв, Вукоєвич (Аді, 87), Корреа (Гармаш, 46), Алієв, Ярмоленко, Мілевський (Аруна, 46), Ідейє Браун.

Гол: Ідейє Браун (89).

Попередження: Кополовець (27), Батіста (49), Ерік (73), Гомес (89) - Вукоєвич (44), Аруна (74), Алієв (89), Ідейє (89), Гармаш (90)

Вилучення: Кополовець (66).

Останній матч між суперниками у Києві відбувся трохи більше року тому. Тоді кияни приймали гостей ще на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського і здобули впевнену перемогу.

07.08.2011. Динамо - Карпати 2:0 (0:0)

«Динамо»: Коваль, Юссуф, Попов, Діакате, Гусєв, Аруна (Гармаш 46), Єременко, Вукоєвич, Ярмоленко (Нінкович 86), Шевченко, Ідейє (Мілевський 65).

«Карпати»: Тлумак, Федецький, Мілошевіч, Ткачук (Кравченко 76), Гомес, Мартинюк, Худоб'як, Зеньов (Пачеко 57), Маркес (Голодюк 58), Ощипко, Мартінес Лукас.

Голи: Шевченко (34), Вукоєвич (55).

Попередження: Вукоєвич (5), Попов (9), Шевченко (35), Діакате (38).

Спочатку була поразка, а потім...

Що стосується історичного балансу зустрічей «Динамо» та «Карпат», то тут велика перевага «біло-синіх», незважаючи на те, що перша зустріч між клубами в рамках чемпіонату СРСР принесла впевнену перемогу львів'янам - 3:1.

Всього ж суперники в чемпіонатах (СРСР та України) провели 52 матчі, з яких кияни в 30 випадках виходили переможцями, шість програли і 16 закінчили внічию. Різниця м'ячів 91-44.

Найбільш результативна перемога «Динамо» - 7:3 (сезон 2007/2008)

Найпопулярніший рахунок - 2:0.

Найкращий бомбардир у складі «Динамо» - Максим Шацьких (7 м'ячів), у складі «Карпат» - Вільям Батіста (3 голи).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер