Представляємо суперника. «Олімпік» (Донецьк)

Представляємо суперника. «Олімпік» (Донецьк)

«Олімпік» (Донецьк)

Дата заснування: 15 червня 2001 року.

Президент: Владислав Гельзін.

Головний тренер: Ігор Климовський (з липня 2020 року).

Домашні матчі проводить на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ).

Місце в сезоні-2020/2021: 7-ме (5 перемог, 2 нічиї, 5 поразок, м’ячі – 20:20).

Результат першого кола сезону-2020/2021 – 4:1 (Буяльський, 8, Завійський, 16, автогол, Супряга, 56, Циганков, 87 – Політило, 23).

Орендовані у "Динамо"

- Ібрагім Каргбо (11 матчів, 330 хвилин, 1 гол)

- Беніто (10 матчів, 810 хвилин, 3 голи)

Всі бомбардири команди в цьому сезоні в УПЛ

8 - Шахаб (покинув команду)

3 голи - Беніто, Політило

2 голи - Тейшейра

1 гол - Зотько, Романовський, Каргбо, автогол

Переходи-2021

Пішли

Під час зимової паузи «Олімпік» був активним на трансферному ринку, причому як прощався з футболістами, зокрема лідерами, так і запрошував до себе новачків.

Безумовно, найвідчутнішою втратою став перехід нападника Захедітабара Шахаба до луганської «Зорі», який забив 8 м’ячів та разом із динамівцем Віктором Циганковим став найкращим бомбардиром першої частини сезону у Favbet-Лізі.

Також привертає увагу втрата захисника Павла Ксьонза (8 матчів у сезоні-2020/2021), який перейшов до першолігового «ВПК-Агро». Якщо ж говорити про захисника Різвана Аблітарова (3 матчі в усіх турнірах), півзахисників Андрія Кравчука (5) та Кирила Кириленка (2), то вони не були основними виконавцями в донецькій команді.

Окремо варто сказати про рішення завершити ігрову кар’єру багаторічного лідера та капітана «Олімпіка» Дмитра Гришка. 35-річний уже екс-футболіст виступав у складі донеччан з 2011 року (з перервою на «відрядження» до російського «СКА-Хабаровськ» у сезоні-2017/2018), і тепер буде робити перші кроки в якості тренера також в «Олімпіку».

Прийшли

Щодо придбань, то «олімпійці» звернули свою увагу на іноземний ринок. Зокрема, у другій команді португальського «Порту» було підписано камерунського форварда Тадеуса Нкенга, з Бразилії до «Олімпіка» перейшов півзахисник Таллес Бренер, останнім клубом якого був «Віла Нова». Також з оренди в естонському «Трансі» повернувся фактурний нігерійський нападник Джеффрі Чінеду. Серед запрошених українців – півзахисник Владислав Хамелюк та центральний захисник Богдан Векляк, які виступали в першій вітчизняній лізі за «Чорноморець» та «Гірник-Спорт» відповідно.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер