Олег БЛОХІН: «Хто фаворит – покаже гра»

Олег БЛОХІН: «Хто фаворит – покаже гра»

- Які очікування від завтрашньої гри? Чи є на вашу думку «Динамо» фаворитом зустрічі?

- Очікуємо важку гру. Переглядали «Рапід», це дуже непроста команда. Можливо, нас вважають фаворитом, але все вирішиться лише на футбольному полі. У грі з «Генком» нас також вважали фаворитом...

- Пам'ятаєте, як у 1986 році ви грали проти «Рапіда»?

- Чесно кажучи, після цього в моїй біографії було стільки ігор, що вже не пам'ятаю. Проте добре пам'ятаю стадіон, який тоді називався «Пратер».

- Чи задоволені ви Александаром Драговичем?

- Я задоволений його грою. Ми придбали хорошого гравця. Поки проблем із ним немає.

- Чи відчуваєте ви, що для нього це особлива зустріч?

- Знаю лише, що йому привезли нові бутси. Напевно, готується добре.

- Ви знайомі не з чуток із австрійським футболом. Чим він відрізняється від футболу інших країн? Чи грали ви на стадіоні, на якому відбудеться завтрашня зустріч?

- Коли я виступав у Штайрі, ми грали лише на домашньому стадіоні «Рапіда», а на цьому стадіоні лише за збірну. З того часу футбол в Австрії виріс. Я чудово пам'ятаю футболістів того часу – Кранкль, Пеццай... Зараз футбол змінився, й та прихильність до технічного футболу та коротких передач, із якими зараз грає «Рапід», і з якими грала «Аустрія» вчора в Лізі чемпіонів, свідчить про це.

- Ви погоджуєтеся, що «Динамо» вважається фаворитом...

- Це потрібно доводити лише на футбольному полі. Ти можеш бути фаворитом, але при цьому програти 0:1.

- Який результат вас задовольнить?

- Не пропустити гол та забити два. Ми з «Генком» мали дуже багато моментів, але при цьому програли 0:1.

- Чи погоджуєтеся ви з тим, що слабке місце «Рапіда» – гра крайніх захисників, особливо лівого? Хто буде грати проти них?

- Я не обговорюю тактику на завтрашню гру. До того ж, я ще не визначився зі складом, завтра подивимося, хто буде в кращому стані, адже в нас напружений графік, ми граємо через два дні на третій.

- У команді немає травмованих, усі здорові?

- Поки так. Ми привезли 21-го футболіста, завтра подивимося, хто в якому стані. За кілька днів після «Рапіда» у нас гра з «Металургом». Графік дуже важкий, але нічого страшного. Для мене хороший графік був би грати через три дні на четвертий – три гри за два тижні. А грати через два дні на третій набагато складніше.

- Ви свого часу грали в Австрії, Що відчуваєте, приїхавши сюди знову?

- Коли я потрапив до «Штайр Форвертс», це була маленька команда. Все ж таки рівень не порівняти з «Динамо». Я люблю приїжджати до Відня. Хороше, гарне місто. Був би час, заїхав би до Штайру. Невелике містечко, але там усі дуже люблять футбол. Це був хороший період у моєму житті.

- Чи дозволите Драговичу сказати кілька слів команді перед грою?

- Установку на матч дає лише головний тренер.

- Як ви оцінюєте ступінь готовності Шовковського? Яка ймовірність побачити його завтра у складі?

- Є тренер, який тренує воротарів. Саме він доповідає про готовність. Я би не ризикнув поставити на гру не повністю готового гравця.

- Скільки ігор за участю «Рапіда» переглянули?

- На останній матч літав Кондратов, він доповів. Ми його не переглядали, тому що незрозуміла гра була, не всі основні гравці в ньому брали участь. Переглядали та показували хлопцям переважно гру з «Туном», вона інформативніша, все ж таки Ліга Європи – інший рівень. В останній грі чемпіонату за рахунку 2:0, якщо б «Рапід» забив третій м'яч, гра б закінчилася. Але команда якось розвалилася впродовж гри або розслабилася.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер