Представляємо суперника – ФК «Анжі»

Представляємо суперника – ФК «Анжі»

Гортаючи сторінки історії

Найбільш обговорюваний та «гучний» клуб не лише в Росії, але й, напевно, в усій східній Європі, дуже «молодий», оскільки був заснований у 1991 році. Назва «Анжі» з кумицької мови перекладається як «перлина». Саме так називається місцевість, на якій розташоване місто Махачкала.

Зараз «Анжі» є однією з провідних команд своєї країни та одним із претендентів на золоті медалі російської першості, хоча ще в 2009 році клуб боровся, і не без успіху, за путівку до Прем'єр-ліги.

За свою трохи більше 20-річну історію «Анжі» поки не має значних трофеїв, якщо не враховувати кілька локальних успіхів.

У 2001 році махачкалинці у фінальному матчі за Кубок Росії лише в серії пенальті програли Юрію Сьоміну та його «Локомотиву».

У сезоні 1999/00 «Анжі» зупинився за крок від п'єдесталу чемпіонату Росії, поступившись у матчі за бронзові нагороди московському «Торпедо». Потім пішли чергові спад та зліт.

Повернувшись до російської «еліти» у 2009-му та отримавши в особі мільярдера Сулеймана Керимова нового президента в 2011-му, «Анжі» не без підстав будує амбітні плани.

Постановник гри

На даний момент «орлів» очолює відомий голландський фахівець Гуус Хіддинк. 66-річний екс-тренер ПСВ, «Валенсії», мадридського «Реала» та лондонського «Челсі», а також збірних Голландії, Південної Кореї, Австралії, Росії та Туреччини, підписав контракт із «Анжі» в лютому 2012-го на півтора роки.

У сезоні 2011/12, під керівництвом нового тренера, махачкалинці посіли п'яте місце та здобули путівку до Ліги Європи. У цьому турнірі команда дісталася вже 1/16 фіналу, де зустрінеться з німецьким «Ганновером».

Варто сказати, що Хіддинк та його скаути цієї зими часу дарма не втрачали, підписавши таких гравців, як досвідчений кореєць Хонг Мунг Бо (забив вирішальний пенальті у чвертьфіналі ЧС-2002), колишній захисник київського «Динамо» Андрій Єщенко та, нарешті бразилець Вілліан із донецького «Шахтаря».

Нинішній стан справ

Чемпіонат Росії 2012/13, який, до слова, є першим, організованим за системою «осінь-весна», для «Анжі» складається дуже вдало. Після 19 турів, здобувши 12 перемог, п'ять раз зігравши внічию та зазнавши двох поразок, махачкалинці розташувалися на другій сходинці в турнірній таблиці та відстають від московського ЦСКА лише на два пункти.

Що стосується ключового гравця клубу, то в першу чергу таким є президент «Анжі» Сулейман Керимов! Саме він, придбавши клуб у 2011-му, за рахунок серйозних фінансових вливань спромігся підняти команду на кілька рівнів догори.

Ось уже два роки під час як літнього, так і зимового трансферних вікон, махачкалинський клуб є чи не головним ньюсмейкером Європи та світу. Роберто Карлос, Жусилей, Дієго Тарделлі, Балаж Джуджак, Юрій Жирков, Самюель Ето'О, Лассана Діарра... Це далеко не повний список відомих футболістів, підписаних «Анжі» останнім часом.

Якщо все ж виокремлювати когось із футболістів, то, в першу чергу, це колишній нападник «Реала», «Барселони» та «Інтера», триразовий тріумфатор Ліги чемпіонів УЄФА камерунець Самюель Ето'О, який є безумовним лідером та капітаном колективу.

Також не варто забувати й про іншого нападника «Анжі» Ласіну Траоре, який у поточному сезоні вже забив вісім голів у чемпіонаті Росії.

Товариський поєдинок, який відбудеться 2-го лютого в Марбельї, стане першим між київським «Динамо» та «Анжі». Початок зустрічі о 18.00 за київським часом.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер