Плей-оф. 2-й матч. «Динамо-2» - «Шахтар» (С). Прев'ю

Плей-оф. 2-й матч. «Динамо-2» - «Шахтар» (С). Прев'ю

Зустріч на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського розпочнеться о 19:00.

«Динамо-2»: з додатковою мотивацією

У цьому сезоні домашні матчі «Динамо-2» проходили у двох локаціях – на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського та на навчально-тренувальній базі «Динамо» у Конча-Заспі, до того ж перша домашня весняна гра проводилася на синтетичному покритті.

Останній матч сезону «Динамо-2» зіграє на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, що має додати «біло-синім» додаткової мотивації. Напевно, у вирішальній грі сезону команду Андрія Гусіна прийдуть підтримати вболівальники, особливо ті, хто гостро відчуває так званий футбольний «голод» під час міжсезоння.

Якщо порівнювати статистику результатів «Динамо-2» на клубному стадіоні та клубній базі, то, безумовно, більше очок «біло-сині» набрали, граючи на заміській базі, так як саме там відбулися всі домашні матчі команди весняної частини сезону, яка видалася більш успішною, аніж осіння.

Однак перші домашні очки у нинішньому сезоні «Динамо-2» набрало, граючи саме на стадіоні, який давно став однією з головних визначних пам'яток Києва і днями відзначив свій 80-річний ювілей. Це був матч першого кола проти алчевської «Сталі», яка фінішувала на другому місці за підсумками сезону. Однак здобути перемогу на домашній арені у цьому сезоні підопічним Гусіна поки не вдалося, так що повернення на стадіон «Динамо» після довгої перерви і перший матч на клубній арені для «Динамо-2» у цьому році гравці, напевно, захочуть ознаменувати перемогою.

Перемагати динамівцям у будь-якому випадку потрібно, оскільки в першому виїзному поєдинку зі свердловським «Шахтарем» «біло-синім» перемогти не вдалося. Наставник другої динамівської команди Андрій Гусін упевнений, що у команди є значні невикористані у першій грі резерви: «На жаль, багато хлопців не зіграли так переконливо, як вони можуть, у багатьох наших виконавців було багато браку, внаслідок чого гра не клеїлася так, як того хотілося б, особливо, у першому таймі. Необхідно грати на тому рівні, на якому футболісти можуть. А я впевнений, що вони можуть краще, просто потрібно показати це на футбольному полі».

Також він зізнався, в якому саме компоненті його команді потрібно додати у матчі-відповіді:

«Ми відігралися, але добитися перемоги так і не змогли, хоча й володіли перевагою. Думаю, у Києві зіграємо агресивніше».

«Шахтар»: бажання зашкалює

Опинившись за крок до свого найбільшого успіху в історії, гравці свердловського «Шахтаря» вийшли на матч проти «Динамо-2» надмотивованими. У першому таймі матчу у Ровеньках підопічні Геннадія Сушко більше контролювали м'яч, в їхній грі часом було більше руху.

Відомий футбольний вислів говорить, що команда грає так, як їй дозволяє суперник, і в тому, що «гірники» непогано виглядали чимала заслуга динамівців, які довго включалися в гру. Однак не можна не відзначити і гравців свердловської команди, для яких ці матчі, можливо, є одними з найголовніших у кар'єрі.

Очікування виправдалися – найбільше загрози воротам Кичака надходило від капітана і нападаючого «Шахтаря» Владислава Коробкіна, гол якого з пенальті став для нього вже 27-м у сезоні. 30-річний бомбардир неодноразово намагався прорватися до воріт динамівців, і, безумовно, у повторній зустрічі оборонці стежитимуть за ним з особливою увагою.

Загалом «Шахтар» – міцний горішок. Команді під керівництвом Геннадія Сушко вдалося перебудувати гру по ходу сезону і вперше в історії фінішувати на другому місці в своїй групі у 2-й лізі, що не без задоволення відзначив і наставник свердловчан: «Перший раунд ми провели, як на гойдалках. Не доставляло радості і 7-е місце на проміжному фініші. Вже по ходу чемпіонату ми розлучилися з Ключиком, Блавацьким, Яременко, Лубашевим. У той же час в команду влилися Половков, Янченко, Головко та Стебловський. Ми не сиділи, склавши руки. Головне - вдалося переконати футболістів, що на позиційній моделі гри, коли команда перекочує м'яч поперек поля, далеко не заїдеш. Ми продовжували працювати над ігровими діями, і, врешті-решт, знайшли необхідний баланс, який дозволив домогтися успіху».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер