Після відпустки – два дні на медогляд

Після відпустки – два дні на медогляд

Гравці були поділені на дві групи і за два дні - 11 та 12 січня - повинні були відвідати провідний медичний заклад столиці.

У п'ятницю футболісти почали з'їжджатися в клініку до 9-ї ранку. Першими завершити процедуру медобстеження поспішили багаторічний капітан «Динамо» Олександр Шовковський, хорвати Огнєн Вукоєвич і Ніко Кранчар, Андрій Ярмоленко, Артем Кравець, Олександр Алієв, Максим Коваль і Тарас Михалик. Трохи пізніше до них приєдналися Андрій Богданов, Євген Хачеріді та Олег Гусєв. Також довше поспати зволів Денис Гармаш.

У порядку черги гравці заходили в кабінети невропатолога, терапевта, травматолога, окуліста, лора. Зробили кардіограму, УЗД черевної порожнини та серця. Також здали весь спектр аналізів, виміряли тиск та антропометричні дані. Не обійшлось і без нововведень - цього разу, крім звичних кабінетів, динамівцям довелося пройти додаткові дослідження:

- Цього року у нас дещо змінена програма, оскільки включено ще додаткове ультразвукове дослідження судин шиї та головного мозку, - розповів лікар команди Леонід Миронов. - Пов'язано це з тим, що гравці часто б'ють по м'ячу головою і у них часто відбуваються навантажувальні зміни в шийному і грудному відділах хребта, які вимагають ретельного контролю. Додатково футболісти, які мали які-небудь проблеми із суглобами, пройдуть обстеження у вигляді магнітно-резонансної томографії - колінного, гомілковостопного або плечового суглобів.

Стоячи в черзі під кабінетами, динамівці вели себе невимушено - жартували, сміялися, ділилися враженнями від відпустки і останніми новинами. Було помітно, що всі вони добре відпочили і скучили за тренувальною роботою. Оскільки Гармаш прийшов останнім, окуліст і терапевт ніяк не могли його дочекатися, і постійно питали: «Ну де ж Гармаш?» «Та він внизу, рентген робить», - відповідали партнери-динамівці.

Довше за інших перебував у кабінеті окуліста Ніко Кранчар. «Що ти там так довго робив?», - поцікавились у нього журналісти, коли Ніко все ж вийшов. - «Мені потрібні окуляри, щоб побачити себе», - пожартував динамівський хорват.

Відзначимо, що друга група гравців: Лукман Аруна, Денис Бойко, Мігель Велозу, Данило Сильва, Адмір Мехмеді, Раффаель, Марко Рубен, Тайє Тайво, а також новачки Андрій Цуріков, Сергій Сидорчук, повернений з оренди в чеському «Словані» Сергій Люлька, футболісти «Динамо-2» і молодіжного складу Віталій Гемега і Дмитро Хльобас пройдуть поглиблений медичний огляд 12 січня.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер