Представляємо суперника: «Ювентус» (Італія)

Представляємо суперника: «Ювентус» (Італія)

Ювентус (Турин, Італія)

Повна назва: Juventus Football Club S.p.A.

Дата заснування: 1 листопада 1897

Домашній стадіон: "Альянц Стадіум" (історична назва "Ювентус Стедіум" (місткість - 41 507 глядачів)

Президент: Андреа Аньєллі

Головний тренер: Андреа Пірло (з 8 серпня 2020 року)

Досягнення: 36-кратний чемпіон Італії, 13-разовий володар Кубка Італії, 8-разовий володар Суперкубка Італії, дворазовий переможець Кубка/Ліги чемпіонів УЄФА (1985, 1996), володар Кубка володарів Кубка УЄФА (1984), володар Кубка УЄФА (1977, 1990, 1993), дворазовий володар Суперкубка УЄФА (1984, 1996).

Позиція в чемпіонаті Італії-2019/2020: 1-а

Відзначимо, що перемога над "Сампдорією" в домашньому матчі 36-го туру чемпіонату Італії дозволила "Ювентусу" виграти Серію А.

Цей чемпіонський титул став уже 9-м поспіль для "бьянконері" і 36-м за всю історію клубу.

Минулий сезон

Сезон 2019/2020 став для "Ювентуса" 116-м у чемпіонаті Італії. Сезон був припинений у березні через пандемію COVID-19. У червні сезон був відновлений матчем за Кубок Італії проти "Мілана".

"Ювентус" на чолі з Мауріціо Саррі фінішував у чемпіонаті з 83-ма очками в активі, які дозволили здобути чемпіонство. Відставання найближчого переслідувача "Інтера" було мінімальним - один бал, але при цьому туринці програли два останні матчі, а чемпіонами стали достроково - після 36-го туру. Усі очні зустрічі з "чорно-синіми" закінчувалися на користь "Старої синьйори" - матч 7 туру Серії А (2:1), матч 26 туру (2:0). Найкращим бомбардиром команди в Серії А став Кріштіану Роналду - 31 м'яч. Єдиним гравцем (крім Роналду), який перетнув позначку в 10+ забитих м'ячів у чемпіонаті був аргентинський універсал Пауло Дібала (11 голів). Його ж визнали MVP сезону в Серії А.

Інакше справи "Ювентуса" склалися в Кубку і Суперкубку Італії. В обох турнірах команда програла. У фіналі Кубка Італії підопічні Мауріціо Саррі в серії післяматчевих пенальті поступилися "Наполі" (2:4). А в Суперкубку Італії "Ювентус" програв "Лаціо" з рахунком 1:3.

У Лізі чемпіонів "Ювентус" дійшов до ⅛ фіналу. У груповому етапі команда протистояла "Атлетико Мадрид", "Баєру" і "Локомотиву". Набравши 16 очок у шести матчах, "Ювентус" комфортно пройшов до наступного етапу. Однак в ⅛ фіналу італійці не змогли здолати французький бар'єр - "Олімпік Ліон". "Стара синьйора" поступилася на виїзді французам (0:1) і з мінімальним рахунком обіграли суперника вдома (2:1).

Літні трансфери

Помінявши тренера, "Ювентус" продовжив перебудову і влаштував чистку. Клуб покинуло багато гравців: Миралем П'янич перейшов у "Барселону", Симон Мураторе в "Аталанту", Даніеле Ругані в "Ренн" (оренда), Дуглас Коста в "Баварію" (оренда), Гонсало Ігуаїн і Блез Матюйді в "Інтер Майамі" , Маттіа Де Шильйо в "Олімпік Ліон" (оренда).

У свою чергу команду поповнили Артур Мело ("Барселона"), Альваро Мората (оренда, "Атлетіко Мадрид"), Уестон Маккенна (оренда, "Шальке-04"), Федеріко К'єза (оренда, "Фіорентина"), Стефано Горі ("Піза", не заявлений на Лігу чемпіонів).

Детальніше про нового головного тренера "Ювентуса" ми розповіли в матеріалі.

Старт у чемпіонаті

"Ювентус" із початку сезону провів три офіційні поєдинки і розташувався на 5 місці в Серії А з 8-ма очками в активі. Чемпіонат для "Старої синьйори" почався з матчу з "Сампдорією" (перемога 3:0), також підопічні Пірло зіграли внічию з "Ромою" (2:2) і "Кротоні" (1:1). Ще один поєдинок, проти "Наполі", не відбувся через те, що неаполітанці не приїхали на гру, і "Ювентусу" була зарахована технічна перемога (3:0).

Лідирує в Серії А "Мілан", який набрав 12 очок у чотирьох поєдинках, далі - "Сассуоло" (10 очок), "Аталанта" (9 очок), "Наполі" (8 очок).

Нагадаємо, поєдинок "Динамо" - "Ювентус" у рамках першого туру групового етапу Ліги чемпіонів відбудеться у вівторок, 20 жовтня, на НСК "Олімпійський". Початок - 19:55.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер