Святкування 100-річчя казахстанського футболу за участю ветеранів «Динамо»

Святкування 100-річчя казахстанського футболу за участю ветеранів «Динамо»

Саме в цьому місті в 1913 році було організовано першу футбольну команду Казахстану – Семіпалатинський Спортивний Гурток

У місті Семіпалатинськ близько половини населення є етнічними українцями чи росіянами. Ці люди пам'ятають союзні часи, кумирів своєї молодості та славетні перемоги динамівців Києва. Приємно, що відразу після приїзду до Казахстану наші гравці опинилися в центрі уваги вболівальників та преси.

Виступу ветеранів передував турнір серед школярів «Кубок мільйонів». Символічно, що після юних футболістів на поле вийшли уславлені майстри, більшість із яких виступали ще в чемпіонаті СРСР.

У турнірі брали участь ветерани футболу старші 45 років. Приїхали делегації вісьмох клубів із п'яти країн: «Динамо» (Київ, Україна), «Алга» (Бішкек, Киргизія), «Схід» (Усть-Каменогорськ, Казахстан), «Спартак» (Москва, Росія), «Спартак» (Семей, Казахстан), «Динамо» (Тбілісі, Грузія), «Кайрат» (Алма-Ати, Казахстан) та «Рубін» (Казань, Росія).

У далекому Семіпалатинську динамівці зіграли наступним складом: Віктор Мороз, Віктор Побєгаєв, Юрій Мороз, Анатолій Дем'яненко, Сергій Журавльов, Володимир Лозинський, Володимир Безсонов, Сергій Ященко, Юрій Миколаєнко, Олег Волотьок, Валерій Черніков, Віктор Насташевський, Олександр Бойко. Тренер команди Андрій Біба.

«Динамо» провело три матчі, в одному перемігши та в двох поступившись. Переможцями турніру стали ветерани «Кайрата », на другому місці фінішував московський «Спартак», на третьому «Рубін».

У рамках візиту до Семіпалатинська футболісти відвідали музеї Абая Кунанбаєва, образотворчих мистецтв імені родини Невзорова, Ф. Достоєвського, Меморіал «Сильніше смерті» на острові Полковничий. У міському акіматі (міськвиконкомі) відбулася прес-конференція з гостями ювілейних заходів казахстанського футболу. Почесним гостем зустрічі став син письменника та гравця команди «Яриш» Мухтара Ауезова Мурат Ауезов та учасник чемпіонату світу 1982 року у складі збірної Німеччини Хорст Хрубеш.

Про візит до Казахстану розповів тренер динамівської команди ветеранів Андрій Біба:

- Ми дуже вдячні організаторам турніру за запрошення, за прийом на високому рівні. Ветерани «Динамо» хотіли привітати дружній нам Казахстан зі 100-річчям футболу в їхній країні, зустрітися на футбольному полі та за його межами зі старими друзями. Нам приємно бачити, як у країні та в місті розвивається футбол. До ювілейної дати було відреставровано стадіон. Що тут пам'ятають та люблять наше київське «Динамо». Про такі візити завжди залишаються найкращі спогади!

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер