Піцці vs Циганков: аргументи та факти

Піцці vs Циганков: аргументи та факти

Матч із категорії «від ножа», й у ньому багато чого залежатиме від футбольної майстерності виконавців, які здатні вирішити результат усього поєдинку на користь своєї команди. Такими, на наш погляд, можуть стати «орел» Піцці та динамівець Віктор Циганков.

Піцці – на піку кар'єри у своїй команді

Луїс Мігель Афонсо Фернандес, або просто Піцці, отримав футбольну освіту в маловідомому клубі «Браганка». У 2007-му році він підписав контракт із «Брагою» та, зігравши лише два матчі, був орендований послідовно чотирьом клубам, включаючи «Атлетико» Мадрид, який у 2012-му році викупив його контракт за 13,5 мільйонів євро. Не зігравши жодного матчу за «матрацників», португалець був орендований «Депортиво» Ла-Корунья, у складі якого запам'ятався суперголом зі штрафного «Барселоні».

У 2013-му підписав контракт із «Бенфікою», але відразу був орендований на сезон каталонському «Еспаньйолу». У 2014-му році повернувся до «Бенфіки», де став гравцем центральної зони півзахисту й, схоже, знайшов після тривалих поневірянь свою команду.

Аргументи

Піцці – «двигун» нинішньої «Бенфіки». Швидкі ноги допомагають йому добре контролювати м'яч, сміливо йти у дриблінг, а хороша тактична підготовка – знаходити правильні рішення під час конструювання підходів до воріт суперника. Яскравим прикладом цього став епізод на 55-й хвилині матчу «Динамо» – «Бенфіка» в Києві, коли він почав атаку, яка призвела до другого взяття воріт Артура Рудька.

Факти

27 років (06.10.1989).

Зріст – 172 см.

Вага – 66 кг.

21 номер.

Показники в сезоні 2016/17 – 13 матчів (1033 хвилини, 4 голи, 3 передачі).

Слабке місце – оборонні дії.

Сильна якість – уміння вийти з-під пресингу, зберігши націленість на креатив на половині поля суперника.

Віктор Циганков – талант у динамівському обрамленні

Неодноразові висловлювання різних тренерів, які працюють у київському «Динамо», про те, що всі команди працюють за уніфікованої системи підготовки, знайшли своє найбільш яскраве підтвердження в особі 18-річного півзахисника Віктора Циганкова.

Переїхавши у віці 14 років із Вінниці до Києва, він пройшов усі академічні групи ДЮСШ «Динамо», додавши до свого природного футбольного таланту набуті вміння, властиві динамівському стилю, прищеплені йому в процесі копіткої роботи наставників нашої академії.

Талановитий півзахисник дебютував у першій команді «біло-синіх» 13 вересня 2016 року в домашньому матчі групового етапу Ліги чемпіонів проти «Наполі» (1:2).

Через 11 днів, 24 вересня, Циганков забив свій перший гол за київське «Динамо» у виїзному поєдинку проти донецького «Олімпіка» (0:4), ставши наймолодшим бомбардиром нашого клубу з моменту заснування Прем'єр-ліги.

Ще за чотири дні, 28 вересня 2016 року, вийшовши на заміну у виїзній зустрічі другого туру групового етапу Ліги чемпіонів із «Бешикташем», він на 65-й хвилині зрівняв рахунок та став другим (у день гри йому виповнилося 18 років та 317 днів) за віком гравцем, якому вдалося подібне, залишивши попереду себе лише легендарного Андрія Шевченка.

Аргументи

Циганков наділений футбольним мисленням, яке дозволяє йому не бути ремісником, який накопичує ТТД упродовж гри, а творити, не маючи побоювання зробити помилку. Ви скажете, а хто ж із футболістів не хоче так грати? Відповідь проста – від результатів такої сміливості при прийнятті рішень в атакуючій фазі гри користі для команди значно більше, ніж від можливих помилок, а це, погодьтеся, дорогого варте.

У першій грі з «Бенфікою» Віктор вийшов на заміну лише на 70-й хвилині замість Дерліса Гонсалеса. Він звично намагався знайти загострення на довіреному йому лівому фланзі атаки. За відпущений відрізок часу йому це зробити не вдалося, але, можливо, він залишив вирішення завдання на поєдинок у Лісабоні?

Факти

18 років (15.11.1997).

Зріст – 177 см.

Вага – 69 кг.

15 номер.

Показники в сезоні 2016/17 – 10 матчів (470 хвилин, 4 голи, 3 передачі).

Слабке місце – фізичний стан, що не дозволяє поки проводити повний матч на високому інтенсивному рівні.

Сильна якість – винахідливість, помножена на швидкість думки, що ставить у безвихідь оборону суперників.

Олег Задерновський

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер